Jedenie v škôlke
Ahojte,sú tu maminky deti čo nejedli alebo jedli úplne máličko?Doma varím každý deň,no dieťa mi malo zje.Ako ste to mali s nástupom do škôlky,tam sa rozjedli nejedaci?Mám obavy že v škôlke nebude nič jesť celý deň.A barsco nezje,v škôlke budú mať vseliake pomazanky a ktovie aké jedla,aby tam nebol synček celý deň hladný.Ako ste to mali vy?
Budeš možno prekvapená, ako bude pýtať aj doma také fajne pomazánky ako v škôlke. Moja dcéra nikdy nejedla žiadnu, keď prišla zo škôlky, nič som nepočúval, len že taká fajna pomazánka bola, urob aj ty. 😃
Uvidíš. Nechaj to na učiteľky a deti v škôlke, oni sa vedia motivovať navzájom, keď jedno povie fuj, povie ďalších 10. A naopak.
Moja napríklad nejedla polievky, ani nenamocila lyžičku, ale povedala som učiteľke že ona proste nebude jesť, bude ju napísať, bude plakať...nech počká kým dojedia ostatné deti a potom dostane druhé jedlo. Nikdy nemohla odísť od stola kym nedojedli všetci. Tak boli spokojní všetci. A ostatným deťom to neublížilo..a doma sa najedla. 🙈
Moja skúsenosť so školkou je, že deti sa v kolektíve správajú úplne inak ako doma. Takže možno uvidí že deti jedia tak bude jesť aj pomazánka aj zeleninu aj ovocie.... A niektoré potraviny si oblubi a vypýta si ich neskôr aj doma. Druhá vec je ze deti často v čase adaptácie odmietajú jest. Neriešila by som dopredu, uvidíš ako bude.
Môj sa za rok nerozjedol. Učiteľky ho nenútia, naje sa doma keď príde toho čo mu chutí. Niekedy je o hlade ozaj celý deň. Občas mu už do škôlky beriem niečo, keď viem, že isto nejedol.
@liloastitch Za rok nejedol vôbec nič v škôlke,a to nebol hladný?Nevylúčili ho za to zo škôlky?
Hladný nebude, v škôlke funguje davová psychóza - pridá sa k ostatným.
AJ doma bude pýtať to čo mali v škôlke, moja dcéra napr. nikdy nemala moc rada /a nemá dodnes/ rezne a celkovo vyprážané. No v škôlke mali dinosaurie rezne /polotovar v tvare dinosaurov/ a rybie prsty, cez prázdniny sme ich museli mať občas aj doma.
Jediné na čo ju nepresvedčili, bola krupicová kaša. Mávali ju na olovrant, takže som nosila koláčik, keď som prišla pre ňu.
Samozrejme, že niečo v tej škôlke občas zje.. Sem tam čisté zemiaky, občas pár hltov polievky, alebo suchý chlebík, ale nie je to často. Väčšinou sa zatne a nepapa nič. Doma ráno dostane raňajky a v škôlke radšej vydrží hladný. Vylúčiť ho nevylúčili, učiteľky boli na začiatku oboznamene s tým, že bude slabo papať.
@liloastitch Tak mala by som oboznámiť ucitelku s tým že málo jedáva,aby to vedeli v škôlke?
Ak bude hladný a uvidí okolo seba jesť deti, je veľmi pravdepodobné, že ich bude nasledovať... Čiže zje aspoň niečo. Nemusíš sa báť, odpadnúť od hladu ho tam nenechajú 🙂 učiteľky zvyknú aj dokrmit, keď ma dieťa problém s jedením. Ja som vyplnala papiere kde bola vyslovne otázka, či si prajem aby malého dokrmovali alebo nie. Pýtala som sa, či to znamená, že ho budú ,,nútiť,, jesť. Učitelka mi to vysvetlila tak, že nasilu mu dávať nebudú keď budú vidieť, že naozaj mu to nechutí ale že keby len vymýšľal tak sa ho pokúsia nakŕmiť. Môj doma nezjedol tiež všeličo a v škôlke zje aj pomazanky, aj šaláty, jedla ktorých sa doma nikdy ani nechytil 🤷
Určite áno, my sme si to hneď v prvý deň vydiskutovali s triednou učiteľkou. Hlavne som chcela aby ho do toho jedenia nenútili a nechali ho tak, keď nechce nechce.
V skolke sa rozjedol 😉
Ahoj, tak ja som si naivne myslela,že keď pôjde do škôlky,tak sa rozje.....vôbec to nie je pravda a je to strašne individuálne....ani za dva roky v škôlke sa nenaučil jesť a nefunguje žiadne také,že odpozera od iných detí.....práve naopak, nejake dieťatko zahlási,že nezje hrášok,alebo čokoľvek zo zeleninky,nezje ani môj 🤦....na desiatu v škôlke zje len suchý rohlík alebo chlebík,pretože žiadne nátierky nezje...na obed zje z polievky pár lyžičiek,ale len stavu....a hlavne jedlo podľa toho,čo varia...buď čisté zemiaky alebo ryžu,málokedy mäso....také jedla,ako ryžový nákyp,palacinky,slivkové gule, a pod. absolútne nehrozí 🤦
A čo teda jedáva a pije bežne doma keďže je náročnejší ?
@mimka11111 Fu no som zvedavá ako bude v škôlke.Doma takto isto zje iba suchý rožok chleba,nechce maslo syr,sem tam sunku si dá no málo.A samé suché cestoviny zemiaky ryžu,mäso iba kuracie.Palacinky ľúbi.
@bimbambom
Nejedol takmer nič, len málo jedál zjedol. Bol na suchom chlebe a prilohach celú škôlku
Môj nejedol skoro nič. Len suchý chleba,ryžu, zemiaky a cestoviny. Samozrejme bez prílohy.😁 Prežil. A neje doteraz a to už má 12 rokov.
Nejedol ani v skolke (abkm dieta), chodil na pol dna.
Naše zo začiatku nejedlo, najedlo sa, keď prišlo domov, aj schudlo, chúďa naše. Ale teraz je z neho už v MŠ papkáč.
Žienky a čo hovoria učiteľky v škôlke na to že niektoré deti nejedia alebo jedia najmenej?Kvôli tomu nemôžu dieťa vylúčiť zo škôlky?
U nás to neriešili, hlavne som ich poprosila, nech ho v žiadnom prípade nasilu nenutia. Syn zle je aj doma, takže to nebolo škôlkou, proste je taky
Moja uz ma 6 rokov a v skolke toho moc nenajedla. Nutili ju, ale ona je tvrdohlava, tak to vzdy skoncilo tym, ze oni ju nutili, ona plakala a aj tak nic nezjedla. Teraz je na mesacnom pobyte v jednej skolke, tam ich nenutia a uz sa mi chvalila, ze ochutnala papriku a ze je prekvapena aka je dobra 😀
Ako malá som bola slabý jedak všade či doma, u babky, škôlka, škola
Môj malý doma vymýšľa a v škôlke všetko spapá. Určite kvôli takým veciam deti nevyhadzujú

Ja som mala veľmi vyberavé dieťa, máločo mi chcela zjesť. V škôlke, keď som sa pýtala, či aspoň niečo zje, tak mi učiteľka povedala, že ide ešte aj na duplu.🙂