Dávate do škôlky pomôcky pre deti?
Nieco na kreslenie? Hranie? Dotujete takto skolku vasho dietata?
Alebo doniesiete ciste papiere? Vela farbiciek? Alebo nieco?
nie, nechceli .
Nie ale dodávam napr. rolky od kuchynských utierok/wc papierov, vyfuknute vajíčka na veľkú noc, sadrové odliatky na Vianoce a pod. 😀 ostatne maju
Doniesla som stary hlavickovy papier z prace, ktory sa uz vyradil, aby mali deti na co kreslit. Doniesla som zvysky priadze co som mala z hackovania a na tvorenie. Nejake farebne papiere.
V skolke sa potesili.
Darovali sme piesok a chlapi urobili pieskovisko. Firma patrí manželovi, chceli sme škôlke pomôcť a takto ušetrili.
ano presne to co pises, a je to dobrovolne. Ja nosim rada a nevadi mi ak niekto nedonesie nic
Ano. Vzdy na začiatku roka vreckovky,tekute mydlo, kupim balik kancelarskych papierov. A pocas roka tiez ked mi napadne,najma tie vreckovky, tie tam idú. Potom papiere na kreslenie s hlavickou firmy ktora sa premenovala, tak mi ich svagrina doniesla a mam ich doma brutal vela.. nevadi mi to im dat, robila som pred materskou v skolstve a na vlastnej koži viem,ze to je odvetvie, kde sa kradne doma a nosí do práce…
Ano. Vzdy na začiatku roka vreckovky,tekute mydlo, kupim balik kancelarskych papierov. A pocas roka tiez ked mi napadne,najma tie vreckovky, tie tam idú. Potom papiere na kreslenie s hlavickou firmy ktora sa premenovala, tak mi ich svagrina doniesla a mam ich doma brutal vela.. nevadi mi to im dat, robila som pred materskou v skolstve a na vlastnej koži viem,ze to je odvetvie, kde sa kradne doma a nosí do práce…
@katulienka160 dieta je v sukromnej skolke, nic take ja nemusim riesit, riesi to skolka..
Myslela som naozaj tie pomocky na kreslenie hranie a pod
Je to dohrovolne samozrejme len sa pxtam ci sa to zvykne robit
Mam dieta prvy rok v skolke a niekedy tam jiekto nieco donesie alebo zasponzoruje niecim tak som sa opxtala
no v našej škôlke sa povinne nosil kanc. papier, a skladalo sa na farbičky, hračky, koberec,podsedáky a pomôcky okrem triedneho fondu
nešlo tam či môže doniest ale že musíme doniest
@katulienka160 dieta je v sukromnej skolke, nic take ja nemusim riesit, riesi to skolka..
Mam dieta prvy rok v skolke a niekedy tam jiekto nieco donesie alebo zasponzoruje niecim tak som sa opxtala
@anonym_autor ak máš dieta v sukromnej škôlke nenosila by som nič navyše ...
však kolko ta stojí
@anonym_autor na začiatku školského roka platíme zrps aj triedny fond. Ja pracujem v kancelárii, takže čo už nepotrebujeme, dávam deťom do škôlky. Ale nekupujem.
@anonym_autor neviem ako to funguje v súkromných skolkach 🤷 tam skúsenosť nemám... Takže ak chces len zo súkromných, treba to dopisat do uvodneho prispevku. Lebo to asi bude rozdiel.
V statnych to je ako je... Nam to povedali na začiatku roka na rodicovskom,ale samozrejme tak, že kto moze a chce, budu radi. A to naozaj viackrát pani riaditeľka zopakovala, že nie je to povinné ale každá vec ich poteší.. (ci uz teda hygienicke pomocky, alebo papiere,pastelky,...) viem ako jej bolo nepríjemné to vôbec pýtať, ale tak vravim, ja som bola aj na tej druhej strane tak viem.
@anonym_autor neviem ako to funguje v súkromných skolkach 🤷 tam skúsenosť nemám... Takže ak chces len zo súkromných, treba to dopisat do uvodneho prispevku. Lebo to asi bude rozdiel.
