icon

Je normálne platiť 5 € za zmrzlinu v škôlke?

mama4444
11. máj 2026

dobrý deň prosím vás Trnave súkromná škôlka a pýtajú od nás 5 € na zmrzlinu a nástup do štadiónu mesačne platím okolo 330 € za škôlku + stravu cca 180 mesačne je toto normálne??? nemajú nejako extra veľa divadiel log a predstavení mi štátnej škôlke kde pracujem máme oveľa viacej veci a platíme podotýkam 25 € mesačne skolne

anonym_23272f
11. máj 2026

@mama4444 ale v statna skolka je predsa subvenciovana institucia a nie, ze to platba rodicov pokryva ako v sukromnej.. ta strava mi ale prijde fest dost....

anonym_08fd59
11. máj 2026

áno je to normálne. Prečo nedáš teda dieťa do štátnej, keď tam je stravné 25€ ? ak by som mala 510€ mesačne na škôlku tak mám aj 5€ na zmrzlinu 🙂

anonym_632325
11. máj 2026

@mama4444 Do akého štadiónu chodia deti? To je nejaká športová škôlka?

anonym_e1c259
11. máj 2026

@mama4444 píš zrozumiteľne.Aky nástup do štadiónu?že máš dať dieťaťu na zmrzlinu chápem, ale dieta nezje určite 3,4 zmrzliny.Vy si neplatíte také niečo ako zrps, fond rodičov?ja, keď som mala dieťa v súkromnej škôlke výlety autobusom a aktivity im platili.Treba sa spýtať riaditeľky.

vikusjk
11. máj 2026

@mama4444 je prirodzene, ze za taketo aktivity sa priplaca. Tiez som platila cez 500 € skolku a este kazdy kruzok, ktory mala v skolke, zvlast. Skolne pokryva cinnost skolky ako taku, platy uciteliek a naklady na reziu. Stravne pokryva stravu. Z akej sumy by si chcela, aby odporicali zmrzlinu, alebo nejake divadielko, ci hocico "nad ramec"?

elanor
11. máj 2026

ten nastup do stadionu som nepochopila. Co to ma spolocne s tou zmrzlinou?
Akoze maju nejaku akciu na stadione a k tomu zmzlinu, a spolu to stoji 5e?
alebo 5e iba zmrzlina?
Ak akcia, ze niekam idu a ta suma 5e je za vstup + maskrta, tak ok, to je normal.
Ak pytaju 5e iba na zmrzlinu, tak to ok nieje, nepozanm sice ceny v kazdej zmrzlinarni v TT, ale rozhodne sa tam da kupit dobra, chutna zmrzka vyrazne lacnejsie.
Takze by ma asi velmi zaujimalo kde a preco kupuju taku drahu.
Ak by nebolo slusnej komunikacie s ucitelkou, aby vybrali inu, lacnejsiu zmrzlinaren, tak by som dietatu doma vysvetlila, ze v skolke zmrzlinu mat nebude, ale pojdeme po skolke spolu na nasu oblubenu zmrzlinu (co isto mate, verim tomu, ze ano).

anonym_8a8942
11. máj 2026

@mama4444 píšeš ako hotentót

januska12323
11. máj 2026

@mama4444 dúfam, že nepracuješ ako učiteľka, vôbec nechápem čo sa ti nezdá.

motylik2559
11. máj 2026

@mama4444 Ahoj autorka, prepac, ale ak si ucitelka v skolke a napises takuto vetu, cit: mi štátnej škôlke kde pracujem... Tak fakt nechapem🤷‍♀️ ako aj zvysku textu o stadione. Mi sa pise v mnoznom cisle s Y, dalej si nedala predlozku V -> my v štátnej škôlke...
No ale odhliadnuc od tohto, ten stadion ocividne nepochopili viacere, ja tiez nie, tak by bolo fajn dat nejake vysvetlenie, uz ked si napisala tak nezrozumitelny text🤷‍♀️😁

zuzinka888
11. máj 2026

Skolne v statnej skolke pokryva papier, pastelky a farbicky a ine potreby pre deti. V sukromnej si musis zaplatit ucitelku, najom....... Preco si nedas diwta do skolky k sebe? Vacsinou deti zamestnancov maju prednost- aspon u nas.

sara07
11. máj 2026
@zuzinka888

Skolne v statnej skolke pokryva papier, pastelky a farbicky a ine potreby pre deti. V sukromnej si musis zaplatit ucitelku, najom....... Preco si nedas diwta do skolky k sebe? Vacsinou deti zamestnancov maju prednost- aspon u nas.

@zuzinka888 nie je vždy pravda
papier, pastelky farbičky, hračky , koberec sme platili zvlášt vo fonde
školne bolo na prevadzku škôlky
a skladali sme sa aj namalovanie dokonca a hyg,potreby, upratovacie pripravky

sara07
11. máj 2026

@mama4444 štadion - predpokladam že je to nejaku kurz korčulovania alebo športova čast , to si platíme aj v štátnej škôlke , dopravu na štadion + kurz , to iste plavanie alebo čokolvek divadlo a podobne
štatnu sa skladame všetci z dani takže tam je to inak rozpočitane

janka54321
11. máj 2026

@mama4444 a akú stravu maju detičky ?...len má to zaujíma .ďakujem za odpoved

mogaa
11. máj 2026

@mama4444 veď tú zmrzlinu im nerobia v škôlke ale chodia s nimi na zmrzlinu, takže ano to je naviac a treba to zaplatiť....ale ka nechceš, treba povedať a nemusíš platiť, ale dieťa pôjde s ostatnými len mu nekúpia zmrzlinu....

zuzubb007
11. máj 2026

Jasné, že je to normálne poznám takú kde sa platí ešte viac, daj ju do štátnej a vybavené

jaskolka
11. máj 2026

Tipujem,že to je nejaká akcia na tom štadióne a malo tak byť "na vstup"na štadión. Ak je to nejaké vystúpenie na ľade pre deti a potom aj zmrzlina,tak je to úplne normálna cena. Všetky akcie "nad rámec" sa platia, nechápem,čomu sa čuduje autorka.

mogaa
11. máj 2026
@zuzubb007

Jasné, že je to normálne poznám takú kde sa platí ešte viac, daj ju do štátnej a vybavené

@zuzubb007 len aj v štátnej musí počítať s tým že ak niekam deti zoberú, tak sa bude platiť naviac...či výlet, či zmrzlina....