icon

Deti mi nedajú chvíľu pokoj

10. jún 2020

No a ja koľkokrát už nevládzem. Furt na mne visia, furt sú pri mne. Majú kopu hračiek, mamina je najlepšia. Už mi to ani nelichotí. Teraz táto korona ma ide úplne doraziť. Školku u nás neotvorili. Po 4 mesiacoch s nimi doma ma čakajú (ako všetkých) ďalšie 2 prázdninové. Potrebovala by som cez deň chvíľu klud, lebo už skolabujem. Keď už nevládzem, zapnem telku na hodinu. Zvyšok dňa je ale úplne vyčerpávajúci. Snažím sa niečo vymyslieť, vtiahnuť do toho deti, a potom sa vyparím do vedlajsej izby, ale vydrží to buď 5 minút, kým si ma zase nájdu, alebo sa pohádajú do plaču. Zapájam ich aj do denných činností, varenie a tak, aj radi urobia, lenže všetko sa asi dvojnásobne predlžuje a ja som už fakt unavená z milióna otázok, a milióna mami pozri, mami toto, hento. Už som tak nejak horko ťažko vydržala kým mladší v septembri nastúpil do škôlky, už kolektiv fakt potreboval, ale teraz už dávam z posledného. Keď je pekne, utekám s nimi von, to trošku pomáha, no ako prší, des. Buď doma des, alebo vonku v daždi stojíme každý meter, obdivujú slimáky, a zase tisíc otázok, a pozri, a prečo...? V podstate asi normálne správanie, chápem ich, ale ja už fakt.... aj teraz, nie som schopná dopísať ani tento úvod bez aspoň 10-ich prerušení a to ten mladší aspoň spí. A keď príde domov manžel, ten sa chce rozprávať tiež 😖 a keď mu zavesím deti, tak tiež sú hádky, nejako si nerozumie so staršou dcérou. Ja aspoň občas na 2 hodky vypadnem z domu, ale nezachraňuje ma to, meliem z posledného. Ani nemôžem denne, aj muž sa chce "zrelaxovať". A jeho s nimi niekam vyhodiť tiež nejde - oni s ním moc nechcú ísť. Až je mi do plaču, pripadám si ako v base alebo čo, jak za trest.
Aj hlas zvýšim na nich, vysvetľujem, že potrebujem chvíľu kľud- ja myslím že "nechápu". Baby čo robíte, čo máte takéto zdieľne závislé deti? Mám pritvrdiť? Že tu budete sedieť? Čo ich mám zamknúť do detskej, preboha? Nič ma nenapadá.
Stratila som úplne osobnú integritu, nemôžem sa nikdy nad ničím zamyslieť, myšlienky mi stále rušia, som ako stroj, infantilný.
Deti majú 4 a 8.
Babky nula bodov.

Strana
z4
pieksamaki
10. jún 2020

Ahoj.vitaj v klube.to sme dve 🙂
Dobry popis....fakt 🙂.

mila23
10. jún 2020

Uplne ta chapem...som na tom podobne, akurat nastastie u nas otvorili skolu a skolku, lebo uz som bola na nervy..stale mami toto, mami hento...a to aj ekd bol muz doma, furt len za mnou. Mami pod sa hrat, mami preco.....oni to nechapu,ze pre nas je to uz zataz,ked je to cely den....
nemate nejakych kamosov - zeby sa deti spolu pohrali? jeden den u vas a druhy den u nich - zeby si si aj Ty oddychla?

hederamonstera
10. jún 2020

No 8 rokov je uz vek, ze by ti pokoj mohla dat;) akoze co chce od teba? Mozno keby si jej vysvetlila, ze potrebujes aj ty chvilku kludu, tak by to uz zvladla pochopit;)
Ale inak taky je proste zivot s detmi.

