icon

Dáte deti do škôlky alebo do školy, ak ich od 8.2.2021 otvoria?

2. feb 2021

Ahojte, zaujimal by na vas nazor, sama mam velku dilemu. Vsetci vieme, ako velmi to deti potrebuju, vratit sa medzi spoluziakov, ale tato situacia sa mi vobec nezda bezpecna :(
Rozmyslam, ze ak otvoria skoly, prvaka dam na nevyhnutny cas vyucovania a skolkara asi zatial vobec nedam :( hoci by som rada, no nemam dobry pocit.
Ako ste na tom vy?
ja nepracujem, cize mam mozno trochu vyhodu

Strana
z7
liz_lemon
2. feb 2021

dam aj do skoly aj do skolky

pininka1
2. feb 2021

Moja uz do skolky chodi aj syna dam do skoly urcite.

mattkapd
2. feb 2021

Malý stále chodí do škôlky a ja nepracujem

uhnakova
2. feb 2021

pojdu hned ako otvoria školu

jvlo
2. feb 2021

Do našej školy chodia deti z 2 obci. Tento víkend boli v jednej 3ja a v druhej 2ja pozitívny. Bez problémov dam

deti95060810
2. feb 2021

Určite áno...

viestta
Odpoveď bola odstránená
andrea_ff
2. feb 2021

Tiez neviem? Som na rodicovskej s dcerou a neviem, ci syna dat do skolky?? Tam ziadne ruska nie su.... proste potom uz asi bude otazka casu, kedy to domov prinesie? Tato situacia je velmi tazka a verim, ze mamky, co maju skolakov toho uz maju po krk.... a tiez tie deti co sa takto naucia??
Ale kedze u nas sa jedna o skolku, tak asi este potiahneme doma...aj ked casto padam z mojich na hubu...1,5 a 3,5r.....
Len neviem, kedy bude ten "spravny cas"?
Clovek uz aj paranoidny sa stane... donekonecna nemozeme byt v izokacii 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kleopatra114
2. feb 2021

Nie , sama nechce ísť . Som doma s menšou , tak si to môžem “ dovoliť”.

jana_eyre_2
2. feb 2021

Ja tiež neviem ak mám byť úprimná.. voči korone mám rešpekt a bojim sa.. mám dvoch školákov na prvom stupni a skolkara.. dodrzujem všetko, stále a bez prestávky, snažím sa a teraz mi to príde ako úplne zbytočne snaženie keď ich pošlem do skoly..
len včera som v obchode videla otca spolužiaka môjho syna ako mal Rusko pod nosom.. ako dlho si asi udržíme zdravie keď sa niektorí rodičia takto chovaju?

ak otvoria dúfam že to bude len na pár hodín a osobne si myslím že dlhšie ako dva týždne to aj tak nebude - všade sa znova budú ukazovať pozitivni, školy sa budú zatvarat.. určite ich nebudem dávať do ŠKD a vezmem hneď ako skončí vyucko.. dám im respirator..

skippy7
2. feb 2021

Moji školáci chodia do školskeho klubu-družiny (som zdravotnik) a syn to už v novembri prekonal,takže...

marci77
2. feb 2021

@jana_eyre_2 veru, ja mam tiez obavu z nakazy, z obedov a SKD som ho uz odhlasila .....to vyucovanie s respiratorom snad riskneme, tiez nemam z toho dobry pocit
nasa skola uz bola zatvorena v decembri....prislo sa nato, az ked 4ucitelky boli pozitivne ....a ani sme sa nedozvedeli, kto ich nakazil a kolki este v skole boli chori (ochrana osobnych udajov), nastastie to nebolo v nasej triede, ale RUVZ zavrel nakoniec celu skolu ...takze ak ma nejaka obec zle cisla, ja by som skoly neotvarala

jana005
2. feb 2021

Do školy dám, ale keby som mala škôlkara, tak nedám.
Som doma s trojročným, ktorý ešte nechodí do škôlky a starší sa už nevedia dočkať, kedy pôjdu do školy

ave17
2. feb 2021

Jasne ze dam, čakám na to ako na spasenie, nemozem byt s nimi na ocr, zamestnávateľ má toho plné zuby....

jana_eyre_2
2. feb 2021

@marci77 my sme tak mali november zavretu školu.. tri učiteľky pozitívne vrátane synovej triedy, bol aj v katantene, ale našťastie nič nechytil.. od syna som sa potom dozvedela že ich triedna učiteľka rusko nenosila lebo "ona je zdravá" a vravela aj deťom aby si ho dávali dole keď ich nikto nevidí...🤦‍♀️takmer ma vystrelo a bola som rada keď konečne začali vianočné prázdniny...

U nás boli na testovaní dobre čísla teraz cez víkend.. ale sú to len antigenove a k tomu plno ľudí sa otestovať nedalo... Mám už v rodine viac skúseností so zlým priebehom, no uvidíme.. tajne dúfam (a snáď ma tu za to nikto nezozerie) že ešte neotvoria a pôjdu až keď bude naozaj lepšie..

