icon

Ako vaše dvojročné dieťa zvládlo nástup do škôlky?

Včera o 12:15

Pekný deň. Nečakane sa mi naskytla prilezitost vrátiť sa do prace. Teda presnejšie povedané, prišla nová pracovná ponuka. Dostala som ponuku na úradnícke miesto v našom meste. Predtým som cestovala inde za prácou 30-40 minút každé ráno. Keďže mám staršie dieťa v škole a menšie mám možnosť dať do škôlky, rozhodla som sa ponuku prijať. Dcerka ma teraz 2roky a 2 mesiace, do súkromnej škôlky by nastúpila v prvej polovici novembra. A mňa začínajú prepadať výčitky či ju naozaj dať do škôlky, ako to zvládne a čo ak sa neadaptuje. Starší išiel do škôlky keď mal 3r3m. Preto by som si chcela prečítať vaše skúsenosti, ako to zvládli vaše 2 ročné deti. Ďakujem.

anonym_2bf8fe
•
Včera o 12:22

Uradnicke miesta sa rychlo minaju lebo su idealne pre zeny ktore na nic velke v zivote nemaju. A preto nevahaj a pokracuj vo svojom plane. Dieta si zvykne.

anonym_5cbbf1
•
Včera o 12:25

@anonym_autor je uplne jedno ako to zvladli ostatne, toto zaleži len o povahe dietata...

slavomira236
•
Včera o 12:26

@anonym_autor moj vnuk teraz mastupil mal 2 na konci augusta a super..ale su tam deti ktore placu ceky den a musia ich rodicia vyberat na obed

anonym_bf8657
•
Včera o 12:28

Syn ma 2 roky 4 mesiace a uplne v pohode to zvlada. Par dni poplakal, ale uz je ok a tesi sa kazde rano do skolky ku kamosom.

anonym_bf8657
•
Včera o 12:30
@anonym_2bf8fe

Uradnicke miesta sa rychlo minaju lebo su idealne pre zeny ktore na nic velke v zivote nemaju. A preto nevahaj a pokracuj vo svojom plane. Dieta si zvykne.

@anonym_2bf8fe ty si ale mudra, minule som nieco podobne citala o ucitelkach🙄

anonym_e3af8d
•
Včera o 12:37

Kazde inac.
Niektore 2,5 rocne v pohode. Inde aj 4-rocne place. Nechce spolupracovat ani po mesiaci.

autor
•
Včera o 12:38
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe je mi uplne jedno, kto si čo mysli. Mam dve deti, som v prvom rade mama a nebudem nateraz stavať kariéru nad rodinu/deti. Ja potrebujem robotu, ktorú viem zladiť so škôlkou, školou, krúžkami, domacnostou. Takže svoj názor si nechaj pre seba. A nikde nepíšem konkrétnu pozíciu, takže si odpustí blbe komentare

anonym_4df993
•
Včera o 12:40
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe tak ty si dobre zakomplexovana moja... ti nejaka uradnicka ublizila? Ci len zavidis? co myslis tym pojmom "na nic velke v zivote nemaju"? V com je to praca horsia od inych?

anonym_fb154a
•
Včera o 12:41
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe fuu, takze autorka sa tu pyta na adaptaciu skolky pri malom dietati a ty tu prsknes takyto hnoj.

anonym_f50899
•
Včera o 12:41

Neboj sa, dieťa to zvládne, zvykne si.

anonym_5cbbf1
•
Včera o 12:51
@anonym_fb154a

@anonym_2bf8fe fuu, takze autorka sa tu pyta na adaptaciu skolky pri malom dietati a ty tu prsknes takyto hnoj.

@anonym_fb154a ved v každej diskusii sa najde takato trubka, to si si nevšimla? snad nie je diskusia kde su normalne komentáre

helenbozka
•
Včera o 12:54

Dvojročné dieťa si rýchlo zvykne.
Predstav si, že by si žila niekde na Západe a tam je materská Max 6 mesiacov. A musela by si ísť do práce, inak by nebolo ani na nákup. Vtedy by si to neriešila.
Aj matky sú ľudia a majú sa sebarealizovať.
AK máš takúto príležitosť, využi ju.

Gratulujem a držím palce 🤞🏼👍🏼

carrot_apple
•
Včera o 13:01

@anonym_autor úplne normálne, bežná vec, ani by som okom nemyhla a šla, dieťa si zvykne, ja som bola v jasliach ako 8 mesačná, mama musela do roboty, 2r2m je super vek!!! len možno zabezpečiť si AK bude choré, kto pri nom bude ABY si z práce moc nevymeškávala...

anonym_386091
•
Včera o 13:08
@helenbozka

Dvojročné dieťa si rýchlo zvykne.
Predstav si, že by si žila niekde na Západe a tam je materská Max 6 mesiacov. A musela by si ísť do práce, inak by nebolo ani na nákup. Vtedy by si to neriešila.
Aj matky sú ľudia a majú sa sebarealizovať.
AK máš takúto príležitosť, využi ju.

