icon

Chodíte v prvý deň do škôlky obaja rodičia?

4. sep 2022

Zajtra nastúpi synček do škôlky.Pojdem a ním ja sama.No zaujíma ma ako to majú iné doma,chodíte iba maminy s deťmi do škôlky alebo musia obaja rodičia?

Strana
z2
janinka007
4. sep 2022

Prečo by museli?🤔 Sama som chodila, ved to nieje žiadny extra deň, nástup do škôlky.

hendikep
4. sep 2022

mal by ist ten co to menej preziva, dieta vyciti pochybnosti a neistotu, preto v mojom pripade ide muz - lebo on berie skolky podstatne pozitivnejsie nez ja :D

anjelicek26
4. sep 2022

Mal by ist rodic, ktory bude vodit dieta pravidelne...ak sa chystate striedat, tak muz, on tam nejaku mojkaciu dramu robit nebude, a je to tak lepsie... dvaja nechodia prakticky nikdy, ved snad staci jeden rodic na jedno dieta na tu cestu...

thereisabear
4. sep 2022

Určite stačí jeden, čím menšie "haló", tým lepšie pre dieťa.

deedol
4. sep 2022

ide len moj muz a cely rok bude chodit len on. ked som minuly rok isla ja alebo obaja, viac plakal. teraz som sa ho pytala, ci mam ist aspon prvy den, a povedal, ze nie, lebo ze mu bude viac luto, ked tam budem. asponze mozem ponho prist, to mi dovolil :D

zuzkaa1991
4. sep 2022

Moj muz kazdy den pracuje od rana do vecera takze uz treti rok ju nosim sama.....vzdy mame tazke kedze malo co je v skolke stale od začiatku začíname aj ked verim ze tento rok bude uz ok....ak náhodou muz ide k lekarovi tak vtedy isli sme spolu kedze nevedel ze ju musi supnut do triedy a utekať tak to bolo.potom tazke ;) bohuzial osvedcilo sa mi rýchlo prezut povedat ahoj namotivovat na nejaku cinnost a utekat vtedy menej plakala...teraz ma 4.5r tak ju prípravujem kedze minulý školský rok vydrzala az v juni cely takze si aj pamätá vela.tak som zvedavá jaky týždeň bude😊

elizabet173
4. sep 2022

prečo by museli? Hádam si nebude brať jeden dovolenku, ak pracuje napr. od 6,00. Tak, ako písali vyššie, nerobiť z toho zbytočne haló, rýchlo vyzliecť, prezuť, pusa a strčiť za dvere, žiadne pol hodinové lúčenie

mogaa
4. sep 2022

NIe, je uplne zbytočné aby dieťa priviezli do škôlky obaja rodičia, práveže potom to pre dieťa môže byť ešte ťažšie, že ho tam necháte.....chodí 1rodič a zo začiatku je lepšie ak ho vodí ten, čo to menej prežíva....tvoje pocity ovplyvňujú aj dieťa....

trinneo
4. sep 2022

Dcera isla.minuly rok a ano boli sme obaja rodicia, mali sme este dovolenku a chceli sme ist s nou...potom sme s a striedali podla toho ako nam to vyslo

nikpa
4. sep 2022

Veď nemá promócie 😄 načo také haló okolo toho. Čím rýchlejšie to vybavíte, tým jednoduchšie to bude mať. Žiadne extra lúčenie, medzi dverami pusa, ubezpečit, že po neho prídete a otočka na päta, odchádzam. Lebo keď začne špekulovať, príde mu ľúto, aj tebe a už je z toho plač.

elizabet173
4. sep 2022

@nikpa promócie 😂😂😂

autor
4. sep 2022

Prečítala som vaše odpovede,trochu mi odľahlo.Som dostala sprdnute od kamošky že sme divný ľudia lebo pôjdem iba ja sama s malým do škôlky.Lebo že to majú ísť obaja rodičia byť pri tom,že to je dôležité prvýkrát do škôlky a podobne reči.

jaskolka
4. sep 2022

Načo z toho takú vedu robiť? Aj do školy obvykle prvýkrát ide len jeden rodič, a dupľom do škôlky.
Práveže čím viac sa okolo toho budu robiť "tanecky" tým horšie to môže dieťa znášať. Odviesť, dat pusu,hotovo.

liloastitch
4. sep 2022

Tak ja som v piatok stretla celú rodinku ako odprevádzala synka prvý krát do škôlky. Mama, tato aj staršie sestry. Ten nevedel koho má skôr pri lúčení vybozkávať a vyzeral byť poriadne zmätený. Úplne stačí keď s ním pôjdeš ty, ja som šla tiež sama . Žiadne drámy sa nekonali,do triedy mi ušiel ani pusu mi nestihol dať.

