icon

Koľko platíte za krúžky v štátnej škôlke?

23. feb 2026

Mamičky, koľko platíte za krúžky v štátnej škôlke? Nám teraz v marci oznámili, že angličtina sa zvyšuje na 48 eur mesačne (za 2 hodiny týždenne po polhodine). Príde mi to za 4 hodiny mesačne v skupine 12 detí úplne uletené, to je skoro 12 eur za hodinu, čo nemajú ani súkromní lektori. Rozmýšľam, že dcéru odhlásim, lebo aj tak tam podľa mňa len spievajú pesničky, čo vie aj z Youtube, ale ona tam chce chodiť kvôli kamoškám. Som jediná, komu to príde drahé, alebo je to teraz normálna cena?

Strana
z2
parvinka0001
23. feb 2026

Ano je to dosť drahé a zato že sa tam pomaly viac menej len hrajú .

anjelicek26
23. feb 2026

No je to dost, hlavne ak sa jedna o skolku a pol hodinove aktivity typu spievanie pesniciek... Mysli ale na to, ze male deti dlhsie koncentraciu aj tak neudrzia, to rozpätie casove bude v poriadku. Rovnako ta lektorka tam musi dochadzat 8x za mesiac za 576e (a zdanit to) plus urcite plati este nieco skolke za to, ze to moze robit v jej priestoroch... problemom je asi, ze je ich tam tak malo a rozrata sa to na maly pocet deti.. Neviem ako toto chces vyriesit, ak tam ona chodiit chce, tak by som to nezakazovala...

martul
23. feb 2026

@anonym_autor Moja dcéra doučujem angličtinu študenta na SŠ, berie 10eur/hod....a to si myslím, že už je teda iná výučba, pesničky určite nespievajú.

zitaje
23. feb 2026

@anonym_autor 48:8=6. Za jedno stretnutie platíte za dieťa 6 eur, to sa vám zdá veľa?? Jasne že sa hrajú a spievajú pesničky, ale ako inak si predstavujete angličtinu v škôlke? Ja osobne učím deti aj dospelých, nie síce angličtinu, iný jazyk, ale také malé deti ani neučím, lebo to je pre mňa oveľa náročnejšie ako učiť dospelých sústredených ľudí. Takže 6e mi príde úplne adekvátna suma, tá lektorka na tých 30 minút minie minimálne 2h svojho času (cesta, príprava).
A teda súkromný lektor ak učí jednotlivcov za 12e/h, tak zbohom... z toho sa nedá vyžiť, to si môžu dovoliť takto doučovať možno nejakí študenti bez skúseností.

sara07
23. feb 2026

uprimne angličtinu bude mat v škole a to čo preberaju na kružkoch zase bude opakovat , lebo začinaju od začiatku
to už skorej by som jej občas pustila jednoduchu rozpravku v angličtine .. a prachy dala na neskoršie doučovanie
ale ako piše anjeliček cena je adekvatna k podmienkam podnikania na sk ,

anonym_935feb
23. feb 2026

@anonym_autor je to veľa, ale zase, ak ju to baví a aj jej to niečo dá, tak by som nekúpila raz mesačne nejakú blbosť a zaplatila dieťaťu krúžok. U nás sme mali za 20e na mesiac a hodina týždenne a nemali len pesničky, ale aj farby, čísla, vedia sa pozdraviť, popriať dobrú chuť, dobrú noc atď. Úplne základy. Ale aj tak ich najviac baví spievať.

anonym_317125
23. feb 2026

@anonym_autor no to je riadny úlet teda ...my máme štátnu škôlku a mesačne platíme 120 e za všetko, a tým pádom nám ani nevyšlo syna dať ešte na nejaký krúžok, a to to vychádza okolo 180 e na pol roka, raz do týždňa ( chcela som dať syna na niečo pohybové a v tej škôlke to je ešte dobrá cena, výhodná ...) a syn chodí iba na pol deň , budúci rok bude predskolak, odpadne nám 60 eur mesačne tak potom ho aj dám na niečo ale tá angličtina u nás prebieha tiež , stojí 160e na pol roka ale je len raz do týždňa ( ale trvanie ti neviem povedať ) keby som si zrátala koľko tých hodín vynecha kôli chorobe sú to veľmi veľké peniaze a vyhodené do luftu doslova...škoda, nám tu chýba nejaká ,,ludova,, alternatíva keď sme boli deti bývali centra voľného času ale teraz aspoň u nás to nieje a chýba , myslím že by tie ceny mali trošku miernejšie...☹️

zitaje
23. feb 2026

Inak čo sa týka angličtiny v škôlke, to naozaj nie je o tom, že sa tam deti za 1-2x týždenne naučia po anglicky. Len sa stretnú s jazykom, bude im angličtina menej cudzia, ale to viete docieliť v pohode aj bez krúžku. Zrovna angličtina je doslova všade, na deti sa lepí tak či tak, stačí pravidelne púšťať pesničky, básničky, rozprávky a máte to "zdarma", ale treba tomu venovať trocha času a hlavne vytrvať a dodržať pravidelnosť. Píšem ako jazyková lektorka, ktorá učí aj deti.

