icon

Ako riešiť správanie výbušného trojročného dieťaťa?

16. jan 2026

Ahojte, čo robiť..môj syn 3,5 ročný je strašne výbušný, ťažko mu niečo vysvetliť, hneď za všetko plače a kričí, posiela preč aj mňa aj učiteľky, alebo sme "fuj' keď ho na niečo človek upozorní tak len kričí, že ho nemame hrešiť. Nič nerešpektuje... Učiteľky v Mš hovoria, že pracuje pekne aj a deťmi aj úlohu čo zadajú, ale toto jeho správanie, nevie hneď spracovať...keď niekto cudzí príde hneď sa roztrasie, zatína päste a každého posiela preč ...všíma si iné veci ako ostatné deti, čo bliká, počítač a pod. a hneď je za to krik, že to blikať nemá...snažím sa mu všetko vysvetľovať, neviem asi to nepomáha vôbec a neviem čo ďalej, prešli ste si a tým niekto? Ako to riešiť, kam ísť? Chystám sa k detskému budúci týždeň, nech mi poradí kam ísť....už som zúfalá z týchto jeho záchvatov plaču kriku, aj vonku keď sme niekto ho osloví a on nemá práve náladu tak hneď každého posiela preč...

anonym_3aae1c
16. jan 2026

centrum včasnej intervencie. to vyzerá na PAS.

thirstymonk
16. jan 2026

@anonym_autor Normalne treba povedať obvoďákovi. A on už odporúči detskú psychologičku, alebo tak. Nie je to žiadna hanba.

henrikir
16. jan 2026

veru tak, asi bude najlepsie, ak sa nanho pozrie odbornik. to nie je len tak a sama mu zrejme nepomozes. drzim palce velmi ♥

marianarem
16. jan 2026

@anonym_autor Tiez by som isla za odbornikom, ale nemusi to byt len PAS, moze to byt aj vysoka citlivost. Mne tiez strasne vadi blikanie a rozne zvuky a ako mala som tiez plakala, ked sa u nas objavil niekto cudzi, PAS nemam, ale prave tu extremnu citlivost.

anonym_4c5b7e
16. jan 2026

Rozmaznany, zlý, nevychovany,problemovy.... tu treba hľadať ten problém. Nie hneď psychológ a diagnózy a neviem co. Len ľahšie je povedať ze ma diagnózu, ako si priznať ze mam nevychovanca doma. Nuž....
A inak, nazvať problémové decko "citlivým" je dobre smiešne.

autor
17. jan 2026
@anonym_3aae1c

centrum včasnej intervencie. to vyzerá na PAS.

@anonym_3aae1c ďakujem, skúsim sa na to popýtať budúci týždeň.

autor
17. jan 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Normalne treba povedať obvoďákovi. A on už odporúči detskú psychologičku, alebo tak. Nie je to žiadna hanba.

@thirstymonk pôjdeme, v pondelok alebo utorok, áno máte pravdu, musím ísť.

autor
17. jan 2026
@henrikir

veru tak, asi bude najlepsie, ak sa nanho pozrie odbornik. to nie je len tak a sama mu zrejme nepomozes. drzim palce velmi ♥

@henrikir veru, skúšala som, nepomôžem 🫤
A ďakujeme ❤️

autor
17. jan 2026
@marianarem

@anonym_autor Tiez by som isla za odbornikom, ale nemusi to byt len PAS, moze to byt aj vysoka citlivost. Mne tiez strasne vadi blikanie a rozne zvuky a ako mala som tiez plakala, ked sa u nas objavil niekto cudzi, PAS nemam, ale prave tu extremnu citlivost.

@marianarem aj ja som sa bála, keď som bola mladšia a strašne som bola hanblivá. Ďakujem za koment ❤️

autor
17. jan 2026
@anonym_4c5b7e

Rozmaznany, zlý, nevychovany,problemovy.... tu treba hľadať ten problém. Nie hneď psychológ a diagnózy a neviem co. Len ľahšie je povedať ze ma diagnózu, ako si priznať ze mam nevychovanca doma. Nuž....

@anonym_4c5b7e a viete mi poradiť ako na neho bez odborníka? Môžeme ho nazvať aj nevychovancom, ale viete poradiť ako na neho? Ako mu pomôcť?

anonym_4c5b7e
17. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_4c5b7e a viete mi poradiť ako na neho bez odborníka? Môžeme ho nazvať aj nevychovancom, ale viete poradiť ako na neho? Ako mu pomôcť?

@anonym_autor ako na neho? No predsa výchovou.

autor
17. jan 2026
@anonym_4c5b7e

@anonym_autor ako na neho? No predsa výchovou.

@anonym_4c5b7e poraďte, lebo ja som už skúsila všetko. Ako by ste vychovávali vy a reagovali na to, čo som písala vyššie?

choco6
17. jan 2026
@anonym_4c5b7e

@anonym_4c5b7e To nemyslite vazne, nazvat 3,5 rocne dieta, ktoré nemá vyvinutu nervovú sústavu ani mozog nevychovancom a rozmaznancom. Nastudujte si niečo o vývoji mozgu. A áno niektoré deti pôsobia vychovane ale je to dané povahou alebo tým ze svoje emócie potláčajú a majú strach. Mozog sa vyvíja do 25 rokov. Nie všetky deti sú rovnaké, ja mam 2 synov, mladší robí to isté skrieka, hádže sa o zem a robí cirkusy, narozdiel od staršieho ktorý sa nám nikdy v živote ani len neposadil na zem, obaja majú rovnakú výchovu a pritom povahy majú v niečom úplne rozdielne.

autor
17. jan 2026
@choco6

@anonym_4c5b7e To nemyslite vazne, nazvat 3,5 rocne dieta, ktoré nemá vyvinutu nervovú sústavu ani mozog nevychovancom a rozmaznancom. Nastudujte si niečo o vývoji mozgu. A áno niektoré deti pôsobia vychovane ale je to dané povahou alebo tým ze svoje emócie potláčajú a majú strach. Mozog sa vyvíja do 25 rokov. Nie všetky deti sú rovnaké, ja mam 2 synov, mladší robí to isté skrieka, hádže sa o zem a robí cirkusy, narozdiel od staršieho ktorý sa nám nikdy v živote ani len neposadil na zem, obaja majú rovnakú výchovu a pritom povahy majú v niečom úplne rozdielne.

@choco6 presne preto, som sa pýtala tej pani, či mi vie niečo poradiť, alebo len odsúdiť hneď, nechcela som sa hádať, aj keď, popravde, som iskrila....ale zahryzla som si do jazyka, prišla som po radu a nie sa hádať, každý má dosť svojich starostí....alebo len po to aby mi niekto napísal, neboj, mám doma to isté, alebo mal som doma to isté. 🤷 Beztak mi je z toho celého už aj tak dosťsmutno....ani neviem, či ho ešte v pondelok doniesť do tej škôlky, alebo ho nechať doma so mnou. Asi je ešte na škôlku nezrelý, alebo ja neviem už naozaj. V budúcom týždni sa chystám k obvodnému porozprávať sa s ním o tom, čo ďalej.