Čo robiť, keď škôlka nie je odporučená?
Ahojte čo máme robiť, dcéru skoro 3 roky neodporučilo CPP do špecialnej škôlky že máme ešte rok počkať do jej 4 rokov že sa jej máme venovať 24/7, lenže ona sa už doma strašné nudí hračky ju už nebavia a vidím že medzi deťmi sa dobre cíti čo máme robiť ? Máme znaky PAS
datl do školky a uvidíte čo bude
popripade najsť špeci školku
Môj je Asperger a chodil dokonca aj do jasli, má 5 a chodí do klasickej škôlky. V škôlke s ním problém nie je. Ja mám podozrenie na AS od 2r, na testy bol až teraz.
To je odporúčanie, nie zákaz. Dajte ju do škôlky, ak chcete.
@thereisabear no ale keď nás cpp neodporučila do škôlky tak aký mám dať papier riaditeľke ?
@thereisabear no ale keď nás cpp neodporučila do škôlky tak aký mám dať papier riaditeľke ?
@anonym_autor žiaden . Normálne dáš prihlášku a vezmi dieťa do škôlky a časom sa ukáže ako tam funguje
@anonym_autor žiaden . Normálne dáš prihlášku a vezmi dieťa do škôlky a časom sa ukáže ako tam funguje
@parvinka0001 ale my ju chceme dať do špecialnej klasicku nezvládne keďže ešte nerozpráva nič nerozumie ničomu nevie sa najesť nejze skoro nič nieje odplienkovaná a pije hlavne Nutrilon
Môj je Asperger a chodil dokonca aj do jasli, má 5 a chodí do klasickej škôlky. V škôlke s ním problém nie je. Ja mám podozrenie na AS od 2r, na testy bol až teraz.
@anonym_d38b10 tak som rada že chodí do klasickej škôlky nám ju bohužiaľ v normálnej škôlke nezoberú len do špecky ale aky dať papier keď cpp neodporučilo ešte škôlku
@anonym_autor dáš to aj s tým papierom. Myslím, že aj my sme také čosi mali v papieroch a nikto neriešil.
@anonym_autor ahoj, mozem sa spytat na znaky PAS, ktore ma?
Rady nad zlato že daj ju do bežnej škôlky 🙄
Učiteľky aj tie deti musia byť skutočne nadšene
Daj ju do speci s tym odpoducanim, ze do klasickej skolky CPPP neodporuca.
@parvinka0001 ale my ju chceme dať do špecialnej klasicku nezvládne keďže ešte nerozpráva nič nerozumie ničomu nevie sa najesť nejze skoro nič nieje odplienkovaná a pije hlavne Nutrilon
@anonym_autor nedala by som ešte do škôlky, budú mať veľa roboty s ňou. Počkala by som ten rok , má dosť obmedzení na to, aby sa začlenila
Ak sa teda bavíme o bežnej , nie špeciálnej škôlke
Hovorím ako mama zdravotne znevýhodneného dieťaťa , ale nie až s takými obmedzeniami , ako ty opisuješ.
Ja by som počkala
Isla by som do ineho centra aj keby sukromneho a povedala rovno neh napisu papier do speci skolky
@anonym_autor ved ju nechaj ešte doma, tak ako ti odporúčajú. Co natom nechápeš?
Pracujem v špeciálnej škôlke už roky a budem úprimná, tak ťažký stav ako opisuješ, sme ešte nemali. Tie odporúčania z poradne majú svoj význam. Z čoho si usúdila, že sa doma nudí?
Rady nad zlato že daj ju do bežnej škôlky 🙄
Učiteľky aj tie deti musia byť skutočne nadšene
@anonym_c8d749 Každý prípad PAS je predsa iný. A az ďalej sa autorka rozpisuje, čo všetko dieťa nevie. Takže žiadne info v úvodnom, tak potom aj také rady dostáva.
Pracujem v špeciálnej škôlke už roky a budem úprimná, tak ťažký stav ako opisuješ, sme ešte nemali. Tie odporúčania z poradne majú svoj význam. Z čoho si usúdila, že sa doma nudí?
@anonym_2270f4 no presne. Dieťa nerozpráva, nerozumie, neprijma normalnu stravu, ale matka usúdila, že sa doma nudí….
Skôr má matka toho už plné zuby a potrebuje ju niekde umiestniť.
@anonym_autor prečo to všetko, čo nevie ste nenapísala v úvodnom príspevku? Potom tie, čo hovoríme o klasickej škôlke tu vyzeráme jak mesuge.
Takže pokiaľ nevie to čo nevie, nie, nedala by som ju ani do speci, bola by doma. Asi by mi srdci roztrhlo každú minútu, že ako sa jej darí, keď by aj len na hodinu išla. Tieto deti vôbec nie je sranda "hodiť do vody".
To je odporúčanie, nie zákaz. Dajte ju do škôlky, ak chcete.
@thereisabear 4rocne dieta, ktore podla slov autorky:
"Ešte nerozpráva nič nerozumie ničomu nevie sa najesť nejze skoro nič nieje odplienkovaná a pije hlavne Nutrilon"
Nema co robit v skolke.
