Dávali ste dieťa s narušenou komunikačnou schopnosťou do bežnej škôlky?
Dobrý deň, dávali ste dieťatko s narušenou komunikačnou schopnosťou do obyčajnej mš ? Dnes mi vravela pani učiteľka, že im vo veľa veciach nerozumie, pritom som pri prihláške dávala papiere z cpp a žiadosť o asistenta. Ide len o tu komunikaciu, inak že sa v škôlke pekne zapája či s učiteľkami alebo s deťmi. Doma mi príde, že rozumie aj keď nie úplne vo všetkom.
kamoška dala syna s NKS do bežnej skôlky - v jednej celé zle (lenže v tej škôlke je to celé zle aj pre bežné deti :-P ) a v druhej - preklad po roku - úplne super a bez problémov.
My mame dieta s danou diagnozou a chodila do normalnej skolky aj skoly. Na diagnozu sme prisli az neskor. Nam aj logopedicka odporucila normalnu skolu. Pokynom uciteliek vsak rozumela, skor ma tazkosti s vyjadrovanim.
Áno, dával som ho do normálnej školky, aj keď cirkevnej, ale normálnej. Keď šiel do školky, jediné slovo, ktoré vedel povedať, bolo "ňe"
Zo začiatku nerozumel, potom sa zviezol popri iných deťoch.
Dnes je druhák, chodí do normálnej necirkevnej ZŠ a rozpráva už celkom pekne, pozná slová, len to skloňovanie, vykanie, rozdiely medzi rodmi... cele zle...
@anonym_autor b skolke mojho dietata vo vedlajsej triede, dieta malo asidtenta
Určite áno veľa sa od deti nauči nakopnú ho , môj syn šiel do mš keď mal 4 prvý krát nks expresivna porucha reči nerozprával okrem nás s nikým teraz ako 6 ročný rozpráva aj s cudzími dokáže sa naučiť básničku hoci nikdy nebude na úrovni zdravého dieťaťa lebo má aj Atypicky autizmus adhd ale robí pokroky , prvé dva roky bol v triede asistent teraz nieje a ide to , veľa záleží od pristúpu učiteliek , chodí do bežnej triedy kde sú deti bez diagnózy

ano , v čechách chodia dokonca deti s expresivnou dysfaziou do obyčajnejš mš a triedy , nks je nič proti dysfazii
učitelka by mala vediet ako pracovat s týmito detmi, nie je to atomová veda , ak hovori vela a priliš rychlo tak to jej nerozumie ani zdrave dieta poriadne
ak má super učitelku vie mu s kolektivom neskutočne pomôcť