icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

tunylyk
13. sep 2011

@sisanka no my mame zas opacny problem,nas sa nevie dojest,vcera mi ucitelka hovorila,ze si pytal duplu a poniektore deti do jedenia ani nedobli,ale ako hovorila inym maminkam,je to ich momentalny protest,casom sa to vraj upravi

vcera isiel vynimocne s dedkom a zvladol to super,dnes sme isli tiez velmi pekne,ten prvotny protest pri vstavani neratam 😀 na ja som este unaveny a chcem spinkat som si uz po tyzdni zvykla,sam sa vyzul a mamka papucky nech nezaspinim koberec a do triedy utekal,tak to som vedela,ze je to dobre 😀

jani74
13. sep 2011

Ahojte, tak my sme dnes len trošku fňukali keď sme sa obliekali - nejdem do škôlky, detičky tam plaču, nepapaju.Ale po včerajšej debate, že to len malé detičky plaču a nepapaju a on je veľký a nech sa hrá s detičkami čo neplaču to bol úspech. Ale možno zabralo aj to - "malá" lož - aj maminka ide do roboty 😅 Padla len otázka prečo v tomto tričku (domácom) a bolo dobre. Je to takto ľahšie keď vie, že som akože neni doma a zarábam korunky. Plač bol len v triede, keď som sa rozprávala s učiteľkou išiel medzi detičky a zobral si autíčko chlapčeka a to bolo chlapčekovo z domu. Tak ho p. učiteľka nasmerovala, nech si zoberie iné a bolo ok. Už viem, že zajtra si bude chcieť zobrať svoje 🙂

bubinko83
13. sep 2011

ahojte,
tak my sme dnes zvladli nastup do školky bez plaču chvalabohu,dufam že ho to prešlo.Nikto neplakal a to nam pomohlo.V triede sa už deti hrali a učitelka hned Filipka zavolala že nech jej ide niečo pomoct,tak to on sa vtedy citi doležity a išiel pekne 😉

llumka
13. sep 2011

my dnes velmi zle,aj ja som ho odovzala s placom nezvladla som udrzat slzy

jitkatatarova
13. sep 2011

No my sme zatial v pohode.Len sa im nechce rano vstavat.A dnes mi ukazali chlapca co im uz 2dni po sebe hodil travu za tricko.Vraj ho mam vybit. 🙂 A konecne tam zacali papat.Uz som myslela ze si budem musiet zobrat obedar co nic nejedli. ☹

zdenocka
13. sep 2011

Ahojte,
tak my sme minuly tyzden zvladli velmi dobre. Vobec neplakal, tesil sa. Chodil s nim tatik, lebo ja som bola v porodnici. Od vcera s nim chodim ja, a od vtedy strasne place 😢 . Mne trha srdce, oci mam zaliate slzami, ale musim vydrzat, pokym vyjdem z triedy, aby videl, ze skolka je dobra, ze sa tam vela nauci a sa poobede ponho vratim. On sa uz od minuleho tyzdna zasekol, ze nechce papat, tak dufam, ze ho to prejde. Moj zlaticko, je to nanho vela, do rodiny nam pribudol bracek, on chodi do tej skolky, tak aj chapem tie slzicky. Ja verim, ze tie nase deticky si zvyknu a do skolky sa budu casom tesit. Hlavne nech ich tie choroby obchadzaju.

bizynka
13. sep 2011

Ahojte, no my sme plakali cely minuly tyzden, zvykame si tazko. Ale minuly tyzden vo stvrtok vecer mi zacal maly vracat a v sobotu uz aj ja...asi sme chytili nejaky virus... ☹ a teraz je maly soplavy a pokasliava, tak dnes aj vcera ostal doma...ale neviem, ci ho mam zajtra dat, alebo nie... nema teploty, ale ked neni uplne zdravy, sa bojim aby hned daco nechytil a zase len bude doma... co myslite? Mam ho dat, ci nie?

koniarova
13. sep 2011

@bizynka Nedávaj, dva dni hore dole. To už máš jedno. Nech sa radšej poriadne dolieči cez víkend. 😉

zdenocka
13. sep 2011

@bizynka, ja si tiez myslim, zeby si nedavala, zajtra je uz streda, vo stvrtok volno, tak by si nestihol ani zvyknut, ze opat je v skolke, nech sa radsej poriadne dolieci 🙂 .

stankatt
13. sep 2011

@bizynka ak nemusis, tak nedavaj, imunitu ma teraz oslabenu po viroze 😒

katik80
13. sep 2011

@sisanka Aj my tak zle zvládame škôlku. Stále plačeme aj doma. Nič za celý týžden nezjedol ani včera a myslim že to dnes nebude inak. Ani si nepospíme. sedí na lehátku celý čas, bije ho do spania ale nelahne si, on čaká maminu a basta. Neviem do kedy to takto budu trucovať. Snád ich to do konca týždna prejde.