Gratulujem a držím palce 🤞🏼👍🏼

@helenbozka No presne. Ze 3 roky? To je utopia pre nich. Len u nas mame pocit, ze ked dieta nebude doma do 3 rokov, tak mu strasne ublizujeme.

anonym_2c801b
•
Včera o 13:13

Musela som sa vrátiť do práce a dcéra šla ako 2,5do štatnej škôlky a zvládli sme to, ona ani neplakala, odpliekovaná bola už rok predtym.
To tomto smere je ma súkromná MŠ ešte aj výhodu.

szam
•
Včera o 13:50
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe aleže nám milý anonym prezraď, akú obrovitánsku kariéru máš a koľko deti malých popri tom. 🙂 nech sa aj my , chudery, poučíme 😀

anonym_ea5f44
•
Včera o 14:26
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe Pozor, klanajme sa! Do fora vstupil jadrovy fyzik, clovek s nobelobou cenou alebo mozno osoba nedavno vyvinula vakcinu na arogantnost a povysenectvo! Klaniame sa velebnosti!

anonym_b68466
•
Včera o 14:40
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe ty naša chudera

@anonym_autor neboj dieťa to zvládne. Ak je spoločenske bude to rýchle. Ak nie,tak to bude ťažšie,ale dá to. Hlavne nech vie,že sa poň vrátiš ❤️

anonym_99dad0
•
Včera o 15:17
@anonym_2bf8fe

@anonym_2bf8fe
Ach jo … uplne inu uroven by to tu malo, keby tu neboli taketo zakomplexovane, nedocenene zmije ako si ty 🤮🙈 Len vdaka takym … ako si ty to tu ide dolu vodou 👎

thirstymonk
•
Včera o 16:37

Zvladli sme to uplne v poho, dcera sa na školku dokonca tešila, je tam tretí rok (ešte bude jeden) a za celý ten čas plakal 2 (slovom: dva) krát, že nechce ísť do školky.

anonym_01371f
•
Včera o 20:15

@anonym_autor ako to zvládne, uvidíš. Ale väčšinou mám skúsenosti, ze matky to zvládajú ťažšie ako samotné deti.

katka13katka
•
Dnes o 04:25

Zvladne to, bude sa tesit do skolky. Niekedy to my mamky prezivame viac nez deti. mozno tyzden, dva budu kriticke ale potom bude ok. Myslim, ze dvojrocne deti to zvladaju este lepsie nez tie trojrocne. 🙂

Uradnicka praca je normalne pracovne miesto, kde sa da vysplhat aj na vyssie pozicie. Zaroven ma lepsi pracovny cas, ak mas mensie deti.
Aku pracu mas ty, mily anonym? V ktorej je taka uzasna kariera? Porad nam, zenam bez buducnosti, kde sa mame teda zamestnat.
Naozaj v kazdej debate musi byt taky primitivny komentar, len aby vzbudil vasne…

biglovemom
•
Dnes o 04:36

Moja sla v 23mes , pohodaaaa….. mala zvykacku , od druheho dna ma mala na haku 😂😂
… ale zalezi smaozrejme od dietata 😊

mirkakonik5
•
Dnes o 08:08

Naša išla teraz od septembra mala 2 roky a týždeň tiež som mala stres ale prvý týždeň bola doobeda okukala si učiteľky prostredie a ďalší týždeň už aj spala, a to nieje jednoduché dieťa na spánok a na jedlo, ale tam davová psychóza všetko chce tak robiť ako deti a funguje to 🤷 vidím ako jej to prospieva každý deň niečo nové sa naučí ukzuje mi doma čo robili kde boli, trošku sa vrátila separacka poobede je ako môj kliešť ale keď sa spýtam či ide do škôlky tak ano. Občas pofnukala ale nič hrozne vraveli učiteľky že niekedy ju napadlo že mamka mamka ale že 3 minúty a potom pekne sa zapája hra sa nieje s ňou žiadny problém. Kľudne mi napíš správu 🙂

anonym_2a4535
•
Dnes o 18:24

Prave mam ten isty problem, mam moznost nastupit 15.10, uz 4 krat bolo moje dieta 2 rocne v skolke, zatial plac, bolo tam len na 2 hodiny ale ze sa to zlepsuje. Povedala som si ze len ked ta praca bude stat za to pojde dcera do skolky, inak nie. Je velmi spolocenska, ma rada deti, nema problem podat ruku cudziemu, ale v skolke place. Tak uvidime. Prve dni ked plakala som plakala s nou, ale vzdy mi napisu info zo skolky ako to zvlada. Aj fotku. A som hned pokojnejsia ak napisu ze je v pohode.