Ako uľahčiť dcérke nástup do škôlky?
Ahojte,
Dcerka mi nastupuje v utorok do skolky, ma momentalne 2 roky a 5 mesiacov. Odplienkovana je uz 4 mesiace, skor mam malu dusicku z inych veci. Nove zmeny zvlada super, odcumlikovanie bolo u nas velmi rychle, uspesne. Za 2-3 si nan nespomwnula, odplienkovanie do 3 tyzdnov, ked uz nehody neboli. Je sikovna, rozprava uz aj vety sa snazi spajat atd. Ale ked ideme napr na ihrisko tak sa stiahne dlho pozoruje, trva jej to kym sa zapoji a ak. Rozumiem kazde deitatko je ine, skor asi si idem sem po radu ako jej to ulahcit. Nedat najavo stres, rozpravat o skolke pozitivne, co este? Co Vam pomohlo aby tie rana boli v pohode. Mam este mensie deitatko takmer 5 mesacne, som na nich sama a poslednu dobu aom neskutocne unavena a snazim sa pekne k starsej ale nieekdy uz nevladzem a moja trpezlivost je mala. Niekedy na nu kricim, dostane po zadku. Citim sa z toho zle, velmi. Ich otec nas opustil ked som bola tehotna s druhym. Tak velmi to druhe chcel… no to je jedno uz skacem z jednej temy do druhej. Bolo toho vela a aj je na mna. Ale vzdy sa snazim sa im venovst co najviac, ist na nich inymi metodami, studujem si to aby som rposte nevybuchla ale skusala to inak. Teraz ma starsia aj obdobie bzdoru. Velmi dlhe mesiace bola len mama mama( pochopitelne kedze sa jej narodila sestra) anechcela ist anina prechadzku s dedom, proste s nikym a predtym chodila rada. Teraz vyse tyzdna uz pojde aj do zahrady napr s babkou… co je pre mna maly zazrak. Dakujem za precitanie mojho vylevu a nejake rady.
Dakujem🙂
@anonym_autor moja isla 2r10, v kniznici som pozicala nejake knizky o skolke a citali sme si, co vsetko tam.budu robit, co sa moze stat, ze jej moze byt chvilku smutno, ze niekto sa moze pocikat, ze niekto moze plakat alebo zobrat hracku a co vtedy, ako postupovat, a samozrejme, ze co vsetko sa tam nauci a ake hracky tam.budu, boli sme sa vopred v triede pozriet. Od prveho dna super, na cely den.

ráno žiadne dlhé lúčenie , proste vyzliecť, prezuť dať pusu povedať maminka pre teba príde ked sa naobeduješ (alebo podľa toho dokedy tam bude) šupnúť do triedy a zavrieť dvere
syn prvý deň neplakal vôbec bol tam dve hodiny, druhý deň plakal ráno ale učitelka povedala že o chvíľu prestal a dalšie dni to bolo lepšie , niekedy neplakal ráno ale ked sme prenho prišli , po školke to bol záhul lebo nevedel čo so sebou ale zvykli sme si
ja som stále opakovala maminka pre teba príde , do školky sa chodí bez maminky
každé dieťa si zvykne chce to len čas
syn je dosť tichý učitelka vravela že nerozpráva vôbec alebo minimum ale rozumie všetko zlepšilo sa to po 3 mesiacoch