Len už máme na mále chorobu, tak dufam, že nás to obíde.

sisanka
13. sep 2011

@katik80 fuuha tak moj to zvlada trosku lepsie...najhorsie su rana,nechce tam ist...ale potom ked sa utisi tak je mu tam dobre,aj pospi...ale akurat jest nechce..ale on aj doma horsie jedava a trucuje...zje len to co ma rad... 😀 minuly tyzden som aj rozmyslala ze ked som este na materkej ze by som ho mohla nechat doma..ale vidim na nom ze jemu tam prospieva...je rozumnejsi,aj rec sa mu trosku zlepsuje, a este vselico sa tam nauci 😉

katik80
13. sep 2011

@sisanka Ja si myslím že ked mu tam je dobre tak ho tam nechaj, raz zistí že môže ostať s tebou a už to potom pôjde stále, bude vymýšlať, že chce ostať doma. Myslim že s miminkom je dosť roboty a niet veľa času napovinnosti a seba a ešte aj malého. Má tam svojich rovesníkov a maju osnovy vyhovujúce ich veku.
Oni si zvyknu len tie nástupy sú ťažšie.

bizynka
13. sep 2011

@koniarova @zdenocka @stankatt dakujem, tak ho teda asi necham doma... mate pravdu 🙂

zuzana710
13. sep 2011

baby, pridavam sa...nas maly je tiez citlivejsej povahy, minuly tyzden chodil kazdy den len na hodinku a to p rvy den preplakal, dalsie dni menej, hlavne doma trucoval ze nechce ist v skolke sa uz potom po chvilke ukludnil....len neviem, vase deti tiez tak postupne chodili, najprv na hodinu,potom na dve atd...lebo neviem, ci ucitelky trosku aj "nezneuzivaju" ze som doma na materskej 🙂 Ale dnes bol uz na dve hodiny a chceme dalsie dni skusit uz aj na doobedie....tak uvidime...len ked on je chuda taky citlivucky, este je tam trosku dezorientovany, nie je taky samostatny v obliekani, ale ucitelka hovori ze casom sa zmeni a obkuka od inych deti ako sa spravat....a tiez mame taky p roblem, ze ked nieco chce, nieco sa mu nezda, nevie to povedat pekne ale pisti a mrnci az place niekedy, je taky emotivny dost...hmm, ale aj to chce asi cas ... tak drzim palce vsetkym vam!!!

indiankaindi
13. sep 2011

Ahojte, chcem sa vás spýtať, či vám v škôlke varia tiež podobné zvláštnosti ako u nás. Teda nie že by to boli nejaké neznáme jedlá, ale nezdá sa mi, že sú to jedlá vhodné pre takto malé deti. Dcérka chodí prvý rok do škôlky, teda je v najmenšej triede. Obedy sú v podstate v pohode, včera ma len zarazilo mäso na šampiňónoch, nakoľko som mala pocit, že dieťa by šampiňóny nemalo jesť pred 6 rokom. Nie som tabuľková,čo sa týka stravovania, kravské mlieko dcéra pila cca od pol roka, ale toto mi nesedelo trošku. Mám pocit, že to môže neprimerane zaťažiť obličky drobcov. Ale detská lekárka mi povedala, že je to ok, vraj šampiňón nie je taký hríb, ktorý by ublížil. Zarážajú ma však skôr raňajky, resp. desiata. Už druhý týždeň mávajú ráno rôzne nátierky, ale také, že napríklad z plesňového syra, s cesnakom, sardinková, syrová s cibuľou a podobne. Vraj ani jedno dieťa to podľa slov pani učitelky neje a nechce jesť. Naša je trošku fiflena a nezje hocičo, napočudovanie obedy zje bez reptania a všetko. Ale tie raňajky neje a aj mi je jasné, že jesť nebude. Ja som skôr očakávala, že budú mať niečo ako džem, med, alebo len maslo, prípadne klasický syr a podobne, aspoň prvý pol rok. Máte aj u vás v škôlke takýto šialený raňajkový jedálniček?
Ďakujem

