icon

Je možné začať škôlku mesiac pred prázdninami?

Dnes o 17:10

Mám syna, ktorý od septembra nastúpi do škôlky, ale každý deň počúvam od neho že už chce chodiť. Je spoločenský, samostatný, plynule rozpráva a veľmi učenlivý. A tak ma napadlo či sa neopýtam v pondelok v našej dedine či by ho nevzali už teraz, keby mali voľne miesto, ale.. nie je to divné pýtať miesto v škôlke na jeden mesiac, keď už budú prázdniny? Nie že ma vysmejú tam🤭 neriešili ste to niekto v taký dátum? Dá sa to vôbec?

anonym_7faf09
Dnes o 17:35

nemaju na neho dotacie, neprijimu ti ho

anonym_6d216c
Dnes o 17:35

pochyhujem, ze toto je bez nejakych papierovaciek a oficialit mozne.

anonym_2d3c1d
Dnes o 17:40

no pozeram ze pekne skaces ako piska maly... co budes robit ked bude mat 10r a budes od neho kazdy den pocuvat ze on chce.... vsak trochu uvazuj, to ze to chce dieta neznamena ze je to uskutocnitelne

autor
Dnes o 17:41
@anonym_2d3c1d

no pozeram ze pekne skaces ako piska maly... co budes robit ked bude mat 10r a budes od neho kazdy den pocuvat ze on chce.... vsak trochu uvazuj, to ze to chce dieta neznamena ze je to uskutocnitelne

@anonym_2d3c1d veď ja sa len pýtam ..

anonym_39ae2c
Dnes o 17:43

@anonym_autor u nas nastupil v polovici aprila takze chodil cca 2,5mesiaca na 1/2 dna.. Skus sa ist opytat, za opytanie nic nedas.

zuzubb007
Dnes o 17:45

Pravdepodobne ho neprijmú, majú na to rozpočty, za ďalšie daj ho do súkromnej na ten mesiac a vybavene

autor
Dnes o 17:47
@anonym_39ae2c

@anonym_autor u nas nastupil v polovici aprila takze chodil cca 2,5mesiaca na 1/2 dna.. Skus sa ist opytat, za opytanie nic nedas.

@anonym_39ae2c a prihlášku ste dávali tiež v ten mesiac, pripadne tesne pred?

anonym_ba4e0c
Dnes o 17:48

@anonym_autor môj nastúpil 11marca, zobrali ho 2 mesiace pred májovými 3rokmi.
Mne to napr pomohlo, lebo ja som čerpala aj možnosť letnej prázdninovej školky. Na 1 mesiac . Viac mi ho nevzali, že je ešte malý.kazdy ďalší rok sme čerpali plných 6 až 7 týždňov letnej škôlky. Nakoľko som chodila do práce.
Skús sa spýtať, za opýtanie nič nedáš

anonym_6f70b5
Dnes o 17:57

Školský rok sa začína 1.9. a platí to aj pre MŠ. Cez leto fungujú zberné triedy pre deti z aktuálneho šk.roku, ktorý končí 31.8.2026. Do letných zberných tried sa prihlasujú deti v júni. Podľa počtu nahlásených detí sa zabezpečí prevádzka MŠ, teda personál. Chápem, že si povieš 'jedno dieťa hore dole', ale nie je to tak. Tvoje dieťa nebude v auguste žiakom materskej školy, preto ti ho tam určite nevezmú. To, že je spoločenské ešte neznamená, že bez problémov zvládne adaptáciu a prispôsobí sa režimu škôlky. Aj počas prázdnin totiž prebieha program dňa podľa bežných pravidiel MŠ a týždenných plánov. Je to vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.

autor
Dnes o 18:16

Ďakujem za odpovede, nechám to tak a počkáme do septembra 🙂

aliziana
Dnes o 18:44
@anonym_6f70b5

Školský rok sa začína 1.9. a platí to aj pre MŠ. Cez leto fungujú zberné triedy pre deti z aktuálneho šk.roku, ktorý končí 31.8.2026. Do letných zberných tried sa prihlasujú deti v júni. Podľa počtu nahlásených detí sa zabezpečí prevádzka MŠ, teda personál. Chápem, že si povieš 'jedno dieťa hore dole', ale nie je to tak. Tvoje dieťa nebude v auguste žiakom materskej školy, preto ti ho tam určite nevezmú. To, že je spoločenské ešte neznamená, že bez problémov zvládne adaptáciu a prispôsobí sa režimu škôlky. Aj počas prázdnin totiž prebieha program dňa podľa bežných pravidiel MŠ a týždenných plánov. Je to vzdelávacia inštitúcia, nie detský kútik.

