icon

Ktorú súkromnú škôlku by ste vybrali?

susik77
14. apr 2011

Ahojte, od septembra idem do prace a zhanam sukromnu skolku pre obidve dcery-aby tam boli spolu. ( 2 a 4 roky) Kvoli tomu, aby sa mala v pohode adaptovala a starsia je dost impulzivna a este ma silne obdobie vzdoru, tak si myslim, ze vhodnejsia bude sukromna skolka. Budu chodit obidva 3 dni v tyzdni. Dostal som v nasej stvrti doporucenie na jednu skolku-ze tam dava vacsina ludi od nas pretoze je uzasna, deti tam robia obrovske pokroky a ze sa im tam velmi venuju. Cenovo je tiez velmi priazniva. Volala som riaditelke, do telefonu mi povedala, ze nech sa prideme pozriet, ze su velmi plni, maju tak 1-2 miesta a ze ked budeme mat zaujem, tak musime zlozit zalohu 3000 kc na dieta ( maju to aj na stranke).
Tak som zobrala obidve dcery a isli sme sa tam pozriet. Holky sa hned pridali k detom, velmi sa im herna pacila. Mne tiez, akurat mi ta atmosfera pripadala trochu ako vo Windsorskych panickach 😎 Deti pekne sedeli za stolom vsetky v rovnakych zasterkach, ticho a vzorne sledovali co im ucitelka rozprava. Som si nevedela moc predstavit Veroniku pri jej temperamente 😎 Potom mi druha ucitelka poukazovala skolku - kupelnu, spalnicky, kuchynu a ostatne...V jednej spalni na poschodi bolo zavrete dievcatko-asi 4 roky a plakalo tam...Dost ma zarazilo, ze ju takto izolovali. Ta ucitelka mi len povedala, ze si ju nemam vsimat, ze prisla len dnes, ze sem nebude chodit.
Este som sa povypytovala par otazok a dohodli sme sa s tou ucitelkou, ze mi poslu zalohovu fakturu na 6000 kc dohromady za obidve.
Cez vikend mi poslala riaditelka fakturu a bolo tam 12000 Kc. Myslela som, ze to je chyba. Zavolala som jej a ona sa ma pytala, ze ci ma ta ucitelka v skolke na to neupozornila...ze maju plny stav tak ze ked chcem miesto, musim zaplatit 2-nasobnu zalohu. Ze ked nastupia holkyd do skolky, sa mi to odcita z ceny.
To bol dost sok, ja som este na rodicovskej a je to pre mna velka suma. Tak som jej to povedala a ona mi navrhla 2 splatky. Nakoniec telefonatu mi povedala, ze teda sa dohodneme na sume 7 tisic Kc. To by sice slo, ale uz ten jej pristup sa mi zda nefer a teraz sa obavam ake kroky bude robit do buducna...

Druhu skolku mi poradila kamaratka. Je v inej stvrti ale mam to po ceste do prace autom. Atmosfera velmi dobra, uvolnena. Pripominala mi trochu ako mame my doma...Deti tam mali obrovsku smykacku, hernicku, zony-na kreslenie a tak...Riaditelka mila, ani mi nepripadala ako riaditelka, uplne prirodzene vystupovanie, privetiva. Holky tam budu mat anglictinu kazdy den formou hier, pesniciek ( to bolo jedno z kriterii) v tej prvej skolke maju len 2x tyzdne polhodinu. Tato druha skolka nie je tak preplnena - co mi vyhovuje, keby boli deti chore, daju sa posuvat dni v pohode-nahradzovat.
Riaditelka po mne chce zalohu len 3000 Kc celkove. Inak celkove ma vyjde skolka asi o 400 Kc viac ako ta u nas.
Manzel ma dost ukecava na tu prvu-u nas, ze to bude jednoduchsie s dopravou-aj ked budem jazdit na sluzobky-ze sa rychle dostanem na dialnicu a ked budem pracovat z domu ze som v tej skolke za 5 minut autom...V tej druhej asi za 15 minut.
Mne je ale to jednanie tej prvej riaditelky dost proti srsti ...Ale vsetci znami co tam maju deti tak ju chvalia...
Inak s kruzkami okrem anglictiny je to v obidvoch podobne. V tej druhej je viac anglictiny, co sa mi hodi, pretoze starsia dcera ma talent, uz aj teraz sa ucime doma. Aj mladsia sa chyta 🙂
Ktoru by ste vybrali? Ja som viac za tu druhu.

vroni
14. apr 2011

Ak si popisala vsetko a spravne, tak nie je o com. Druhu. Skolka, ktora ti "zabudne" oznamit zvysenu platbu (za co vlastne? alebo su plni alebo nie su, priestor na zvysenu sadzbu za zapis tam nevidim) ti zrejme velmi rychlo oznami zvysenie skolneho, zavedenie poplatku za cokolvek (skolske potreby, papier, jazyk, dopln si, co chces) Dieta zavrete same v triede by ma prinutilo zanevriet na danu instituciu na veky vekov (to je co za argument, ze tam nebude chodit? to ako deti, ktore tam nechodia nie su podstatne? Zaujimavy pristup...)
Desatminutova strata denne ma az tak velmi nedesi, mozno niekedy moze odniest dieta do skolky aj manzel (su to aj jeho deti, nie?) , ale z tvojho popisu by som prvu skolku nebrala ani keby bola priamo v dome a riaditelka sa mi prihovarala hlasom nebeskym....

mirasierra
14. apr 2011

Druhú. a za dieta zavreté samé v izbe by som školku zažalovala!

lussy666
14. apr 2011

jednoznacne druhu....ani nie tak kvoli tym platbam, aj ked aj to je na povazenie....ale najma to dievcatko zavrete, placuce....ze nebude tam chodit, to je sila, ne?

vlasa
14. apr 2011

jasne,ze druhu,z prvej mi naskocila husia koza,neviem preco 😢

estanis
14. apr 2011

urcite druhu, to ako sa mozu takto spravat k dietatu, ktore je v strese z cudzieho prostredia? ze zavriet samu do izby?!! co ak to urobia aj niektorej z tvojich dcer, ked nieco vyparatia? je to hnusny pristup!!!!

mmonika
14. apr 2011

no jednoznacne druhu skolku ... mne sa uz len podla opisu nepacilo jednanie prvej pani riaditelky ... 😖

fialocka753
14. apr 2011

ja by som si urcite vybrala druhu 😉

samika
15. apr 2011

jednoznačne druhú 😉

akika722
16. apr 2011

jednoznačne druhu,nedala by som na manžela /aby to NAM/vyhovovalo ale pozerala by som na deti aby boli spokojné...S izolovanim/ako pišeš o prvej školke/ mame osobnu skusenosť so synčekom a ako to skončilo??? detská psychologička,maly sa začal bať dokonca aj nas..a nasledne zmena školky...a prvej ani neuvažuj...

traktor
16. apr 2011

tato otazka je uplne zbytocna...predstav si len , ze vidis v tej triede zavrete SVOJE dieta...tak ktora skôlka je vhodna pre tvoje dcerky? 😉

lucia.kl
16. apr 2011

podla toho, čo som čítala, sa tiež prikláňam k tej druhej