koniarova
13. sep 2011

@indiankaindi Presne taký istý. Majú tiež všetko, čo píšeš. A tie nátierky? 😒 😒 😒 No neviem, či to môj malý aj je, ja sa radšej ani nepýtam. 😉 😉 😉

stankatt
13. sep 2011

@indiankaindi ked sme mali adaptaciu v maji, bavili sme sa aj o natierkach. Ucitelka vravela, ze vela deti ich zo zaciatku nechce jest, ked citam, ze ake ani sa necudujem... 😝 sosovicova a pod. Alae vravela, ze na zlozenie pomazanok a aj na jedla su presne normy, co a kolko toho musia obsahovat. nepoznam ich, ale verim ze tie jedla su podla toho, a su vraj aj kontrolovany, takze si z toho vela nerob... A popravde, kupovane dzemy asi tiez neobsahuju toho vela zdraveho... Este vravela, ze ak deti nechcu natierku, daju im ju z chlebika dolu. Mala chodila od 1,5 roka do jasli a tam mali tiez normalnu stravu... myslim ze im to tolko nedochucuju a nesolia, co je fajn 🙂 .

koniarova
13. sep 2011

@koniarova A zajtra majú pľúcka na smotane. Tak keby mne toto niekto naservíroval, ach jaj. 😖 😖 No tak uvidím, či po príchode zje celú chladničku.

stankatt
13. sep 2011

inak najviac sa mi paci, ze v kazdej skolke rozpravaju nieco ine, co sa teda tyka adaptacie. V nasej nie je ziadna, deti idu hned na cely den, ucitekly neodporucaju davat len na pol dna a pod... vraj si deti zvyknu a nechcu potom spavat.. A v inych skolkach za davaju aj 2 tyzdne... Natastie som to nemusela moc riesit, kedze mala bola v jaslickach... ale neviem co by som robila, keby tam nemohla byt hned cely den... ved chodim do prace 😒

katik80
13. sep 2011

@stankatt náš išiel hned na celý den ale spať tam nechce, hoci doma spal každučký den aj 2 hod.

stankatt
13. sep 2011

@katik80 oni nemusia spat, ale musia aspon lezat a odpocivat... aj ked neviem si predstavit takych malych stuplov ako len tak lezia 😀

stankatt
13. sep 2011

no idem vyslobodit princeznu... som bola spehovat za plotom a jasila sa na dvore 😝 dufam, ze ma ucitelka nevidela... som bola strasne nenapadna- za krikmi 😀 😀 😀 😀

katik80
13. sep 2011

@stankatt Môj pre istote že vraj odsedí. Tak to si už vôbec neviem predstaviť takú dlhu dobu.

stankatt
13. sep 2011

dnas mame prve rodičko, som zvedava, ze co nam budu hovorit.... 🙂 kokos, ale som staraaa ked uz chodim na rodičká 😝

bebebrumik
13. sep 2011

aj my mame dnes rodičko.. 😅

bizynka
13. sep 2011

aj my mame dnes rodicko, ale maly nebol v skolke, lebo je chory a ja tam chcem ist a nemam ho s kym nechat, lebo drahy je este v praci a nikoho ineho tu nemam.... 😒 mam ho zobrat so sebou?

bizynka
13. sep 2011

no tak nic... tak nejdem na rodicko... aj ked ma to mrzi 😒 budem vyzerat, ze ma to nezaujima...ale fakt som to nemala ako vyriesit... spytam sa v pondelok ucitelky, ze co a ako....

indiankaindi
13. sep 2011

@stankatt my sme adaptáciu nemali, proste začali chodiť a hotovo. Kto mohol a chcel, dal dieťa na pol dňa a tie, ktoré to zvládajú dobre zostávajú na celý deň. Ja verím, že v tých nátierkach je to čo má byť a že výživovo sú v poriadku, len mi prídu trochu pritiahnuté za vlasy, že z plesňového syra? Veď ak doma otvoríme Nivu, tak ju strááášne napína a nemôže byť ani v tej miestnosti 😀 tak si neviem predstaviť, čo robí v škôlke 😅

tunylyk
13. sep 2011

maminy ja nechcem vyzniet ako provokater,no moj synator dnes zahlasil mami ja este nechcem ist domov 🙂