malinoismum
10. jún 2020

Prepac, tiez som mama ale len jedno ti napisem a nemyslm to ironicky, len uprimne. Si naozaj super mama a obdivujem ta, ako to zvladas. 🙂 Prajem viac oddychu, najma zdravia. A budem sa snazit, viac sa venovat svojej dcerke... Ma uz len mna. Dakujem ti, prave som potrebovala trosku otvorit oci, lebo stale len pracujem. As nou som hodinu denne :(

ladyvi
10. jún 2020

Mavam sem tam podobne pocity. Ale mam mensie deti. Mojej 3.5 rocnej som vysvetlila, ze aby bola mamka pokojna dobra a nekricala, potrebuje trosku byt aj sama v izbe a vypit si kavu. Lebo potom som nervozna a kricim zbytocne. Ze nech si vezme hracky, a postavi nejaku pevnost, bunker, nech si maluje a ja si oddychnem v izbe zatial. Vydrzala 30minut. Sama sa hrala. Deti vedia, rozumeju, vyhoveju, ale treba na nich hovorit recou ktoru oni budu prijmat. Na moju zabera rozhovor ako s dospelou a do detailu vysvetlene, co, preco,ako (niekedy je to na nervy). Ked kricim, len sa to od nej odraza.

hegrik
10. jún 2020

Ahoj, ja mam sice len jedno dieta(5), ale opisujes moj pribeh, ze na mne doslova prilepena, stale by sa hrala, sama to nedokaze. Ale, co u nas zaberie okrem telky a mobilu s hrami je, ze domov si zavolam jej kamaratku a potom opacne, ty to mas horsie s dvoma a clovek by cakal, ze sa dve zahraju(ako mne vacsina csst rodiny hovori) rozumej nabadanie ma na druhe dieta. Asi som ti nepomohla, ale nie si v tom stava my sme od februara doma a uz mam teda dobre zmaknuty mozog.

ladyvi
10. jún 2020

@ladyvi ty mas 4 a 8 rocne deti,uz by mali byt samostatne. Tam by som cakala uz aj denne 2hodiny aktivity bez mojho zasahu. Mozno aj viac 😂

malinoismum
10. jún 2020

@ladyvi " Mojej 3.5 rocnej som vysvetlila, ze aby bola mamka pokojna dobra a nekricala, potrebuje trosku byt aj sama v izbe a vypit si" a tu som sa zasmiala na celu kancelariu nedocitala som zvysok :D

ayanamirei
10. jún 2020

vypichnem to postupne : - 8 rocna je dost velka, aby chapala, ze "teraz nie"- moj syn ma rovnako a zvlada so mnou doma home office, vie, ze pracujem a nemozem a bodka, pocka...
- 4 rocny len odkukava od starsej, proste zahras sa sam a bodka... byt dosledny, nie si otrok 😉
- akoze nechcu ist deti s otcom von? to sa im ako venuje, aky ma s nimi vztah, ze deti ho nechcu??? napravit 🙂
- bud vdacna za milion zvedavych otazok "preco" ani nevies co by za to dali mamicky deti s recovou poruchou a o inych diagnozach ani nevravim 🙂
Ked budes dosledna a naucis deti, ze nie si ich otrok a nie su tu len pre nich, lebo musis si porobit, musis si dat kavu a musis si oddychnut, budes sa citit ovela lepsie 🙂 drzim silno palceky

ladyvi
10. jún 2020

@malinoismum preco ta to rozosmialo? 😂ako viem, ze su deti ktore v 3 rokoch zacinaju hovorit, ale moje dieta je trosku niekde inde recovo. Za to najest sa jej trva 2 hodiny😂

alchemilkazltozelena
10. jún 2020

Preco nie je starsie v skole? Vsak skolu vam urcite otvorili

blackcat8885
10. jún 2020

Som na to podobne 🙂 😒

eluveitie31
10. jún 2020

@ayanamirei že home office😀 Super, ja sa pri 8 ročnom neviem ani osprchovať pomaly. Sorry, ale keď ty máš kľudné dieťa, ostatné také byť nemusia ani zdaleka. Šťastná matka si.