@anonym_6f70b5 ona ho tam nechce dať na august ale mesiac pred prázdninami, čiže na jún...

michaela175
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
Dnes o 18:50
@anonym_autor

@anonym_2d3c1d veď ja sa len pýtam ..

@anonym_autor opytaj sa v skolke, nic za to nedas, deti zvyknu nastupovat rozne aj pocas roka. Ak nepochodis, tak samozrejme das ho v septembri... my (resp. dcera, nie ja:D) sme tiez nastupovali na jar (april)

anonym_6f70b5
Dnes o 19:48
@aliziana

@anonym_6f70b5 ona ho tam nechce dať na august ale mesiac pred prázdninami, čiže na jún...

@aliziana aha, no ešte lepšie...

anonym_8ce9f3
Dnes o 19:51

@anonym_autor nie nevzali. To si ako predstavuješ, ze len tak nastupi?
Vsak ho daj len tak do školy. Ako obdivujem takých jednoduchých ľudí ako si ty

maurora
Dnes o 19:56

Mne má tiež dcérka nastúpiť v septembri a presne sa tam pýta ako váš synček. Tak som jej našla súkromné jasličky, do ktorých bude chodiť už od budúceho týždňa až do septembra 3x do týždňa.

autor
Dnes o 20:22
@anonym_8ce9f3

@anonym_autor nie nevzali. To si ako predstavuješ, ze len tak nastupi?
Vsak ho daj len tak do školy. Ako obdivujem takých jednoduchých ľudí ako si ty

@anonym_8ce9f3 to si si mohla odpustiť. Muselo ti byť v živote veľmi ublížené, v tejto normálnej téme nemáš čo robiť keď nemáš normálnu odpoveď. Pekný večer a viac úsmevu do života

anonym_39ae2c
Dnes o 20:26
@anonym_autor

@anonym_8ce9f3 to si si mohla odpustiť. Muselo ti byť v živote veľmi ublížené, v tejto normálnej téme nemáš čo robiť keď nemáš normálnu odpoveď. Pekný večer a viac úsmevu do života

@anonym_autor pocuj, nehladaj tu na MK relevantnu odpoved lebo Ti ju nikto neda, 9 z 10 komentarov su len preco sa to neda a aka si “naivna” ak si myslis ze ti ho vezmu na 1 mesiac. Jediny lkto ti odpovie k veci je samotna riaditelka danej MŠ. Drzim palce! A odpoved na co si sa pytala predtym, ano prihlasku sme davali tesne pred nastupom. Mala volne tak nas vzali a vzali by aj v maji keby nenastupil v polovici aprila. Takze nic nie je nemozne, ale mozno Ti tu odpovedali všetko riaditelky školky 🤷🏻‍♀️ 🤣 drzim palce!

autor
Dnes o 20:28
@anonym_39ae2c

@anonym_autor pocuj, nehladaj tu na MK relevantnu odpoved lebo Ti ju nikto neda, 9 z 10 komentarov su len preco sa to neda a aka si “naivna” ak si myslis ze ti ho vezmu na 1 mesiac. Jediny lkto ti odpovie k veci je samotna riaditelka danej MŠ. Drzim palce! A odpoved na co si sa pytala predtym, ano prihlasku sme davali tesne pred nastupom. Mala volne tak nas vzali a vzali by aj v maji keby nenastupil v polovici aprila. Takze nic nie je nemozne, ale mozno Ti tu odpovedali všetko riaditelky školky 🤷🏻‍♀️ 🤣 drzim palce!

@anonym_39ae2c ďakujem, si zlatá 🩷

euka210
Dnes o 20:51

@anonym_autor ako kde. Niekde v dedine, kde nie je plny pocet, tak sa to da, lebo viem o takom, ze mamicka si nasla pracu a maly siel v marci do skolky.
Ale inde, kde je plno deti a cakacky, tak nie.
Ja by som na mesiac nedavala...ledva si zvykne a pojde prec.

zuzanaete
Dnes o 21:40

U nas niekedy zoberu aj dieta od maja alebo juna. Zalezi od kapacity v danom roku.

anonym_7938fe
Dnes o 22:12

@anonym_autor ja by som ho nedávala, to sú také reči že chce ísť...to aj pred normálnym nástupom v septembri sa niektoré pýtajú a potom na druhý deň plaču že tam viac nechcú ísť. Potrebuješ toto absolvovať dvakrát?

slavomira236
Dnes o 22:56
@anonym_autor

@anonym_39ae2c a prihlášku ste dávali tiež v ten mesiac, pripadne tesne pred?

@anonym_autor do statnej ti ho skor nevezmu pochybujem. Na kazde dieta maju doacie.