Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
@klementina, pytala som sa nato, ale ze nie, lebo aj ine deticky by vymyslali, ze nechcu bubat. I ked on sa vie hrat aj potichu, mame doma babetko.
@petra1303, syncek tiez pokaslieva, od kedy chodi do skolky. Ale len rano a to mu dam teply cajik, upokoji sa mu hrdielko a je dobre. Ja nic nedavam, pokym je to len tak ako teraz. A sopliky mame aj my, taktiez od kedy nastupil do skolky, su priesvitne, ale dnes pojdem do lekarne sa opytat, ci mu mam nejake kvapky dat, lebo to trva uz vyse 4 tyzdnov 😒 .
@petra1303 my mame toto iste ale nebola som snim ani u dokiny zatial.Pride mi to zbytočne a myslim že dieta z toho vyrastie. Aj tak mi nam naša doktorka nedala ATB ani ich nechcem do maleho pchat pokial to nieje nutne.Teraz viac kašle ale len zo soplikov jak mu to steka.Snažim sa stale mu fukat nos a aj sam si vie pekne vyfukat.
@petra1303 ahoj, ak sa to nezhoršuje, tak to zrejme nie je také vážne, dcéra pokašliavala, ale teraz sa to zhoršilo na taký chrchlavý vykašliavajúci kašel, tak som volala lekárke. Chcela ju pre istotu vidieť a vraj pokašliavala stále preto, že sa jej pomaličky zahlieňovala dýchacia trubica a to ani nemala soplíky. A keďže to nebolo nijak liečené, tak to mohlo prerásť do zápalu plúc, ešte šťastie že sme boli u dr. Dala jej lieky, tak sa liečime doma a už jej to aj prechádza, takmer vôbec nekašle. Ak máš čas, tak radšej vybehni k lekárke, či má čisté dýchanie a či jej to nesadá na pľúca a budeš mať istotu. Alebo ma ešte napadlo, našej dosť pomáha, keď kašle a má soplíky, tak na noc jej púšťam zvlhčovač vzduchu a za pár nocí je v poriadku.
@indiankaindi na pluca jej to nejde ma skor suchy kasel...a dnes zatial co prisla zo skolky tak nekasle
@petra1303 aha tak to zrejme nebude nič vážnejšie. Možno majú v škôlke suchý vzduch, alebo to len "obkukala" od niektorého dieťaťa v škôlke. Pokiaľ ju nič nebolí, tak by to asi malo byť ok. To ju radšej ani k dr. neťahaj, aby nechytila niečo horšie 😉
@klementina je to trochu cítiť po vcelom vosku, ale len trosku. Mas pravdu, je to trochu drahé. No ale co už človek nevyskúša, aby deticky neboli chore. Ja hlavne nemám rodicov ani svokrovcov pri nás, takže ak deti ochorejú a musím ísť do práce, musím si niekoho zaplatiť, čo je teda dosť drahé, tak sa snažím aby boli zdravé🙂)
ja odparujem malému večer, čajovníkový olej a myslím, že je tiež celkom fajn.
baby, dnes keď som malého niesla ráno do škôlky a kým sme sa poprezúvali, sedel tam v triede taký chlapček, chúďatko stále mu bolo do plaču...tak mi ho bolo ľúto ☹ .a učiteľka, miesto toho, že by si ho zobrala na kolená, trošku pomojkala, bola v družnej debate s učiteľkou z vedľajšej triedy a riešili svoje osobné problémy 🙄 . a pritom v triede boli len 4 detičky
@existujem mam velmi rada vonu vosku, si kvoli tomu kupujem tie vcelie sviecky, aj ten ionizator vzduchu (vzduch ako po burke) znie bozsky. len som o tom zatial nikde nepocula, nevies, ci sa to da aj niekde pozriet a vyskusat?
@samika je fakt smutne, co tu citam o niektorych ucitelkach.mozno by stalo za to, tej ucitelke aj nieco slusne a empaticky povedat?
my mame fakt super ucitelky, mala ich zboznuje, len sme v sukromnej skolke, asi len tento rok. a ako to tu citam, uz teraz sa obavam toho, ze ju budem musiet nabuduci rok dat do statnej. viem, ze nie kazda sukromna je dobra a nie kazda statna zla, aby ste ma nepochopili zle, ale ta nasa terajsia skolka ja fakt super.