minesasubu
23. feb 2026

syn chodi na gymnastiku plati sa 78€ na 3 mesiace , maju to 1x za tyzden hodinu , mne sa to nezdá veľa , chodili sme na plavanie kde hodila stála 18€ ale ja som zato že pokiaľ nato máme tak to plati budem
syn to má velmi a vždy sa velmi teši
angličtinu v školke nemajú až buduci rok ale chodime inde a tam platim 10€ za hodinu

sara07
23. feb 2026
@anonym_317125

@anonym_autor no to je riadny úlet teda ...my máme štátnu škôlku a mesačne platíme 120 e za všetko, a tým pádom nám ani nevyšlo syna dať ešte na nejaký krúžok, a to to vychádza okolo 180 e na pol roka, raz do týždňa ( chcela som dať syna na niečo pohybové a v tej škôlke to je ešte dobrá cena, výhodná ...) a syn chodí iba na pol deň , budúci rok bude predskolak, odpadne nám 60 eur mesačne tak potom ho aj dám na niečo ale tá angličtina u nás prebieha tiež , stojí 160e na pol roka ale je len raz do týždňa ( ale trvanie ti neviem povedať ) keby som si zrátala koľko tých hodín vynecha kôli chorobe sú to veľmi veľké peniaze a vyhodené do luftu doslova...škoda, nám tu chýba nejaká ,,ludova,, alternatíva keď sme boli deti bývali centra voľného času ale teraz aspoň u nás to nieje a chýba , myslím že by tie ceny mali trošku miernejšie...☹️

@anonym_317125 to je ako uplne šialenstvo 120€ za štatnu škôlku za mesiac , tomu sa vravi bezplatne školstvo 🤐
a si rada že ho tam ešte maš lebo inde nie je miesto...

anonym_d5a73d
23. feb 2026

@anonym_autor ja len, že pre mňa to je brutálne drahé a hlavne zbytočné

simca06022011
23. feb 2026

@anonym_autor ano je to drahe a zbytocne, rovno by som to zrusila a nedala tam dieta.

anonym_317125
23. feb 2026
@sara07

@anonym_317125 to je ako uplne šialenstvo 120€ za štatnu škôlku za mesiac , tomu sa vravi bezplatne školstvo 🤐
a si rada že ho tam ešte maš lebo inde nie je miesto...

@sara07 je aj ja som bola v šoku , a to som ho dávala do škôlky že na mňa všetci tlačili že potrebuje deti okolo seba tak aspoň na pol deň som ho prihlásila.... Ja som na rodicaku s jeho sestrou a je to brutus...ani mi to nepomôže že tam má obed lebo tam zje dve Duple a príde domov i tak hladný čo máju také miniporcie....čiže keby som to aspoň na tom pocítila ale ani to nie...jediná výhoda je že to máme pod domom a odnášam ho v papučiach , a celý deň mu vidím do okna a na dvor z balkóna ...čiže aspoň necestujem kôli tomu...ja si neviem predstaviť toto dávať za škôlky že som samoživiteľka...má druhú stranu , nieje týždňa aby nemali nejaký výlet alebo nejakú aktivitu, buď oni cestujú alebo tam príde niekto a neplatíme ani cent navyše ...nemám predstavu ze či by sa to nakoniec vyrovnalo , keby som platila len 20 eur mesačne ale výlety dopravu a podobne by som platila navyše ...čo už no...

cinky16
23. feb 2026

@anonym_autor vobec to nie je vela. Moj starsi syn chodi na doucovanie 4x do týždňa to ma týždenne vyjde na 44 eur t. j. 176 € mesačne, plus 10 hudobná na mesiac. Druhý syn ma tanecnu 40 eur na mesiac, 10 eur/mesiac hudobná, 150 eur kurz na 3 mesiace plávania, a 10 eur/mesiac powerfitko a to este mimo toho chodime spolu plavat. takze ak tam tvoje dieta chodi na anj rado, tak mu to plat aj moje deti chodili na tuto anj v skolke a nemenila by som to

tiezjedna
23. feb 2026

@anonym_autor ja platím 20 €/45 min za individuálne doučovanie z matiky pre štvrtáčku. Takže podľa mňa áno, za škôlkovú angličtinu nevalnej úrovne, je to až príliš...

simca06022011
23. feb 2026
@cinky16

@anonym_autor vobec to nie je vela. Moj starsi syn chodi na doucovanie 4x do týždňa to ma týždenne vyjde na 44 eur t. j. 176 € mesačne, plus 10 hudobná na mesiac. Druhý syn ma tanecnu 40 eur na mesiac, 10 eur/mesiac hudobná, 150 eur kurz na 3 mesiace plávania, a 10 eur/mesiac powerfitko a to este mimo toho chodime spolu plavat. takze ak tam tvoje dieta chodi na anj rado, tak mu to plat aj moje deti chodili na tuto anj v skolke a nemenila by som to