Už mám síce ponorkovu chorobu, fakt by som im dopriala kamošov ale nie za cenu že sa nakazime... 😑😑😑

autor
2. feb 2021

Ved prave, ze aj ja som uz total vyhorena a vycerpana, ale nestoji mi to za to riziko... :(

sofia1
2. feb 2021

Určite nie,už ma priznaky....ideme na test😔

jaroe
2. feb 2021

Ja asi nedám, lebo podmienka je to testovanie. Inak by som dala. Plus mi vadia tie Ruska😬

lenja123
2. feb 2021

Zaujíma ma, ako to chcete riešiť, ak nedáte deti do školy. Aspoň som nezachytila, že nástup detí do škôl by bol dobrovoľný (aj keď to až tak nesledujem). Napíšete im klasicky ospravedlnenku? Momentálne to môžte urobiť max. na 5dní. Alebo oslovíte lekára, nech ich vypíše on? Ospravedlňujem sa, naozaj ma to zaujíma, alebo mám možno nesprávne info.

jana_eyre_2
2. feb 2021

@lenja123 ak by som nedala využijem len tých 5dni a predpokladám že pri tých vysokých číslach čo teraz sú sa do týždňa dvoch škola znova zavrie.. ak ich dám tak fakt len na nevyhnutný čas vyucka a snáď upravia rozvrh a nebudú tam zbytocne trcat na vychovach ktoré aj tak nemôžu vykonavat..

lenja123
2. feb 2021

@jana_eyre_2 ďakujem za odpoveď. Mňa ešte napadlo, že pravdepodobne bude podmienka aspoň jeden otestovaný rodič. Čiže ešte takto by sa to dalo obísť, ak niekto nechce dať dieťa do školy.

jamidea
2. feb 2021

Chodime do skolky od 11.1. A je to super.

tosomja
2. feb 2021

@jana_eyre_2 ci das na 4 povinne hodiny, ci na 20 minut, asi rovnaky efekt.

Ked otvorili skoly po prvej vlne na tych par tyzdnov, tak dcera hovorila, ze v triedach naozaj dodrziavali nariadenia, odstupy, sedeli od seba, kazda druha lavica, do kriza, nesmeli si ani pero pozicat, ruky umyvali po kazdej hodine, pred kazdou hodinou, dezinfekciu atd. Na obedy sa dostali po troch hodinach cakania, co chodili po triedach, v rozostupoch, sedeli sami, rychlo sa najest aby mohli ist dalsi. V SKD to iste, nemiesali sa triedy, zostavali len medzi svojimi, ani na dvore...
Teraz co chodili do skoly? Uz ako keby to bolo jedno. Vsetci nakope, v skd pomiesani, na obedoch spolu. Na dvore bez ruska. 🤷
Ja by som nedala do skolky, a keby som nemusela, ani do skoly, lenze sa detom zbieraju zameskane hodiny a aby nerobili komisionalne skusky. Ak teda otvoria skoly a daju na vyber, ci chcem alebo nechcem dat do skoly a bude sa distancne vzdelavanie brat za absolvovane, tak nedam. 😬 Inac nemam na vyber.

m14m
2. feb 2021

@lenja123 vo februari su jarne prezdniny...sice kazdy okres inokedy ale aj to moze pomoct natiahnut cas doma

nice202
2. feb 2021

Dám

leonie35
2. feb 2021

Ahoj, ja mam 4r. a nedam ho, nakolko byvame s maminou,ktora uz ma svoj vek a mnoho zdravotnych problemov. Nestoji mi to za to riziko...

jana_eyre_2
2. feb 2021

@tosomja tak sú už štúdie ktoré dokazujú že čím je kratšie človek v spoločnosti pozitívneho tak šanca na nakazenie je nižšia, tak trocha dúfam.v to že to je pravda..

ale to je úplne súhlasím, že v prvej vlne sa všetci snažili, dodržiavali.. od septembra sa na to úplne kaslalo.. von ich takmer nebravali, dcerina učiteľka teda dodržiavala všetko čo mohla, ale synova ako som písala... 😬

luccija
2. feb 2021

@lenja123 neviem tiez som to nepostrehla, ale je to na dobrovolnej baze nie?predsa, ak je jeden rodic napr.onkologicky pacient ci stary rodic co s nimi byva, tak neposlem dieta do skoly kde je plus minus 300 deti kazdy ma 2 rodicov, ktori sa s niekym stretavaju v praci nie vsetci maju HO z zrazu tu mame potencionalnych 1800 ludi denne minimalne
Moja sestra robi v skolke maju 2 tyzden otvorene 2 ucitelky chore plus 5 deti ma pozitivnych rodicov deti netestovane...
A k otazke dieta prvy stupen do skoly nedam, niekto pise o SKD podla mna nebudu fungovat

autor
2. feb 2021

nase on- line hodiny su poctive a napreduju, len ja mam dost...syn to zvlada. Uz ked sme vydrzali doteraz, ja byvsom vydrzala este mesiac, resp. kym neklesnu cisla, alebo kym nezaockuju ucitelov.
Este som neuvazovala nad tym, ako obist system, skor, dat ho na nevyhnutny cas do skoky, nasi maju ruska cez hodinu, ucitelja tiez, snad 3-4 hodky vydrzia.
Skolkar- toho nechcem dat.Ruska nemaju, ruky neostriehnes kto ako umyl a co chytal,prskaju, soplia, kaslu, no neviem

luccija
2. feb 2021

@jana_eyre_2 na to by som sa nespoliehala tak ci tak bude dieta v skole minimalne 3,4 hodiny.Ako viem, ze rodicom tecu nervy je to tazke pre deti, rodicov, ale ja si myslim, ze este nebol cas na otvorenie.

Strana
z7