@lula26 mne to tak prišlo, chúďato chvíľku pozeral na nás do šatne chvíľku na ˇučiteľku.a pri tom dá druha p. učiteľka mala na kolenách chlapčeka zo svojej triedy(veľkáča). ☹
možno si učiteľka nevšimla......ináč sú to milé p. uč. teda môj malý nemá žiaden problém, do škôlkz sa veľmi teší, len on je veľmi spoločenský. 😉
@klementina ja som si propolair kupovala od vcelára: vcelnicapiatok, má aj www stránku, myslím si ze on má aj ten internetový shop. skús mu napísať na tú jeho stránku. Bohužial, ja mám ten bez ionizátora, ale myslím že aj len ta vcelia vôna je ok🙂
Akurát odparujeme, lebo mám pocit že je už vela chorých detičiek v skôlke.
ináč my sme išli so škôlkou presne opačne - najprv sme boli v štátnej, tam to nebolo bohviečo, tak sme teraz v súkromnej. Ale asi naozaj platí, že treba mať štastie na ucitelky
Ahojte chcem sa poradiť ako by ste riešili vy náš problém... Moja dcéra nastupila v septembri do škôlky prvé 2 týždne si zvykala ťažko, ale potom sa začala do školky tešiť a chodila tam s úsmevom po školke mi vzdy s radostou nadsenim hovorila ako sa mala dobre a co vsetko robila....Teraz sme do školky nastupili v pondelok po tyzdnovej prestavke a dcera tam na moje prekvapenie isla uplne v pohode s usmevom no poobede som ju nasla v skolke ako place pri stole a ucitelka jej tam nieco drzym hlasom prihovarala... No neriesila som to kedze pri tej ucitelke place skoro stale ked po nu pridem. No v utorok rano zacala plakat ze nechce ist do skolky, ze tam nieje dobre,a dnes opat plac ked som sa jej vcera vecer pytala ci na nu niekto krici oznacila presne tu ucitelku ze na nu krici ze si ma vziat lyzicu, ze ma pit, ze je skareda a neviem co este nechcela sa mi viac zverit.Vidim na dcere ze ked je s tou ucitelkou tak sa akoby niecoho bala dnes si zobrala vlhcenu vreckovku a cely cas ju zmolila v ruke asi sa upokojovala dokonca som ju sledovala na dvore co sa inokedy hrava s detmi dnes aj vcera tam stoji a stale zmoli tu vreckovku neviem ako to riesit nechcem obvinit ucitelku aby si na nu nesadla a nebola este horsia ale tiez nechcem aby niekto nicil psychiku mojej dcere ☹
@mirka2706, z vlastnej skusenosti viem, ze v skoro v kazdej triede je aj prisna ucitelka a aj menej prisna. Je prirodzene ze sa dcera boji ten prisnej ucky, ved so svojimi detickami zaobchadzame ako v bavlnke, cize nie su na take spravanie zvyknute. Ja som sice nevidela priamo, zeby po mojom synovi kricala, ale ona bola razna, prisne na nich hovorila, az som pozerala, ze to co za spravanie k 3 rocnym detom 😕 . Konkretne to som s nou neriesili, len som jej kolegyni povedala, ze mozno by bolo lepsie, keby synovi pekne povedali, ze ked budu po nom kricat, alebo zvysovat hlas, on sa aj tak zatne a neurobi co od neho pozaduju, on sa tak zhaci a stoji prelaknuty. Mozno jej to tlmocila a mozno nie, ale od min. stvrtka strasna zmena. Ucitelka je k detom mila a pokojna a to sa aj odrazilo na atmosfere v triede. Vladne tam pokoj. Lenze u nas sa stazovala vela mamiciek na tu pani ucitelke, tak mam pocit, ze s nou hodila rec riaditelka, ze sa zvolnit tempo, predsa len su to malicke deticky a preto k nim treba prispupovat s nehou a laskou. Ja by som sa urcite na tvojom mieste porovzprava s ucitelkou. Povedala jej, ze dcerka je akasi prelaknuta, ze sa zmenila, ze ci je vsetko v poriadku, ci si nic nevsimla. Ja si myslim, ze to pochopi a zmeni spravanie. A kebyze nie, tak by som sa otvrene opytala, ze ci krici po dcere, ze dcerka vravela, ze ano, tak chces vediet. Nemaj vobec strach, ze si na nu sadne. Nesadne, lebo bude mat obavy, ze zase Ti to povie.