deti95060810
4. sep 2022

nie... nikdy. vždy išiel len mm - dokonca si zobral na to aj dovolenku...

ninusa221
4. sep 2022

Kludne aj sama choj moj ocino robi cely zivot v zahraničí takze nas vodila do školky s bratom aj teta aj ujo aj suseda starka komu sa dalo ked mamina bola v robote 😁

elizabet173
4. sep 2022

kamoška sa pomiatla na rozume? Čo je na tom dôležité? Napadlo ju aj to, že čím menej rodičov v šatni, tým lepšie pre všetkých? Asi nikto by nebol nadšení z toho, že zajtra privedie dieťa do škôlky a v stredu ho bude mať doma s nejakou virózou alebo covidom.

patka06
4. sep 2022

Vôbec nie ste divní rodičia, nevidím zmysel, aby ste šli obaja,
Veď sa tam zdržíš maximálne 5 minút

nerya
4. sep 2022

Ja si myslím,. Ze je to každého vec, náš ak pôjde do školy tak by som asi chcela aby sme išli obaja. Jednak predsa len ten prvý prvý deň je taký zážitok, taka zmena v živote (ale tak to cítim ja) a na druhej strane ho budeme bravat a vyberať obaja na striedačku, tak mozno ak sa budú hovoriť nejaké organizačné veci tak budem istejsia, ak bude prítomný aj on (sme v zahraničí a mame auti dieťa, myslím, ze aj to zavazilo)
Ty si každopádne urob tak ako vy chcete a cítite a mozno sa opýtať dieťaťa co by chcelo a ako sa bude cítiť lepšie, ci s jedným ci s oboma ❤️🙂

mikadooo
4. sep 2022

Nie, chodila som iba ja, po prvom týždni začal chodiť iba manžel, lebo sme si mysleli, že to bude lepšie, čo sa ranného plaču týka.

joannita
4. sep 2022

Nechodte obaja, bude to tazsie pre to dieta ked vas uvidi oboch odchadzat

ajka0207
4. sep 2022

Nešli sme obaja lebo máme aj mladšie dieťa a načo sa tam trepať s batolatom?

ullala
4. sep 2022

Prides tam s dietatom, odovzdas ho/ju ucitelke, ktora nebude vediet co skor, lebo tam bude mat plno placucich deti a tym padom jej nestihnes ani nic povedat a odides prec. Naozaj na toto netreba dvoch 😀

ninka1991
4. sep 2022

Isli sme obaja odprevadit dceru ale dnu som isla len ja.

lienka.7
4. sep 2022

Ja by som povedala ze cela rodina, vrátane bratov, sestier, starých rodičov. Pokial žijú aj prarodicia, tak aj ti. Nech ma decko co najviac "vzrusa"👌

lesankavh
4. sep 2022

My ideme obaja zajtra s dcérkou a dokonca si muž na zajtra aj voľno vzal 🙂🤔je to každého vec,každý nech sa zariadi podľa seba .

zuzuliennka1
4. sep 2022

Nemusia, staci, ked pojdes ty. Dieta bude mat aj mensi stres, ked sa bude lucit len s tebou, nez by ste tam mali byt obaja.
A tiez - pridete naraz vsetci zajtra, vsetci prvaci, ked kazde dieta by prislo s 2 rodicmi dnu - bude zbytocny chaos a tlacenica. Cim menej ludi, tym lepsie

elizabet173
4. sep 2022

@lienka.7 zabudla si na psa 😎

elizabet173
4. sep 2022

@nerya zážitok mu z toho môžete urobiť poobede, zobrať ho na zmrzlinu a pod. Ale ráno to zážitok bude ťažko, aj keď to veľká zmena je. V triede kopa plačúcich detí, učiteľky nevedia, kde je sever, nejaké inštrukcie čakaj až keď pre neho prídeš

asia83
4. sep 2022

Celá rodina, aj teta z piateho kolena. Ach. Načo? S dcérou som bola prvé dva dni, revala ako pavián. Potom mi konečne trklo, aby zobral dcéru do škôlky manžel. Žiadny plač. Teraz berie syna do škôlky, pre istotu, on. Aj prvý deň. Dieťa bolo s matkou celé dni, je pochopiteľné, že reaguje precitlivene. S otcom tak často nebolo, teda česť výnimkám.

Strana
z2