To si samozrejme nemohla vediet, kedze autorka zas klasicky napise dolezite informacie na zaver a mimochodom 😉🙄
"Ešte nerozpráva nič nerozumie ničomu nevie sa najesť nejze skoro nič nieje odplienkovaná a pije hlavne Nutrilon"
Nema co robit v skolke.
To si samozrejme nemohla vediet, kedze autorka zas klasicky napise dolezite informacie na zaver a mimochodom 😉🙄
@anonym_ec7011 veď píše o špeciálnej škôlke
Nema co robit v skolke.
@anonym_ec7011 nemáme 4 roky máme skoro 3 čítaj prosím ťa ...a povedali nám že máme rok počkať a dať ju až v 4 na budúci rok
@anonym_2270f4 a prosím ťa načo je potom ťa špeciálna škôlka ? Veď beriete práve také detičky nie ? Čítala som na nete škôlky že majú aj triedy pred deti s MR PAS a neverbálne tak aké deti potom máte v špeciálnej škôlke ? No lebo sa s ničím nehrá už a to ma hračiek dosť, ďalej máme dom takže dve podlažia dole ma trojkolku tak po nej robí kolečka naháňame sa striedame aktivity chodíme vonku ale ona sa proste nudí hádže sa o zem vrieska a keď chodíme do herne tak vidím že chce byť s detičkami naháňa sa s nimi a smeje sa doma jej nevieme ponúknuť žiadny detsky kolektív ..a veď by chodila len do 12:30 alebo po obede by sme ju hneď zobrali ..
@anonym_2270f4 a prosím ťa načo je potom ťa špeciálna škôlka ? Veď beriete práve také detičky nie ? Čítala som na nete škôlky že majú aj triedy pred deti s MR PAS a neverbálne tak aké deti potom máte v špeciálnej škôlke ? No lebo sa s ničím nehrá už a to ma hračiek dosť, ďalej máme dom takže dve podlažia dole ma trojkolku tak po nej robí kolečka naháňame sa striedame aktivity chodíme vonku ale ona sa proste nudí hádže sa o zem vrieska a keď chodíme do herne tak vidím že chce byť s detičkami naháňa sa s nimi a smeje sa doma jej nevieme ponúknuť žiadny detsky kolektív ..a veď by chodila len do 12:30 alebo po obede by sme ju hneď zobrali ..
@anonym_autor dieta do specialnej skolky potrebuje dg. bez nej ho nevezmu, nech je akokolkek nesamostatn. takze v prvom rade ries vysetrenia, stanovenie dg. a ak budete mat dg. na specialnu skolku odporucia ju. nasa chodi aj plienkovana aj nesamostatna ale mame dg. pises ze zatial nema potvrdene pas, ani mentalne predpokladam tak s cim chces dat dieta do specialnej skolky??
@anonym_autor vsak ked nema dg. ako ju chces dat do specialnej skolky?? TAZKO najprv si dorieste diagnostiku a potom specialna skolka
@anonym_autor vsak ked nema dg. ako ju chces dat do specialnej skolky?? TAZKO najprv si dorieste diagnostiku a potom specialna skolka
Psychiatrička nám dala znaky PAS a povedala že na klasickú škôlku to nieje, aj v CPP povedali to isté že nedporučajú klasickú škôlku ale povedali to že mám s ňou ešte byť rok doma a venovať sa jej lenže ona sa už doma nudí preto sa chcem poradiť či ju dať do špec.škôlky na dopoludnie alebo počkať naozaj ten rok
@anonym_autor dieta do specialnej skolky potrebuje dg. bez nej ho nevezmu, nech je akokolkek nesamostatn. takze v prvom rade ries vysetrenia, stanovenie dg. a ak budete mat dg. na specialnu skolku odporucia ju. nasa chodi aj plienkovana aj nesamostatna ale mame dg. pises ze zatial nema potvrdene pas, ani mentalne predpokladam tak s cim chces dat dieta do specialnej skolky??
@anonym_ced33c máme dieťa dg.znaky PAS ale ide ešte na taku poriadnejšiu diagnózu my sme chceli lebo viac nám nepovedali a neuzavreli ju poriadne len máme napisene ze znaky PAS
@anonym_ced33c máme dieťa dg.znaky PAS ale ide ešte na taku poriadnejšiu diagnózu my sme chceli lebo viac nám nepovedali a neuzavreli ju poriadne len máme napisene ze znaky PAS
@anonym_autor no z toho, čo píšeš, je dosť možné, že sa PAS potvrdí. Na tvojom mieste by som čím skôr hľadala termín u pedopsychiatra, je ich málo a často sa veľmi dlho čaká. A budeš potrebovať potvrdiť diagnózu, keď budeš mať výsledky z diagnostiky.
Psychiatrička nám dala znaky PAS a povedala že na klasickú škôlku to nieje, aj v CPP povedali to isté že nedporučajú klasickú škôlku ale povedali to že mám s ňou ešte byť rok doma a venovať sa jej lenže ona sa už doma nudí preto sa chcem poradiť či ju dať do špec.škôlky na dopoludnie alebo počkať naozaj ten rok
@anonym_autor Keď odporučili dať o rok, tak to bude tak dobre, dovtedy sa môže ešte trochu niečo naučiť, škôlka teraz by pre ňu mohla byť väčší stres.

Hľadať škôlku pre doeta s pas