icon

Ako správne podať prihlášku do materskej školy?

Včera o 13:16

Ahojte. Prosím, ako funguje tento proces? Začala som vypĺňať elektronickú prihlášku, treba tam určiť poradie škôlok podľa preferencie. Máme vybrané 2 škôlky, ešte nevieme, kam by sme radšej dali dieťa. Malý má 3 roky. Musia nás prijať do spádovej? Ak ho neprijmú, tak ho prijmú do tej druhej alebo nám spádová musí "zabezpečiť" hocijakú inú škôlku, pokojne aj na druhom konci mesta? Alebo nám skúsi zabezpečiť škôlku, ktorú som dala na druhé miesto? Ak dám nespádovú na prvé miesto, môže sa nám stať, že nám dieťa neprijmú nikam? Celkovo nerozumiem, ako je to s procesom. Môžem dať papierovú prihlášku plus papier od dr., elektronickú prihlášku alebo obe... Ak dám len papierovú, nebudú nikde vedieť moje preferencie, kam by som dala radšej dieťa. Vie mi toto niekto osvetliť?

anonym_033932
Včera o 13:25

ak das papierovu tak tu prepise skolka do elektornickej. odporucam dat elektronicku a mate v nej vsetko info hned. ci ho vzdali kam a pod. preferencie skolok su o tom, ze kam chcete ist 1 je vzdy prva ak chcem ist na danu skolku dam ju ako 1. potom 2,3.4.... na hociktore miesto mozes dat spadovu, ak ho neprijmu do 1. nespadovej mali by ho prijat do 2 spadovej. priradenie robi automat. teraz pri podavani prihlasky sa musite rozhodnut ktora skolka bude 1 a ktora 2 lebo v juni uz to nezmenis

autor
Včera o 13:33
@anonym_033932

ak das papierovu tak tu prepise skolka do elektornickej. odporucam dat elektronicku a mate v nej vsetko info hned. ci ho vzdali kam a pod. preferencie skolok su o tom, ze kam chcete ist 1 je vzdy prva ak chcem ist na danu skolku dam ju ako 1. potom 2,3.4.... na hociktore miesto mozes dat spadovu, ak ho neprijmu do 1. nespadovej mali by ho prijat do 2 spadovej. priradenie robi automat. teraz pri podavani prihlasky sa musite rozhodnut ktora skolka bude 1 a ktora 2 lebo v juni uz to nezmenis

@anonym_033932 A viem poradie škôlok zmeniť do konca mája, aj keď už dám dokument odoslať? Všetko mám už vyplnené, papier od dr. potvrdený, no zasekla som sa teraz.

kacena4
Autor odpoveď zmazal
kacena4
Včera o 13:36

sorry nechtiac som zmala prispevok, takze pisem este raz, ako citam vyssie tak by sa to malo dat zmenit bez problemov do konca maja aj ked potvdis teraz

katkaseiner
Včera o 13:50
@anonym_autor

@anonym_033932 A viem poradie škôlok zmeniť do konca mája, aj keď už dám dokument odoslať? Všetko mám už vyplnené, papier od dr. potvrdený, no zasekla som sa teraz.

@anonym_autor nie, poradie menit nevies. Toto je novy system ktory sa zabieha, zacali s prihlaskami na strednu skolu, (opravuju ho na kolene).

slavomira236
Včera o 14:17

Pokial viem menit sa to neda funguje to ako so strednymi skolami. Dcera davala tohto roku papierove prihlasky..a ze ho neprijmu nikde sa tiez moze stat...

anonym_e03b4b
Včera o 14:28

@anonym_autor pri škôlkach plati spadovost, cize uvádzať si nejaké preferencie je uplne zbytocne.
To, ze ty si dáš ako prvú skolku, ktorú chceš (a nie je spadova) v tomto nehrá žiadnu úlohu. Lebo tvoje dieta predbehnú deti, ktoré ju majú ako spadovu. Cize poriadne sa ti môže star, ze miesto nebudeš mať žiadne. Tento automat je riadna sprostosť.

pr85
Včera o 15:29

@anonym_autor Ja som vypĺňali prihlášku do škôlky a my sme dali celkovo 4 škôlky. Ako prvú som dal zároveň aj spadovu, hoci si uvedomujem, že nás môžu predbehnúť staršie deti. Preto sme dali prihláškou na 4 škôlky. Ale, ak by nás neprijali ani na jednu, tak by mala naša mestská časť zverejniť zoznam škôlok, kde sú voľné miesta. Tak si potom budeme vyberať z toho, čo ostane.

anonym_33f3c0
Včera o 15:39

Baby, a keď mám len jednu škôlku do ktorej pripadá v úvahu dieťa dať?

anonym_62f283
Včera o 15:42
@anonym_33f3c0

Baby, a keď mám len jednu škôlku do ktorej pripadá v úvahu dieťa dať?

@anonym_33f3c0 Ak nie je predskolak, tak neriskuj len s jednou skolkou. Lebo ak nevezmu tak potom co? Ak je predskolak mali by urcite zobrat.

anonym_33f3c0
Včera o 15:43
@anonym_62f283

@anonym_33f3c0 Ak nie je predskolak, tak neriskuj len s jednou skolkou. Lebo ak nevezmu tak potom co? Ak je predskolak mali by urcite zobrat.

@anonym_62f283 naša už do zariadenia chodí.ale chceli sme ju dať do štátnej škôlky u nás v obci. Ak ju nevezmú, nič sa nedeje bude tam kde je.

lienka.7
Včera o 15:44
@anonym_33f3c0

@anonym_62f283 naša už do zariadenia chodí.ale chceli sme ju dať do štátnej škôlky u nás v obci. Ak ju nevezmú, nič sa nedeje bude tam kde je.

@anonym_33f3c0 ak je už skolkarka tak online novú prihlášku nepodávate, ale dávate papierovu žiadosť o prestup priamo riaditeľke

anonym_33f3c0
Včera o 15:45
@lienka.7

@anonym_33f3c0 ak je už skolkarka tak online novú prihlášku nepodávate, ale dávate papierovu žiadosť o prestup priamo riaditeľke

@lienka.7 nie je škôlkarka, chodí do súkromného zariadenia. Nie sú v sieti škôl.

anonym_62f283
Včera o 15:47
@anonym_33f3c0

@anonym_33f3c0 Tak potom za skusku nic nedas. Skus 🙂.

lienka.7
Včera o 16:21
@anonym_33f3c0

@lienka.7 nie je škôlkarka, chodí do súkromného zariadenia. Nie sú v sieti škôl.

@anonym_33f3c0 tak potom nechodí do skolky ale do nejakého centra. Lebo v systéme sú aj súkromné skolky.

anonym_33f3c0
Včera o 16:27
@lienka.7

@anonym_33f3c0 tak potom nechodí do skolky ale do nejakého centra. Lebo v systéme sú aj súkromné skolky.

@lienka.7 nikde som nepísala, že chodi do škôlky.