icon

Cikanie a kakanie na truc do postele

samara1609
3. jan 2015

ahoj..moj problem trva asi dva mesiace.moja starsia dcera sa rozhodla bojkotovat poobedny spanok a to tak ze sa vycika alebo vykaka do postele.ona dokonca ani nechce aby sme to nasli..ja som to objavila nahodou..myslim to cikanie.mame vysoko postel a ja nedociahnem az na koniec ale tentoraz som musela a bolo to mokre..a zjavne nie prvy raz..asi 3ti predpokladam..potom dalsi raz sa aj vykakala..na otazku preco odpovedala ze nevie..prvy krat dostala na rit lebo zjavne to urobila naschval,dalsie razy su vo forme trestov ako ...budes vecer bez bambulky a tak..lenze dnes aj vedela co ju caka aj vedela ze to bude horsie ale ona len mykne plecom.musim dosat ze mame mensieho syna a ona na neho ziarly.moj nazor je taky ze mozno potrebuje viac casu travit iba so mnou aby som sa venovala iba jej..ale to je prakticky bez sance. dalsia vec,ze ja ked som v koncoch som dost popudliva a kricim.a zatinam zuby lebo nechcem jej dat na prdel..alebo ju chytim za ruky,na co je uz alergicka..je mi do placu,lebo snazim sa venovat obom,su jak dva cecky bud za mnou alebo za mojim priatelom..samy sa teda nehraju ani nahodou...a v skolke je mala vraj fantasticka..a este jedna vec..robi malemu zle kde moze..akoze viem ze je to bezne ale ja mam nervy na dranc..sak len idem na zachod a hned maly place.dakujem za kazdu odpoved..budem vdacna ak napisu hlavne tie co maju nieco podobne za sebou.

0silvia0
3. jan 2015

@samara1609 bojkotovanie poobedného spánku? znamená to, že nechce poobede spať? moje deti od dvoch rokov už tiež nedokázala poobede zaspať, takže som ich do toho nenútila. Bolo to o nervy, prišla som aj o tú chvíľu poobedného kľudu, ale ušetrila som si nervy pri zaspávaní. Aj tak som hodinu uspávala a za pol hodinu boli aj tak hore.
Skús jej povoliť, že nemusí poobede spať, ale na oplátku ti musí pomôcť s mladším a skúste robiť veci okolo malého spolu, aby sa cítila ako veľká baba, ktorá už nemusí spať. Skús s ňou veľa komunikovať, vysvetľovať, chváliť, aby si nemusela používať toľko trestov. Tak by som to urobila ja 🙂
Možno ustane pocikávanie a pokakávanie do postele, možno sa ti takto mstí za to, že musí spať, keď sa jej nechce. Aj ja som bola také decko, nemohla som poobede spávať, také som mala aj ja deti. Staršie deti potrebujú nejaké ústupky za to, že prišli o pozornosť príchodom nového súrodenca. Urob z nej veľkú sestru malého brata a budete obe spokojné 🙂

mamutka
3. jan 2015

@samara1609 nutis 3-rocne dieta popoludni spat? preco? moj maly od 2 rokov popoludni nepotreboval spat. V skolke sa naucil spokojne lezat ten cas, nieco si v hlave pocita, alebo trochu vyrusuje so susedom.
To ze niektore deti spia aj ako 4-rocne neznamena, ze tak budu vsetky.
Asi mala vidi, ze nechapes ani za svet, co ti hovori, tak sa snazi inak.
Ak to chape tak, ze popri malom potrebujes mat klud, od nej si oddychnut ked das aj jeho spat, tak sa necuduj, ze ho potom berie ako zdroj problemov a robi mu zle.

samara1609
autor
3. jan 2015

@0silvia0 ja sa praveze snazim z nej urobit velku sestru..vysvetlujem jej ze je velka sestra a ze bracekovi musi pomahat.ona mi to odkyva ahned za rohom ho soti.ono toho je viac.ja som bola na rizikovom s malym a viacmenej sa o nu musel starat moj priatel.hlavne co sa tyka nosenia chodenia von takze si vytvorili lepsi vztah asi ako so mnou a maly je taky ze je na mne zaveseny stale ma objima a ona to vsetko vidi..ja sa nechovam ani k jednemu inak ale on je mensi a na to prihliadam.a namiesto toho aby ho ona ucila,robi to co on...a co sa chvalenia tyka..ja ju chvalim za vsetko a stale..sijem saty na babiky.malujem ,plastelinujem.len stale sa tam domota maly a to bude kamen urazu asi najvacsi☹((

samara1609
autor
3. jan 2015

@mamutka nenutim ju spat..chcem aby. si oddychla na chvilku rovnako ako v skolke.moze si pri tom citat ..ale chcem aby na chvilku oddychovala.a mala nevidi nic lebo dokonale to chape preco ju tam davam..a nie maly spi skor a budi sa cca vtedy ked je ona asi 5 minut v izbe.takze asi ani toto nebude ono...a som celkom bystra takze je mi jasne ze spat nechce,,ale ked si ani trosku neoddychne je zla mrzuta a robi zlobu🙂