@mirka2706 ak by bola možnosť, preradila by som dieťa do inej škôlky a riaditeľku informovala os právaní učiteľky a to za prítomnosti tej učiteľky.
ak taká možnosť nie je určite by som sa snažila porozprávať s učiteľkou otvorene prečo sa takto chová a možno tiež najlepšie za prítomnosti riaditeľky a pokiaľ by nedošlo k okamžitej náprave, skúsila by som aj inštitúciu pod ktorú MŠ spadá 🙄
ale teda neviem si ani predstaviť, že by sa niekto takto správal k môjmu decku, a si neviem predstaviť seba v tej kľudnej debate s takou učiteľkou. asi by som sa neovládlaa dobre na ňu nakričala aj pred riaditeľkou a aj pred ostatnými rodičmi. 🙄
@zdenocka myslis, ze sa hravaju tu hru na dobreho a zleho policajta? 😉 🙂
@mirka2706 urcite sa s tou ucitelkou porozpravaj, a povedz jej, ze ti to vadi, na malu si prave preto nesadne, lebo bude vidiet, ze to riesis. myslim, ze ak to nechas tak, tak to moze povazovat za to,ze s nou suhlasis a ze je vsetko v poriadku.
a je to podla mna dolezite najma pre tvoju dcera do buducna, aby videla, ze ak sa k nej niekto sprava zle, treba sa ozvat a povedat, vadi mi to a nebudem to znasat a nie mlcat a ticho trpiet "nasilie" pachane na nej
@jarkap ahoj, nesledujem to uplne presne, minulú jar som minula jedno balenia - teda tých 5 kusov, túto jesen zatial jednu kapsulu, závisí to od toho ako detom casto zapínam propolair,tento týždeň som om ho ešte nezapla, lebo vyzerajú ok, a aj tak sme doma - prázdninujeme. Niekedy to majú zapnuté každú noc, potom miniem určite jednu kapsulu za 2 týždne. maj sa
Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti a názor na jednu vec. Dcéra chodí do škôlky a už sa nám od septembra stalo druhýkrát, že jej náhradné veci, ktoré má v skrinke požičali inému dieťaťu, ktoré sa pocikalo a nemalo náhradné oblečenie. Požičiavajú sa nohavičky, tepláky aj tričká, u dievčat aj u chlapcov. My si poctivo nosíme všetko aj náhradné, aby to tam dcéra mala, ale asi sme jediní, pretože stále od nás idú veci niekomu inému. Považujem to za nehygienické a nepáči sa mi to. Určite to budem riešiť s učiteľkami, ale mali ste aj vy podobnú skúsenosť, prípadne ako je toto riešené u vás?
Ďakujem
@indiankaindi tak toto sa mi stalo, ale len ak sa učitelky pomýlili, normálne nedávajú v našej škôlke detom cudzie veci - skôr tlačia na rodičov, aby doniesli detom dost oblecenia. To by si sa fat mala asi porozprávať s učitelkami
@existujem no to sa určite chcem. Ak by to bolo omylom, tak to chápem, ale oni to spravili preto, že to druhé dievčatko nemalo náhradné oblečenie a nemali jej čo obliecť. Neviem či je taký problém nosiť si do skrinky náhradné oblečenie 😠 a neviem čo by spravili, ak by sa niečo stalo mojej dcére. Jej by potom asi zase dali náhradné iného dievčatka... takto si spodné prádlo vymení pomaly celá trieda 🙄
@indiankaindi tak to je teda 😕 keď dievčatko nemalo, mali hneď volať maminke a dožadovať sa vecí. No nech sa na mňa nikto nehnevá, ale požičiavať nohavičky? Ešte tak tepláčiky, tričko... ale spodné prádlo 🤐 U nás našťastie majú všetky detičky náhradné oblečko a keby sa aj to minulo, tak majú nejaké erárne, čo ponosili rodičia ako na donosenie. Určite by som trvala na tom, že odmietam požičiavať veci iným deťom. Keď už nie kvôli tomu, že v prípade nehody Tvoja dcérka nebude mať čo na seba, tak určite kvôli hygiene
@len.petra veď to,mňa tá hygiena štve 😖 Predtým som dcére dávala do skrinky všetko náhradné oblečko dvojmo, ak by sa ráno pocikala a na obed obliala niečim, aby mala, ale zbytočne,pretože to nosili iné deti. A síce beriem, že mamina toho dievčatka to vezme domov oprať, ale predsa to nie je ono 🙄
@indiankaindi verím tomu, že to aj napriek tomu znova operieš 😒
@len.petra tak to je samozrejmé. Človek verí len tomu svojmu 😅

@existujem vyzera to super, len ta cena je dost vysoka. ked to mas zapnuta, je to citit po sviecke?