icon

Dať dcéru do škôlky pri narodení novorodenca?

Dnes o 09:59

Ahojte. Koncom augusta mám termín pôrodu. Doma mám ešte škôlkarku. Myslite, že je lepšie prvé 2-3 týždne nechať zo škôlky doma v septembri, alebo je bezpečne, aby chodila ?

anonym_65dc80
Dnes o 10:04

To musis vediet ty ci zvykne byt chorlava aby nic nepriniesla. Spravidla prvy rok na choroby je najhorsi. Keby som mala chorlave dieta alebo prvy rok skolky urcite by som nechala doma, keby s dobrou imunitou a nebol by to prvy rok v skolke tak by som dala.

zuzanaete
Dnes o 10:16

Zalezi od chorobnosti dietata. Ale treba zvazit aj organizacne. Kto ju rano zoberie a kto ju vyzdvihne zo skolky? Budes musiet ist aj s novorodencom na konkretny cas? Miluje skolku alebo je to nutne zlo? Za mna by som radsej volila mat ju na zaciatku doma. Nech ma moznost byt viacej so surodencom, mat volnejsi rezim, kedy nezalezi, ci sa prezlecie o 7 rano alebo az o 9tej.

blazomarket
Dnes o 10:25

tazko povedat...ja som dala ale zase syn nebyval chory, cize novorodenec nic od neho nedostal

anonym_f57519
Dnes o 10:29

Kľudne si ju nechaj doma....ak sa obávas tých detských chorôb....určite ich donesie domov veľa.....ale ak môžem poradiť ...mali sme v školke mamičku, ktorej sa narodilo bábo a chlapček chodil do škôlky, bývali vo vedľajšom činžiaku vedľa škôlky a mamina ho chodila bravat pravidelne 5 minút pre zatvorenim škôlky, 99% času chodil úplne posledný zo škôlky, .....a pritom byvali vedľa škôlky....

patta89
Dnes o 10:59

Ja som dala, novorodenec sa vobec nenakazil. Ak nie je starsia dcerka casto chora, tak kludne daj.

anonym_f76bd9
Dnes o 14:04

@anonym_autor mne pediatrička sama odporúčala nedať starších do škôlky, minimálne prvý mesiac, šestonedelie. Popýtaj sa jej na to pri najbližšej návšteve.

katarina_sm
Dnes o 14:25

mne sa narodilo druhe dietatko v decembri a prve som nechala doma jeden mesiac (z toho dva tyzdne boli vianocne prazdniny). potom riadne chodil. nebyva chory a teda chvalabohu sme choroby neriesili.