eluveitie31
10. jún 2020

@autor presne aj ja takto trpím.

ayanamirei
10. jún 2020

@eluveitie31 nemam kludne dieta, mam aktivne dieta, ktore je naucene, ze nieje stred vesmiru a netocim sa len jemu kolo zadku 😉 vie, ze bez mojich penazi za pracu nebude mat hracky, ze bez penazi nebude mat ani sladkosti... nemam doma nevychovaneho spratka, ktory mi v 8 rokoch jaci do ucha, ze ja MUSIM okamzite ist s nim nieco robit

kalerabka99
10. jún 2020

Presne aj u nás, my sme už od decembra doma (4 a 6 ročný). Chlap je do večera 20.00 v práci, naši bývajú ďaleko, nikoho tu nemám, s nikým sa nestretávame.
Stále odomňa niečo potrebujú, keď si sadnem v momente niečo potrebujú, vodičku, jabĺčko,... Normálne som si všimla, že sa im vyhýbam, keď sú v obývačke ani za nimi nejdem, lebo v momente ako ma uvidia, že som si sadla niečo odomňa chcú. A bordel,čo tu máme ani nevravím, 10 vecí upracem a oni 20 veci vytiahnú. Aj keď poviem, že ideme upratovať, tak začneme a skončí to tak, že sa hrajú a ja upratujem. Viem, že som ti nepomohla, ale aspoň som sa vykecala. 🤪

sense
10. jún 2020

Ja som zaviedla "budik" ...tp znamemalo mama sa s tebou zahra, venuje atd ale kazdy den kazde poobedie som nastavila kuchynsky budiknastavila a to bol cas kedy mala mama svoj cas...zo zaciatku to bol trochu "boj" s tym zevzdy kedma vyrusila sa hodiny posunuli o 5min... do dvoch tyzdnov sa zacala bavit aj sama...a zacala respektovat ze kymbudik tika tak ma mama cas na seba a ona na hranie osamote

kalerabka99
10. jún 2020

A ešte keď vidím susedu, ako si sedí na terase skoro celý deň a deti sa spokojne hrajú, tak žasnem, ja si nemôžem v kľude ani jeden riadok pokopať, lebo vkusne niečo odomňa potrebujú. Keď idem na wc, sedia s mužom v kuchyni za stolom, chcú sa zrovna napiť, myslíš, že poprosia otca, ktorý pri nich sedí? Ťažko, bežia za mnou na wc, že chcú vodičku a koľko tam ešte dlho budem a to som si ešte ani nohavice nestihla dať dole 😭
(samozrejme, hrám sa s nimi, zapájam ich, ale už to je na mňa veľa)

hederamonstera
10. jún 2020

@eluveitie31 pri 8 rocnom sa nevies pomaly ani osprchovat? To ho este kojis, ci co?

eluveitie31
10. jún 2020

@hederamonstera Nie, buď sa poreže, alebo niečo rozbije, alebo robí hurhaj, alebo vykrikuje z balkona, 100x denne volá mama atď. Keď pri nom nesedím nevie úlohy napísať, resp. všetko má zle.

pieksamaki
10. jún 2020

@kalerabka99
Aj ja sa mojim detom vyhybam...schovavam sa kade tade len aby ma nezazreli 🙂

zuzka251
10. jún 2020

toto je take mile citat v 8.mesiaci 🙂

ktochytavzite
10. jún 2020

neviem ale deti uz maju vek byt samostatne,skor je to o tom ako si si ich naucila.Skus to zmenit ,nvm co keby ze mas popro detoch a napr statok ako kedysi zeny?Myslim si ze dve deti a si ko je zvkastne ,ved sa len o ne staras a ked ti to tak vadi tak co im nepustis telku a rozpravky na pol dna?Ale nie ty im vymyslas cinnisti aby sa zabavili,nemali by si sami vymyslat cinnisti,alebo nemaju tvoje deti ziadnu fantaziu?????Aj vonku ta starsia moze uz kludne sama ist,ci potrebuje opateru????

