Dilema: Dať dieťa do škôlky alebo nie?
Baby ahojte prišla som si sem po radu . Dcéra bude mať v júli tri roky a ja neviem či ju máme dať alebo nedať do škôlky. Dcérka je múdra ale je dosť naviazaná na mňa . Pri prvom dieťati sme pohoreli, dodnes syn spomína na škôlku ako na najhoršie obdobie ( museli sme chodiť k psychológicke) nie nemá žiadnu diagnózu len jedna pani učiteľka nechápala že je introvert...
A nie, nie som mama ktorá nevie prijať kritiku ohľadne svojho dieťaťa len keď už všetky vyšetrenia dopadnú dobre a učiteľka stále tvrdí opak ...
Ale k veci po rodičaku prácu nemám , intenzívne posielam životopisy no žijem v dedine kde si každý drží svoje miesto zubami nechtami takže vážne neviem čo mám robiť. Som mladá mama na trvalý pomer som ešte nepracovala no mám za sebou kopu brigád ale uz by som chcela normálne pracovať. Čo mi poradíte? Manželovi momentálne vyhovuje že som doma a starám sa o ,,všetko,, ohľadne domácnosti tak neviem . Najlepšie keby sa mi vyjadrili mamičky ktoré to majú podobné ako ja že sú skôr ,,gazdinky,, doma. Ďakujem ☺️
@anonym_autor nemam to podobne, napíšem len svoj pohľad. Dieťa by som do škôlky dala, podľa mňa je to pre neho obohatením, tri roky primeraný vek - mať režim, nadväzovať iné vzťahy, zvykať si na kolektiv, učiť sa iné zručnosti. A pritom ja som skôr za respektujucu výchovu, Montessori, možno i homeschooling.. Lenže chapem aj dôležitosti skupiny, pobytu s rovesníkmi, sociálnym zručnostiam, pedagogike. Avšak dôležitý je výber škôlky a zváženie potrieb dietata. Naviazanost nevidím ako problém, lebo na tom sa dá pracovať a dieťa by sa malo postupne odpútať. Nie sokom, tvrdo. To, že je tak naviazané na teba je na jednu stranu dobre, na druhu to ale znamená závislosť, a že príliš veľa času trávi len s tebou, dieťa by potrebovalo budovat samostatnosť a byt častejšie s inými ľuďmi, nemať len jednu vzťahovu osobu, no radšej viac.
Pre teba, môžeš hľadať prácu, brigádu, pracovať na svojich zrucnostiach, tiež byt viac nezávislá od muža, využiť svoj potenciál. Ak je to práca v domácnosti a to ta napĺňa, budiš, no myslím, že väčšina ľudí by sa chcela realizovať v živote inak než byt žienka domáca.

@anonym_bc8ffd no,žiadna objavená Amerika.Aj na Tom zlom Slovensku prebieha adaptácia podľa potreby dieťaťa.Nevravim,že všetky,ale ani v cudzine to nie je rovnaké a ani ružove😉
@anonym_9336a1
Ja píšem o osobnej skúsenosti a skúsenosti priateliek z SK. Nebudem písať o niečom o čom neviem 🙂. A vôbec nejde o zle SK! To som nenapísala nikde. Nemajú na to kapacity. Nedostatok financií, zamestnancov atď. Na dieťa sa časti neberie ohľad. To nie je zle Slovensko ale prístup. A pokiaľ to vedia v niektorých škôlkach robiť aj inak, Haleluja. A je úplne jedno v ktorej krajine. A keďže všetci rodičia vedia ako systém funguje, nebudeme sú mazať medové fúzy pod nos.