icon

Koľko percent dochádzky môže predškolák vymeškať?

nelli21
1. jún 2026
anonym_d7ea25
1. jún 2026

@nelli21 v skolke sa to nerata, ci?

jvasenka
1. jún 2026
@anonym_d7ea25

@nelli21 v skolke sa to nerata, ci?

@anonym_d7ea25 pri predskolach sa dochádzka eviduje.
akurat neviem či tam je nejaké %.. na začiatku roka vám nevraveli koľko ospravedlnenok môže byt od rodiča? ten zvyšok od lekára sa podľa mňa neráta

anonym_0899ce
1. jún 2026

U nás je to tak,že rodič môže ospravedlniť dieťa max 7 po sebe idúcich vyučovacích dní. Nad už len lekár. Dokopy môže dieťa vymeškať 14 dní za mesiac,alebo súhrnne 21 dní za dva mesiace bez potvrdenia od lekára.

nelli21
autor
1. jún 2026
@jvasenka

akurat neviem či tam je nejaké %.. na začiatku roka vám nevraveli koľko ospravedlnenok môže byt od rodiča? ten zvyšok od lekára sa podľa mňa neráta

@jvasenka ešte tam nie sme, zatiaľ sa len informujem

nelli21
autor
1. jún 2026
@jvasenka

Už som si to našla, no tiež záleží od materskej skoly
@jvasenka

jvasenka
1. jún 2026
@nelli21

@jvasenka

@nelli21 áno každá to ma inak lebo je v inej tej skupine či čo. proste vám to povedia na rodičku. ak bude dieťa choré je lepšie dávať od lekára potvrdenku, ak to je jednorazove tak napíšeš ty.

anonym_e4a744
1. jún 2026

@nelli21 5 dní rodič, nad 5 lekár. Do mesiaca 10 dní rodič.

4stanka4
1. jún 2026

Pýtala som sa to na začiatku sk. roka keďže mavan casto choru dceru a bolo mi povedané ze jedine nad 10 dní doniesť potvrdenie od lekára, a o počte vymeskanych hodín nehovorili nič.

anonym_25833b
1. jún 2026

U nás max 7d od rodica, max 14d za mesiac. Nemôže byt od rodiča viac ako 21 dni za dva mesiace. Od lekára “neobmedzene”.

anonym_9f578a
1. jún 2026
@nelli21

@jvasenka

@nelli21 záleží od MŠ, v akej kategórii je zaradená. Mali by ste to mat uvedene aj v školskom poriadku.

nelli21
autor
1. jún 2026
@anonym_25833b

U nás max 7d od rodica, max 14d za mesiac. Nemôže byt od rodiča viac ako 21 dni za dva mesiace. Od lekára “neobmedzene”.

@anonym_25833b je to len čo sa týka chorôb, alebo co keď by som dieťa chcela vziať niekam na týždeň mimo prázdnin počas škôl.roka?

anonym_25833b
1. jún 2026
@nelli21

@anonym_25833b je to len čo sa týka chorôb, alebo co keď by som dieťa chcela vziať niekam na týždeň mimo prázdnin počas škôl.roka?

@nelli21 píšem normálne rodinne dôvody, zdravotne dôvody. Nikto u nás z toho nerobí kovbojku. Napríklad Keď ma staršie dieťa jesenné prazdniny, tak nechám doma aj skolkara a napíšem - rodinne dôvody.