cervenaruza123
10. jún 2020

Ahoj, ja sice este nemam deti, ale prave preto mi napadlo, ze ak mas dobrych susedov, mladsich bezdetnych manzelov, ci mlade dievcata, mozno by ti radi pomohli ci si privyrobili, keby obcas deti vzali k sebe ci von. Obcas by si vypla aj ty aj manzel a deti by tiez mali zmenu. Vela dievcat si rado vyskusa aj starostlivost o deti, ako nacvik, ked budu mat vlastne, ked som bola mladsia, hadali sme sa s kamoskami, ktora pojde susede kocikovat babatko ci sa hrat s nejakym mensim dietatom, citili sme sa ako velke a zodpovedne. Samozrejme takym ludom musis doverovat a musia mat vztah k detom.

daganov
10. jún 2020

Nepomohlo by toto?

veronikaszabova
10. jún 2020

@sense super

hederamonstera
10. jún 2020

@eluveitie31 nuz, to mi pripomina moju svagrinnu a jej 11r.dceru....este doteraz ju nenecha nic urobit samu, lebo si MYSLI, ze nic sama nespravi ;) a tak ju viedla odmalicka...jasne, ze je neschopna, ked ju mama nikdy nenechala skusat a ucit sa na vlastnych chybach

dusankomoj
10. jún 2020

@zuzka251 klidek, toto všetko baby len konštatujú, horšie by bolo keby to mysleli vážne🙂 Tie malé príšerky sú totiž občas tak úžasne, že sa to nedá opísať a vtedy je ti jedno že si teba spravili otroka!

ivangeline
10. jún 2020

Staršiu by fakt trebalo viac osamostatniť. Čo nejakí kamaráti? A viac zapájať manžela, to určite! Zvyknú si, keď to bude na pravidelnej báze a ty si pre seba ten čas urvi pár krát za týždeň!! Ja som na Tom teraz podobne... Mám ale dve malé deti po sebe...a tá mladšia má koliky...Začínam mliet z posledného, keďže mala 4m a nie je to lepšie... Stále sa utesujem, že už to príde a bude lepsie a nič... Som len z nej nervózna, a potom sa treba venovať aj synovi, aj domácnosti, aj manželovi...no neroztrhnem sa... Stále len prízvukujem manželovi, nech viac pomáha a robí to a tamto..a častejšie chcem chodiť k starkym, nech zabavia, keď už tá korona odchádza..a aj kamošky mamičky sa mi hádam znova ozvú a budeme chodiť viac von.. a premýšľam aj nad opatrovateľkou. Čo tak nejaké krúžky deťom? Až otvoria...cez leto je kadečo...napr denný tábor od 3 rokov..hocičo...nech sú deti šťastné ale aj ty. Nevzdávaj sa svojho sna. Treba čas aj pre teba, aby si bola aj naďalej dobrou mamou, manželkou a ženou. Potrebuješ reset, keď sú takto príliš na teba naviazané a postupne toto naviazanie uvoľňovať.

eluveitie31
10. jún 2020

@hederamonstera My ho nechávam, len to vždy dopadne zle. Napr. v škole si vždy niečo zabudne, alebo stratí, alebo nenapíše čo majú na úlohu. Najhoršie je, že sa nepoučil ešte za dlhú dobu. Krája si chleba, poreže sa. Lepí si niečo - mačka celá od lepu, sirup na koberci, v kúpeľni potopa, ide von, nezavrie dvere, nájde si v škole stratenú čapicu a tvrdí, že nie je jeho, zoberie cudzí uterák a pod. Vydrží len pri pc, ale zase tam nemôže byť večne.

Strana
z4