Kedy darovať kvety učiteľkám v škôlke?
Ahojte, aj u vas to tak je, ze skolky funguju normalne do 30.6., teda do utorka? Ak planujete nieco davat pani ucitelkam, urobite tak v piatok, ci az utorok?
@anonym_autor tak napriklad u nás to bolo vždy tazke, pretoze v posledny den, ale aj v polke júla, kedze fungovala dovtedy, neboli nikdy všetky štyri učiteľky ale len 2..takze som si musela vystriehnut ako pracujú aby dostala každá darček a kuchárka a upratovačka tiež.. ale ked mate posledný den 30.6. Tak prines vtedy a hotovo..napriklad tí, ktorí sa so školou lúčili, dali darček po rozlúčke a to mohlo byt kľudne aj 15.6.a potom uz nedávali nic na konci.
uturok je rozlucka ale dalej pokracuje skolka cely jul. No, napriek tomu dam 30.6. ked je oficialny koniec. Cez prazdniny este nevieme ako sa budu ucitelky striedat zo 6tried budu v prevadzke len 2.
@anonym_autor tak napriklad u nás to bolo vždy tazke, pretoze v posledny den, ale aj v polke júla, kedze fungovala dovtedy, neboli nikdy všetky štyri učiteľky ale len 2..takze som si musela vystriehnut ako pracujú aby dostala každá darček a kuchárka a upratovačka tiež.. ale ked mate posledný den 30.6. Tak prines vtedy a hotovo..napriklad tí, ktorí sa so školou lúčili, dali darček po rozlúčke a to mohlo byt kľudne aj 15.6.a potom uz nedávali nic na konci.
@anonym_b1106c Ja nechápem, prečo by sa mali dávať nejaké darčeky učiteľkám a dokonca ešte aj kuchárkam a upratovačkám. Oni nedostávajú plat? To dávaš darčeky aj vodičom MHD, predavačkám v potravinách, magistrám v lekárni...?
@anonym_b1106c Ja nechápem, prečo by sa mali dávať nejaké darčeky učiteľkám a dokonca ešte aj kuchárkam a upratovačkám. Oni nedostávajú plat? To dávaš darčeky aj vodičom MHD, predavačkám v potravinách, magistrám v lekárni...?
@anonym_70553f tak ked nechápeš prečo komentuješ
učitelka sa stará o tvoje dieťa a dalšich niekolko za mizerných podmienok a o plate a psychike ani nehovorím
a kvoli takým rodičom ako ty to nechce skoro nikto robiť
myslím že každý chce byť za svoju prácu pochvalení a ocenení ( mimo platu )
@anonym_70553f Aby si dieťa naučila aj dávať iným a vedieť s a podakovať nielen dostávať? Dieťa tiež dostáva na Mikuláša, na deň detí a podobne a často zo svojho dávajú napríklad aj tie upratovačky, kuchárky, tak prečo neukázať dieťaťu aspoň na konci toho školského roka že aj dieťa môže niečo dať nielen dostávať? Však to nemusí byť 50 eurová vec pre každú, stačí jeden kvietok alebo malá čokoláda, tu ide o to gesto nie o hodnotu darčeka...
@anonym_70553f ked to nechápeš a nechceš to robiť, je to v poriadku a je to tvoje slobodne rozhodnutie..ja si ich velmi vážim, pretoze sa mi starajú o dieťa.. v škôlke to robili perfektne a v skole to je tiez tak..praca z deťmi je neskutočne náročná a o zodpovednosti ani nehovorím.. čiže z vďačnosti malá pozornosť za celý rok je pre mňa nevyhnutnosť..a samozrejme aj kuchárka aj upratovacke, kedze mali po jednom kuse a nie ako teraz v skole, ze ich je tam niekoľko.. tie vzťahy boli velmi rodinné a blízke..v skole sa odvdacim triednej a druzinarke..
@anonym_70553f tak ked nechápeš prečo komentuješ
učitelka sa stará o tvoje dieťa a dalšich niekolko za mizerných podmienok a o plate a psychike ani nehovorím
a kvoli takým rodičom ako ty to nechce skoro nikto robiť
myslím že každý chce byť za svoju prácu pochvalení a ocenení ( mimo platu )
@anonym_d302de prosim ta, ak to nechcu robit, tak urcite nie kvoli tomu, ze nedostanu smradlavy karafiat na konci roka. Myslim, ze povolanie si vyberame slobodne. Ano, maju moj obdiv, aj vdaku, ale mysliwt si,ze to robia pre tych par bonbonier, co dostanu na konci roka je usmevne, prinajlepsom.
My máme skvelé učiteľky v škôlke, sú láskavé a deťom sa úžasne venujú. Tiež im dám niečo pre radosť. Ich práca je nedocenená a keď vidím, ako sa syn teší do škôlky, som šťastná, že deťom vytvárajú také príjemné prostredie. Samozrejme, že to nerobia kvôli karafiátu, ale z lásky k deťom a ja si to vážim. Uznanie a malý darček je nič oproti tomu, čo robia celý rok. My im ho dáme 30. júna.

@anonym_autor no tak asi posledný deň sa rozlúčime. Prečo by v piatok niečo nosili , keď sa ukončuje v utorok