icon

Ako úspešne prihlásiť dieťa do škôlky?

23. feb 2026

Ahojte, prosím Vás, chcela by som počuť Vaše rady a skúsenosti. Chcem teraz v máji dať dcérke prihlášky do škôlok. V septembri bude mať 2 roky aj 9 mesiacov. Je odplienkovaná. Rozmýšľam ale, ako to zrobiť, keďže neviem, či ju kvôli veku vôbec príjmu. Môžem dať prihlášky aj napr. do 5 škôlok? Aj do štátnych a súkromných? A ak ju príjmu na viaceré, potom si môžem vybrať, kde ju chcem umiestniť? Alebo sa môžem aj rozhodnúť, že ju nedám nikde, ale ešte poĉkám (dcéra je veľmi naviazaná na mňa). Poprípade ako to funguje s neskorším nástupom od januára? Budú sa tam detičky už poznať a ona zrazu príde už do zabehnutého kolektívu? Prepáčte za také otázky, ale je to moje prvé dieťa, neviem s kým sa poradiť a mám už z toho celkom stres 😁 Ďakujem za odpovede.

anonym_7199ec
23. feb 2026

U nás vezmú kedykoľvek počas roka, ale nie je to dobre…všetky deti sú už vyplakane, naučené, potom príde nové dieťa a plaču všetky opäť 😵‍💫 prihlásiť vieš na viac škôlok.

anonym_b7a761
23. feb 2026

mozeš dať prihlašky do viacerych ak chces a potom sa rozhodneš
syn má v triede dieťa čo prišlo v decembri a vo vedlajšej triede je tiež nove dievčatko ( 2.2 mala 3 roky) , syn má aj novu učitelku ktorej dcera nastupila v januari
všetko je o dohode so školkou
vztahy sa začnú tvoriť cca po pol roku a teda v synovej triede je cca 10-14 deti priemerne lebo choroba a stale iné deti
za mňa by som ju dala ak ju zoberú , adaptacia vyžaduje plač ale deti si zvyknú hlavne tam maju program a režim

lucik194
23. feb 2026

mnohe skolky mavaju dva nastupy. jeden v septembri a druhy v januari po novom roku.
skus sa opytat

bolarazjedna
23. feb 2026
@anonym_b7a761

mozeš dať prihlašky do viacerych ak chces a potom sa rozhodneš
syn má v triede dieťa čo prišlo v decembri a vo vedlajšej triede je tiež nove dievčatko ( 2.2 mala 3 roky) , syn má aj novu učitelku ktorej dcera nastupila v januari
všetko je o dohode so školkou
vztahy sa začnú tvoriť cca po pol roku a teda v synovej triede je cca 10-14 deti priemerne lebo choroba a stale iné deti
za mňa by som ju dala ak ju zoberú , adaptacia vyžaduje plač ale deti si zvyknú hlavne tam maju program a režim

@anonym_b7a761 závisí to asi od mesta. U nás môžeš dat viac prihlášok, ale všetci ta upozornia, že ak si dala do viac škôlok, tak škôlky sa dohodnú medzi sebou, kde dieťa príjmu, podla poctu miest.
Niektoré škôlky berú aj od 2,5 roka, inde, kde sú preplnení, tak az od 3rokov.
V pohode môže nastúpiť aj v januári alebo iný mesiac.
V máji pri zápise by akú aj dní otvorených dverí, odporúčam to využiť a ísť osobne sa pozorpravat, pozrieť, zodpovedajú ti otázky.

domka222
24. feb 2026

Však a ty nejdeš do práce? Dcéra išla presne v takom veku a od septembra. Nemala som potom problém, že by ráno plakala a ja som nestíhala do roboty,lebo už bola zabehnutá.

anonym_4c13e6
24. feb 2026

Maly isiel od januara,ale keby bol odplienkovany,co nebol uplne tak mohol nastupit uz v septembri.O tyzden potom uz bol plne odplienkovany.My sme sa na januar dohodli uz v maji pri podavani prihlasky,kedze 30.12 mal 3r.Pekne si zvykol,velmi sa tesi do skolky.

mogaa
24. feb 2026

všetko záleží od konktrétnej škôky....u nás napr.berú len deti podľa toho kde dieťa patrí podľa ulice....takže aj keď dáš do inej prihlášku, dostane sa do tej škôlky kde dieťa patrí.....do druhej ho vezmú len v prípade že v spádovej nie je volné miesto a v inej je.....prihlášky sa podávajú elektronicky a systém majú škôlky prepojený, takže videa kde všade má dieťa prihlášku....toto sa samozrjeme týka štátnych, súkromné nikto nerieši, tam si môžeš dať do každej, lebo tam viac platíš...

rovnako vôbec ti dieťa nemusia zobrať ani v januári, ak bude v septembri naplanená kapacita a žiadne dieťa neodíde(nebude volné miesto