siska53
3. jan 2015

@samara1609 vidim,ze mas podobny rozdiel-ja mam 2r.a3tyzdne..moj zacal rusit spanok ako 16m.,cize v case,ked sa narodila mala,tak spinkaval tak max.4xdo tyzdna. Mala bola kolikova,cize dost na rukach/v nosici... Neskor zas zvedava,cize nejak sme vsetko robili popro nej a s nou,trosku s aviac viezla pri nom,lebo maly je dost zivy.. Jej jeden spanok som sa snazila smerovat na cas spanku maleho,dakedy sa stal zazrak,ze zaspali obaja,no dost casto to bolo i tak,ze spalo len 1dieta. On neziarlil,ale mal obdobie,ked sa naucila.sediet a lozit,ze ju sacal. Kedze sme ho len kratko vyhresili a venovali sa viac jej vtedy-fukali bobo,tak ho to prestalo bavit.
A po 3.roku prestal spat uplne,resp.spi tak 1-2xdo mesiaca. Dala som mu iPad,aby aspon lezal apozeral si pesnicky,mala zatial spala a ja daco porobila a sli sme sa hrat spolu,nech mame cas len my dvaja pre seba. Viem,ze to nie je dobre riesenie,ale on aspon chvilu bol v klude.. No dakedy ani to nepomohlo,nechcel pozerat,takze ak som mala daco rozrobene,zapojila som ho....

Mozno vasej vadi aj to,ze ona chodi do skolky a bracek je doma. A aj to,ze jej vravis,ze musi..no slovo musiet je take..natlakove...skor to nejak preformulovat...aby nemala pocit neprijemnej povinnosti..

A k tomu cikaniu a kakaniu- uprace si to? Alebo to spravis len ty?
Nas raz napodobnoval malu-ze on sa len uci.. Spravil to 2x s odstupom asi pol roka...tak si chytil mop a upratoval a v druhom pripade aj pral slipy s pancuchami. Vraj ho bolia rucicky. No moj zlaty,aj mna by boleli... Tak ked zas dakedy zabudne a bude takto sa akoze jasit,opat si to zopakuje. Lebo to nebolo nechtiac,ale naschval..

mamutka
3. jan 2015

@samara1609 my mozme malemu tiez niektore veci x-krat vysvetlit, povie ze chape a znova urobi inak....
Nechcem strasit alebo co, ale neskusite detskeho psychologa? Nasmu riesili extra chapanie logickych veci na jednej stranze a oproti tomu nevnimanie beznych vysvetlenych veci na druhej strane.
Mozno by ti poradili aky pristup zvolit aby to dobre chapala. Nemyslim to zle, niektore deti vyzeraju ze neposluchaju, ignoruju ci su zle, ale oni to len vnimaju inak.

samara1609
autor
3. jan 2015

@siska53 vidim ze to mame az nejake tie rozdiely podobne..maly zas mal problemy s kakanim..on sa nemohol,takze som s nim bola furt..sak dodnes s nim spim.no upratujem iba ja..ale mam v plane ze bude gumovat steny co pocarbala ..vyskusam si nevsimat ze mu robi zle,ale bude to veru tazke ako aj vyskusam vobec menej si to vsimat,lebo taketo uputavanie pozornosti ma fakt dostava do vyvrtky🙂))dakujem za radu..no vyskusam ci si operie🙂

samara1609
autor
3. jan 2015

@mamutka ja ako decko som chodila k psychologom lebo som dieta socializmu a bola som z rozvratenej rodiny a to sa vtedy akosi muselo.a poviem ti..ja som ich vsetkych nejako preštala a nikdy mi nijaky vlastne nic nedal iiba ma zatazovali a neznasam ich odvtedy.nevravim ze by to mozno nepomohlo ale kym to asi nieje na hrane budem sa im vyhybat..nemam ich rada. a ked budem musiet tak co uz asi ho navstivime☹(((

mamutka
3. jan 2015

@samara1609 necudujem sa ti.... :( ale dnes uz snad je vacsinou iny pristup, ja som zazila taky mily, hravy, aby sa dieta bavilo a nevedelo, ze je nejak "vysetrovane"

samara1609
autor
3. jan 2015

@mamutka kazdopadne budem sa snazit so vsetkych sil aby som to nemusela podstupit..na toto som totiz myslela a zavrhovala..ale dakujem.-.uvidim.idem nad vsetkym premyslat🙂)

svano
4. jan 2015

@samara1609 tvoja malá nepotrebuje bitku, ale psychológa. Niečo ju trápi. Možno cíti nedostatok záujmu od príchodu súrodenca a žiarli, bojkotuje. Skús ju viac chváliť a zapoj ju do starostlivosti o súrodenca ( odniesť plienku a pod.) A vyhraď si čas,ktorý budeš venovať len jej.

samara1609
autor
4. jan 2015

@svano vsetky kategorie naprosto splnam..okrem toho casu.uz som to pisala vyssie..ale kazdopadne budem sa snazit.aj s tym psychologom myslim ze som to uz vysvetlovala..ale dakujem🙂))