Ako zabrániť dieťaťu pokakať sa v škôlke?
Ahojte mám otázku syn nastúpil tento rok do škôlky má 3,5 roka od septembra sa stalo že sa dvakrát pokakal veľa nerozpráva, tak sa nevie pýtať cikať není problém ako ste to riešili aby sa nepokakal ďakujem za radu
@anonym_autor no myslím si, že ešte nie je odplienkovany celkovo. Nestačí, že ukáže, že chce cikať. Musíš ho ty doma naučiť nejako.
to sa aj dá zabrániť? to musí dieťa dozrieť + troška doma potrénovať.
A doma ti ukáže/povie, že chce kakať? Jedine ešte ráno nech sa vyprázdni doma - dať mu na raňajky jedlo, ktoré pomôže črevqm nakopnúť sa (skús teplý čaj, slivková šťava, jedlo s vlákninou- vločky)
@anonym_autor jednej veci nerozumiem. Ak sa mýlim, autorka, prepáč mi to, ale...prečo dávate dieťatko na celý deň do škôlky, keď nevie "ísť kakať"? Veď ako to má vydržať celé dni?? Fakt, dúfam, že sa mýlim a chodí zatiaľ len na poldeň...chápem, že má 3,5 roka, ale treba to posudzovať individuálne, či je dieťa zrelé, či sa vie obslúžiť, aby do poobedia vydržalo...daj ho na poldeň a urobte rutinu, aby si vždy poobede vykonal veľkú potrebu, dá sa to naučiť.
Môj síce skoro celú škôlku zadržiaval ale v škole nechce . Tak chudák sa musí vždy večer vykakať či chce či nie. Lebo už sa nám stalo v prvom ročníku chvalabohu len raz že mu trebalo a nechcel ísť ,tak išiel domov . Žiaľ ozaj len naňho že vykakať sa doma a tak ide . Stým kakanim v tomto veku je veľa detí čo majú problémy .
No a ako to povie doma ked moc nerozpráva
popripade sa ho spytaj ci mu nevadi zachod v školke že sa tam mozno nevie posadiť dobre alebo sa hanbi
Syn napriklad rano po zobudeni ide na nočnik nikedy to ide niekedy až po školke

@anonym_autor čo tam nariešiš....vie sa vypýtať iným spôsobom? napr.ukáže na plienku alebo povie nejaké slovo?