Je možné začať škôlku mesiac pred prázdninami?
Mám syna, ktorý od septembra nastúpi do škôlky, ale každý deň počúvam od neho že už chce chodiť. Je spoločenský, samostatný, plynule rozpráva a veľmi učenlivý. A tak ma napadlo či sa neopýtam v pondelok v našej dedine či by ho nevzali už teraz, keby mali voľne miesto, ale.. nie je to divné pýtať miesto v škôlke na jeden mesiac, keď už budú prázdniny? Nie že ma vysmejú tam🤭 neriešili ste to niekto v taký dátum? Dá sa to vôbec?
pochyhujem, ze toto je bez nejakych papierovaciek a oficialit mozne.
no pozeram ze pekne skaces ako piska maly... co budes robit ked bude mat 10r a budes od neho kazdy den pocuvat ze on chce.... vsak trochu uvazuj, to ze to chce dieta neznamena ze je to uskutocnitelne
no pozeram ze pekne skaces ako piska maly... co budes robit ked bude mat 10r a budes od neho kazdy den pocuvat ze on chce.... vsak trochu uvazuj, to ze to chce dieta neznamena ze je to uskutocnitelne
@anonym_2d3c1d veď ja sa len pýtam ..
@anonym_autor u nas nastupil v polovici aprila takze chodil cca 2,5mesiaca na 1/2 dna.. Skus sa ist opytat, za opytanie nic nedas.
Pravdepodobne ho neprijmú, majú na to rozpočty, za ďalšie daj ho do súkromnej na ten mesiac a vybavene
@anonym_autor u nas nastupil v polovici aprila takze chodil cca 2,5mesiaca na 1/2 dna.. Skus sa ist opytat, za opytanie nic nedas.
@anonym_39ae2c a prihlášku ste dávali tiež v ten mesiac, pripadne tesne pred?
@anonym_autor môj nastúpil 11marca, zobrali ho 2 mesiace pred májovými 3rokmi.
Mne to napr pomohlo, lebo ja som čerpala aj možnosť letnej prázdninovej školky. Na 1 mesiac . Viac mi ho nevzali, že je ešte malý.kazdy ďalší rok sme čerpali plných 6 až 7 týždňov letnej škôlky. Nakoľko som chodila do práce.
Skús sa spýtať, za opýtanie nič nedáš
Školský rok sa začína 1.9. a platí to aj pre MŠ. Cez leto fungujú zberné triedy pre deti z aktuálneho šk.roku, ktorý končí 31.8.2026. Do letných zberných tried sa prihlasujú deti v júni. Podľa počtu nahlásených detí sa zabezpečí prevádzka MŠ, teda personál. Chápem, že si povieš 'jedno dieťa hore dole', ale nie je to tak. Tvoje dieťa nebude v auguste žiakom materskej školy, preto ti ho tam určite nevezmú. To, že je spoločenské ešte neznamená, že bez problémov zvládne adaptáciu a prispôsobí sa režimu škôlky. Aj počas prázdnin totiž prebieha program dňa podľa bežných pravidiel MŠ a týždenných plánov. Je to vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.
Ďakujem za odpovede, nechám to tak a počkáme do septembra 🙂
Školský rok sa začína 1.9. a platí to aj pre MŠ. Cez leto fungujú zberné triedy pre deti z aktuálneho šk.roku, ktorý končí 31.8.2026. Do letných zberných tried sa prihlasujú deti v júni. Podľa počtu nahlásených detí sa zabezpečí prevádzka MŠ, teda personál. Chápem, že si povieš 'jedno dieťa hore dole', ale nie je to tak. Tvoje dieťa nebude v auguste žiakom materskej školy, preto ti ho tam určite nevezmú. To, že je spoločenské ešte neznamená, že bez problémov zvládne adaptáciu a prispôsobí sa režimu škôlky. Aj počas prázdnin totiž prebieha program dňa podľa bežných pravidiel MŠ a týždenných plánov. Je to vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.
@anonym_6f70b5 ona ho tam nechce dať na august ale mesiac pred prázdninami, čiže na jún...