V statnych to je ako je... Nam to povedali na začiatku roka na rodicovskom,ale samozrejme tak, že kto moze a chce, budu radi. A to naozaj viackrát pani riaditeľka zopakovala, že nie je to povinné ale každá vec ich poteší.. (ci uz teda hygienicke pomocky, alebo papiere,pastelky,...) viem ako jej bolo nepríjemné to vôbec pýtať, ale tak vravim, ja som bola aj na tej druhej strane tak viem.
@katulienka160 vdaka riesit nebudem
Je to sukromna ale rodicia nieco vzdy prinesu bud nejake klzaky v zime, hracie karticky
Ale mas pravdu, dostavaju na to kopu prachov 😂
ja nosím do školky napríklad minuly týždeň to boli kriedy všimla som si že ich maju veľmi málo vo vedierku , na začiatku roka hygienické veci (wc papier, mydlo, servítky) učitelka poprosila na rodičku
a hračky na von tak som doniesla 3-4 odrážadlá
stále sa pýtam učitelky či niečo netreba ale vraví že nie
je to štátna školka ale ak by to bola súkromná tiež by som sa informovala ved kriedy stáli 0,89€ za 15 kusov to nieje až taká položka
@anonym_autor nie a ani to nemienim!
Škôlky financuju mesta a obce, ucitelky maju svoje tucne platy a odmeny.
Kazdy rok nam mesto dviha dane za majetky, odpad, este to tak dotovat statnu spravu!
ja nosím do školky napríklad minuly týždeň to boli kriedy všimla som si že ich maju veľmi málo vo vedierku , na začiatku roka hygienické veci (wc papier, mydlo, servítky) učitelka poprosila na rodičku
a hračky na von tak som doniesla 3-4 odrážadlá
stále sa pýtam učitelky či niečo netreba ale vraví že nie
je to štátna školka ale ak by to bola súkromná tiež by som sa informovala ved kriedy stáli 0,89€ za 15 kusov to nieje až taká položka
@anonym_1f1236 "wc papier, mydlo, servítky"
? To akoze fakt nedokaze dotycna skolka zabezpecit detom zakladne hygienicke potreby?
Treba tam poslat kontrolu, zas sa kradne...
@katulienka160 vdaka riesit nebudem
Je to sukromna ale rodicia nieco vzdy prinesu bud nejake klzaky v zime, hracie karticky
Ale mas pravdu, dostavaju na to kopu prachov 😂
@anonym_autor maju prachy od vás + nejaký normativ od štátu
? To akoze fakt nedokaze dotycna skolka zabezpecit detom zakladne hygienicke potreby?
@anonym_980612 ako sa može kradnúť niečo čo tam nieje 🙄
školstvo je v katastrofalnom finančnom stave
možme byť radi že tam má kto učiť ( sice ktovie ako dlho)
ty si riadne mimo že kontrola 😂😂😂
@anonym_980612 ako sa može kradnúť niečo čo tam nieje 🙄
školstvo je v katastrofalnom finančnom stave
možme byť radi že tam má kto učiť ( sice ktovie ako dlho)
ty si riadne mimo že kontrola 😂😂😂
@anonym_1f1236 no praveze ked sa kradne nie je na zachode uz ani toaletak, zato riaditelka ho ma doma plnu kopu a dotuje nim este aj rodinu..., poznam taku ktora sebe nakupila lustre a nabytok
ze je skolstvo v katastrofalnom stave nam mesacne dokazuju tucne platy ucitelov plus minuly rok este k tomu dostali 800€ odmenu na dovolenky a klimatizacie v juni, fakt su to chudaci..., hadam ich zaradim do socialneho fondu
Ze mozme byt radi ze ma kto ucit, jasne, tato znama veta ich strašenia ako vyhrazanie sa lekarov odchodom do zahranicia, ucitelov je na Slovensku pretlak, len neusatle fnukaju, co zakladna skola, to nove auto, asi z toho chabeho platu, ked sa im nepaci, mozu ist na nocne a za pas, ale oni sa radsej postazuju, par hodin si oducia a v noci si pochrumkaju
Esteze maju Edupage, hodit ich povinnosti na rodicov🐻
@anonym_980612 to ako vazne? Myslis,ze kto to akoze kradne? 🤦 Vsak toto je vseobecne znama vec, ze v skolstve taketo zakladne veci chybaju... My ked sme pytali na ucitelske wecko toaletný papier od upratovačiek, ich odpoveď bola,ze bohužiaľ na toto poschodie sme uz pridel vycerpali. A bolo vybavene 🤷 alebo keď sa v čase covidu všade ohanali, ako umyvat ruky a koľko v teplej vode. A na weckach len studena..nuz.. toto je realita na skolach.
