icon

Je možné dostať AG testy aj zo škôlky?

kikinaj
11. mar 2022

Dobrý deň, neviete či je možné v škôlke dostať testy,tak ako ich dostávali v ZŠ? Alebo táto možnosť bola len pre ZŠ? Ďakujem

janulkama
11. mar 2022

@kikinaj len pre ZS

nana8989
11. mar 2022

Nám ich v škôlke dali jeden štvrtok a kazali v nedeľu otestovať dieťa aby mohlo ísť v pondelok do škôlky. Tak sme to urobili a v utorok nám volala riaditeľka, že testy mame vrátiť, lebo neboli určené pre MŠ 😂

sara07
11. mar 2022

len pre zš, logiku nehľadaj

juja78
12. mar 2022

@sara07 lenže tie testy sú fakt dôležité. Prečo by sme mali trpieť a testy si kupovať!!!! Zákon povinne predprimárne vzdelávanie a testy nemajú. Kto to má na starosti? Ktorý minister? Školstvo? Zavoláme,spojíme sa a nedáme sa!!!! Kolár poslal jedno rúško do obálky. Predvolebná kampaň. Výsmech do tmy. Učiteľka MŠ za to nemôže, ale veď aj ony nech sa zapoja a zisťujú a sťažujú. To fakt si takto necháme. Ako vtedy, keď dôchodcom určili hodiny do obchodov a na ženy MD nemysleli. Potom to upravili.

sara07
12. mar 2022

@juja78 pri omikrone už nie sú také dôležité
ked to bolo deti nechali doma a dôchodcov nechali behať si kedy chcú ako chcú
dôchodcovia vždy budú brané ako zlaté teliatka pretože oni do nohy volia nerieši ako rodič s dietatom aj tak nič nezmením alebo nejdem alebo .. podľa čísel vidia ktorá voličská skupina je dôležitá a všetko prispôsobujú tomu
takže ano ja sa nečudujem
ag je teraz len pro forma už , v podstate ho ani nikde nepotrebuješ už , mom na ag sa idú zase rušiť
nie momentálne ag testy nie sú dôležité , máš možnosť dieťa aj seba zaočkovať čiže ak riešiš voľbu testov tak si ich kupuješ
ja napr ag negat ráno, pcr poobede poz a príznaky riadne všetky som mala už večer ,ráno som fakt čakala poz atg
teraz by som už neriešila, proste sa musíme s koronou naučiť žiť a omicron dostane absolútne každý proste už

juja78
12. mar 2022

@sara07 je to dobre napísané. Učiteľka usporiadala karneval v MŠ. Malú triedu rodičom volala, že covid nech nechodia na karneval. Veľká trieda povinný predprimárne vzdelávany mali karneval. Covid na druhý deň. Bolesť vseho druhu, potom som to mala ja, že hrozný priebeh..., Následne doma 3 r. syn. Až po 9 dni pozitívny Pcr. No ja nie som stále fit. Testy som kupovala, dala robiť, Pcr zadarmo. Ale všetci najskôr antigen. No takéto očkovanie pre malé detičky 3 a 5,5 r. ? To asi nehrozí. Ja som dvakrát očkovana ešte v tých začiatkovh, ale tie reakcie to už fakt neviem čo je to za národ. Že čo som to spravila deťom, keď som sa ja dala očkovať. Kto nezažil to nepochopí. Viem, že žiť s tým treba naučiť. Je to horšie ako chrípka. Ide mi len o to, že tiež nechcem ohroziť ostatné deti v škôlke. Tiež o vyžaduje aj ZUŠ, ale testy 5,5 r. Nikto nedá.

sara07
12. mar 2022

@juja78 je úplne jedno kde si dostala covid
omicron je tak nákazlivý že je to úplne jedno, proste sa mu nevyhneš a či to bude teraz alebo o mesiac je fakt jedno
zbytočne si to rozťahuješ a stresuješ v hlave , my sme dostali od susedy cez šachtu v kuchyni čo je digestor ano, proste on je tak rozpínavý že ty prejdeš okolo vonku na 3 metre a môžeš sa nakaziť
omicronom si prejde absolútne každý proste
a aj chrípka vie mať veľmi zlé následky zdravotné , napr ja som ich mala len na to sme si zvykli
ty môžeš mať testy poz ešte mesiac dva ale infkečná nie si , to si bola pred , teraz už nie ste proste
a testy pokiaľ vyždaduje zuš nech ich dá pretože nemá dôvod ani žiadny nárok ich vyžadovať, na to sa obráte a napíšte sťažnosť jednoducho, nieže si pofrflem ale platím
aj u nás šaškovali v škôlke že testovať, povedala som dobre ale testy nech my dá zriadovateľ hned bolo ticho , mám ich v paži komplet
aj rúško kto chce nech v nom stále chodí moje deti nebudú
ukludni sa zrovnaj si to v hlave a začni s tým žit nie len teoreticky
vy už nie ste hrozbou infekcie pre nikoho aj testy poz budete mať aj 3 mesiace kludne

juja78
12. mar 2022

@sara07 vďaka za podporu. Vieš malého syna som testovala a stále pozitívny. Pritom dcérka a ja nie. Už nebudem stresovať. Testy kvôli okoliu. Dokonca v lekárni som povedala prepáčte, ale som pozitívna. On povedal, že je to bežné všade a hlavne do lekárne chodia pozitívny. Rodina má strach vyzdvihnúť lieky. To tak býva. Nebudem z toho robiť vedú. Vďaka si milá