@cinky16 4 vyucovacie hodiny v skupine... je to vela. Doucovanie 1:1 intenzivne stoji hodina cca 10-15eur podla jazyka a dieta zakladna skola a starsie... tento kurz po polhodke nema ziadny vyznam pre dieta.. keby mal, aj viac by bol hoden, ale nema. napr v jazykovke pre deti 2-4 roky stoji kurz 400EUR za 60hodin, tj necelych 7EUR za hodinu, mensia skupina deti. TU nejde o vypocitavanie kto kolko plati za kurzy detom, ale aj ci to je vela za takuto sluzbu. Ano je to vela.

tiezjedna
23. feb 2026
@cinky16

@cinky16 platiť nezmyselný krúžok len preto, že dieťa chce? To mu dá fakt dobrú školu...

anonym_5a8985
23. feb 2026

Ja si nemyslim, ze to je vela. Bezna hodinova sadzba SZCO za pracu. Urcite to ma uroven, aka je adekvatna skolkarom. Zase ich zrejme nebude ucit pritimny minuly a buduci cas v skolke. Prisposobuje to veku.
Ja by som teda za menej nerobila.
Ak vam to nevyhovuje, odhlas ju, hadam to nie je povinne.

cinky16
23. feb 2026
@tiezjedna

@cinky16 platiť nezmyselný krúžok len preto, že dieťa chce? To mu dá fakt dobrú školu...

@tiezjedna urcite to nie je nezmyselny kruzok, ide o to, ze dieta sa zoznami s jazykom ako takym, treba ist na otvorenu hodinu, urcite je aj taka moznost a ak je to pre dotycnu nezmyselny kruzok naco tam vobec dieta prihlasi a potom sa jej zda vela 40 eur

cinky16
23. feb 2026
@simca06022011

@cinky16 4 vyucovacie hodiny v skupine... je to vela. Doucovanie 1:1 intenzivne stoji hodina cca 10-15eur podla jazyka a dieta zakladna skola a starsie... tento kurz po polhodke nema ziadny vyznam pre dieta.. keby mal, aj viac by bol hoden, ale nema. napr v jazykovke pre deti 2-4 roky stoji kurz 400EUR za 60hodin, tj necelych 7EUR za hodinu, mensia skupina deti. TU nejde o vypocitavanie kto kolko plati za kurzy detom, ale aj ci to je vela za takuto sluzbu. Ano je to vela.

@simca06022011 nie je to vobec vela, to dieta aj tak dlhsie pozornost neudrzi,je to primerane veku

hsara99
23. feb 2026

My platíme v štátnej za anj 90€/3m. Chodí im externá lektorka, hodiny majú 2x45 min do týždňa. Ale je to super, vidím na malom že sa veľa naučil.

tiezjedna
23. feb 2026
@cinky16

@tiezjedna urcite to nie je nezmyselny kruzok, ide o to, ze dieta sa zoznami s jazykom ako takym, treba ist na otvorenu hodinu, urcite je aj taka moznost a ak je to pre dotycnu nezmyselny kruzok naco tam vobec dieta prihlasi a potom sa jej zda vela 40 eur

@cinky16 angličtina pre 12 malých detí v skôlkárskom veku je úlet aj zadarmo😉

gumkac19
23. feb 2026

@anonym_autor u nás Anj v štátnej škôlke pol rok 60€ hodiny 2x do týždňa 30min
Externý lektor

anonym_d58232
23. feb 2026

U nas to bolo asi menej, ale take podporovat urcite nebudem, ze si niekto otvori jazykovku a studentov tam podava, aby chodili ucit deti do skolky. Radsej dieta budem ucit anglictinu ja a pustim mu videa.

anonym_928920
23. feb 2026

@anonym_autor Gratulujem sa vyhodené peniaze do luftu, keď tvojej dcére ide len o to " baviť sa tam s kamoškami" namiesto toho, aby jej motivácia bola učenie sa.

anonym_da83eb
23. feb 2026

@anonym_autor
Chápem, že sa Vám to môže zdať "veľa peňazí za málo muziky", ale ak ide o profesionálnu lektorku s pedagogickým vzdelaním, praxou, certifikátmi a ktorá pracuje na faktúru, cena je adekvátna.
Jedna lekcia trvá iba 30 minút z dôvodu, že malé deti dlhšie neudržia pozornosť.
Skôr si myslím, že jazykové krúžky v takom mladom veku sú zbytočné nakoľko to, čo tam robia viete robiť doma aj zadarmo.
Ako lektorka angličtiny s 10ročnpu praxou Vám poviem, že najskôr vo veku 8 rokov sú deti schopné lepšie chápať gramatické pravidlá, vedome ich aplikovať a cielene sa učiť.

anonym_e1296f
23. feb 2026

Ľudia, toto sú všetko zbytočne vyhodené peniaze. Nevadí? No ako vidím tak nie.

anonym_841001
23. feb 2026

@anonym_autor Angličtina 14€/mesačne, tanečná 10€/mesačne, výtvarná 10€/mesačne. Všetko má raz do týždňa hodinu.

jovanna83
23. feb 2026

@anonym_autor My platime predškoláčke v štátnej škôlke 78 EUR za 4 mesiace, 1x týždenne po 45min externý lektor

lenjaja84
23. feb 2026

@anonym_autor podľa mňa je to veľa....

Strana
z2