@anonym_2d3c1d veď ja sa len pýtam ..
@anonym_autor opytaj sa v skolke, nic za to nedas, deti zvyknu nastupovat rozne aj pocas roka. Ak nepochodis, tak samozrejme das ho v septembri... my (resp. dcera, nie ja:D) sme tiez nastupovali na jar (april)
@anonym_6f70b5 ona ho tam nechce dať na august ale mesiac pred prázdninami, čiže na jún...
@aliziana aha, no ešte lepšie...
@anonym_autor nie nevzali. To si ako predstavuješ, ze len tak nastupi?
Vsak ho daj len tak do školy. Ako obdivujem takých jednoduchých ľudí ako si ty
Mne má tiež dcérka nastúpiť v septembri a presne sa tam pýta ako váš synček. Tak som jej našla súkromné jasličky, do ktorých bude chodiť už od budúceho týždňa až do septembra 3x do týždňa.
@anonym_autor nie nevzali. To si ako predstavuješ, ze len tak nastupi?
Vsak ho daj len tak do školy. Ako obdivujem takých jednoduchých ľudí ako si ty
@anonym_8ce9f3 to si si mohla odpustiť. Muselo ti byť v živote veľmi ublížené, v tejto normálnej téme nemáš čo robiť keď nemáš normálnu odpoveď. Pekný večer a viac úsmevu do života
@anonym_8ce9f3 to si si mohla odpustiť. Muselo ti byť v živote veľmi ublížené, v tejto normálnej téme nemáš čo robiť keď nemáš normálnu odpoveď. Pekný večer a viac úsmevu do života
@anonym_autor pocuj, nehladaj tu na MK relevantnu odpoved lebo Ti ju nikto neda, 9 z 10 komentarov su len preco sa to neda a aka si “naivna” ak si myslis ze ti ho vezmu na 1 mesiac. Jediny lkto ti odpovie k veci je samotna riaditelka danej MŠ. Drzim palce! A odpoved na co si sa pytala predtym, ano prihlasku sme davali tesne pred nastupom. Mala volne tak nas vzali a vzali by aj v maji keby nenastupil v polovici aprila. Takze nic nie je nemozne, ale mozno Ti tu odpovedali všetko riaditelky školky 🤷🏻♀️ 🤣 drzim palce!
@anonym_autor pocuj, nehladaj tu na MK relevantnu odpoved lebo Ti ju nikto neda, 9 z 10 komentarov su len preco sa to neda a aka si “naivna” ak si myslis ze ti ho vezmu na 1 mesiac. Jediny lkto ti odpovie k veci je samotna riaditelka danej MŠ. Drzim palce! A odpoved na co si sa pytala predtym, ano prihlasku sme davali tesne pred nastupom. Mala volne tak nas vzali a vzali by aj v maji keby nenastupil v polovici aprila. Takze nic nie je nemozne, ale mozno Ti tu odpovedali všetko riaditelky školky 🤷🏻♀️ 🤣 drzim palce!
@anonym_39ae2c ďakujem, si zlatá 🩷
@anonym_autor ako kde. Niekde v dedine, kde nie je plny pocet, tak sa to da, lebo viem o takom, ze mamicka si nasla pracu a maly siel v marci do skolky.
Ale inde, kde je plno deti a cakacky, tak nie.
Ja by som na mesiac nedavala...ledva si zvykne a pojde prec.
U nas niekedy zoberu aj dieta od maja alebo juna. Zalezi od kapacity v danom roku.
@anonym_autor ja by som ho nedávala, to sú také reči že chce ísť...to aj pred normálnym nástupom v septembri sa niektoré pýtajú a potom na druhý deň plaču že tam viac nechcú ísť. Potrebuješ toto absolvovať dvakrát?
@anonym_39ae2c a prihlášku ste dávali tiež v ten mesiac, pripadne tesne pred?
@anonym_autor do statnej ti ho skor nevezmu pochybujem. Na kazde dieta maju doacie.

nemaju na neho dotacie, neprijimu ti ho