"sme uz pridel vycerpali"
Jasne, ukradli, raz ten pridel je a vypocitany, musi to sediet.
V tomto state sa kradne.
Ja sa priebežne pýtam učiteliek, či niečo nepotrebujú, nemôžeme s niečím pomôcť, kúpiť.
(Kupovala som naviac hygienické veci, papiere, na tematické crafty somariny. Manžel a dedko boli pomáhať postaviť nábytok,...).
Sama som učiteľka a viem, koľko som stále kupovala zo svojho, len aby deti mali a mali sme s čím pracovať.
"sme uz pridel vycerpali"
Jasne, ukradli, raz ten pridel je a vypocitany, musi to sediet.
V tomto state sa kradne.
@anonym_980612 ano kradne sa, ale nekradnú ucitelia preboha. Ved to su ti ktori kupuju zo svojho a nosia cudzim detom.
Kradne sa uplne inde, vyssie..dosledkom coho skoly nemaju peniaze na takéto zakladne veci.
@anonym_1f1236 no praveze ked sa kradne nie je na zachode uz ani toaletak, zato riaditelka ho ma doma plnu kopu a dotuje nim este aj rodinu..., poznam taku ktora sebe nakupila lustre a nabytok
ze je skolstvo v katastrofalnom stave nam mesacne dokazuju tucne platy ucitelov plus minuly rok este k tomu dostali 800€ odmenu na dovolenky a klimatizacie v juni, fakt su to chudaci..., hadam ich zaradim do socialneho fondu
Ze mozme byt radi ze ma kto ucit, jasne, tato znama veta ich strašenia ako vyhrazanie sa lekarov odchodom do zahranicia, ucitelov je na Slovensku pretlak, len neusatle fnukaju, co zakladna skola, to nove auto, asi z toho chabeho platu, ked sa im nepaci, mozu ist na nocne a za pas, ale oni sa radsej postazuju, par hodin si oducia a v noci si pochrumkaju
Esteze maju Edupage, hodit ich povinnosti na rodicov🐻
@anonym_980612 ja neviem, prečo keď sa majú v školstve tak dobre, prečo tam ešte nie ste? 😃 Robím v školstve, mám určité vzdelanie (nie, žiadne rýchlokvasené externe VŠ) a zarábam výrazne pod priemerom BA kraja. A veci do školy nosím a kupujem za svoje. Pre 25 deti.
@anonym_980612 ja neviem, prečo keď sa majú v školstve tak dobre, prečo tam ešte nie ste? 😃 Robím v školstve, mám určité vzdelanie (nie, žiadne rýchlokvasené externe VŠ) a zarábam výrazne pod priemerom BA kraja. A veci do školy nosím a kupujem za svoje. Pre 25 deti.
@asocial vaša chyba, nemusíte..., a zle sa nemáte, stále samé odmeny...
ja ešte aj toner a kancelárske papiere pre svojich prvákov míňam vlastný...kupujem kriedy aj na tabuľu aj na chodník aby mali čím kresliť, v teddi rôzne pomôcky a kupujem aj sladkosti k odmenam alebo sviatkom...asi tak k tomu kradnutiu
a ku dnu ucitelov namiesto kvietku sa ti dostane hejt od rodicov, radost pracovat v skolstve...
ale napriek nastavenia systemu, to objatie a energia od tych deti, vsetko vynahradi
@anonym_autor ja nosim. Nasa skolka si vypyta co potrebuje (zoznam na nastenke). Je to dobrovolne. Ale ked vidim,ako sa tam detom venuju, nosim rada
@asocial vaša chyba, nemusíte..., a zle sa nemáte, stále samé odmeny...
@anonym_980612 😂😂😂😂 a kde sú tie odmeny ? Asi sme s kamoškami na zlých školách. Akurát minulý týždeň sme sa bavili, 4 učiteľky, každá iná škola, zameranie, a ani jedna sme nemali tie spomínané stále odmeny.

ano, papier, farbicky a vyrabame veci z dreva tak dame aj do triedy kam chodi mala, teraz som im vyrabala drevene vajicka na vyzdobu stromu v meste