icon

Má škôlka povinnosť nahradiť asistentku počas jej PN?

25. feb 2026

Dobrý deň,ma skolka povinnosť nahradiť asistenta v prípade dlhodobej PN asistentky môjho syna?dakujem

anonym_880acc
25. feb 2026

@anonym_autor co je to dlhodobá PN? Väčšinou sa to rieši tak, že sa tam striedajú asistentky, ktoré majú práve svoju voľnú hodinu alebo ich pridelené dieťa nie je práve v škole. Podľa počtu asistentov sa to dá aj takto ťahať. Ale ak nie a dieťa by malo byt dlho bez asistenta tak sa berie náhrada na dobu určitú, zástup počas PN. Informuj sa v škole ako to vyzerá.

mogaa
25. feb 2026

@anonym_autor nie ...a kto by ho platil?zohnať asisitenta je dlhodobázáležitosť a nefunguje to tak že ak asistent stane na PN škôlka prijme ďaľšieh na zástup počas PN....veď ani nevie do kedy bude zamestnanec PN....

anonym_07d3df
25. feb 2026

Nie

anonym_3aefc6
25. feb 2026

A co ma potom robit rodic s takym dietatom ked nemoze byt v skolke/skole bez asistenta?

anonym_35dba5
25. feb 2026
@anonym_3aefc6

A co ma potom robit rodic s takym dietatom ked nemoze byt v skolke/skole bez asistenta?

@anonym_3aefc6 ma zostať s dieťaťom doma

anonym_07d3df
25. feb 2026
@anonym_3aefc6

S najvacsou pravdepodobnostou mas aj predlzeny RP, a sluzi preane na to, aby si zostala a dietatom doma zatial
@anonym_3aefc6

anonym_880acc
25. feb 2026
@anonym_07d3df

Nie

@mogaa
@anonym_07d3df ale samozrejme ze sa to tak robí, keď zamestnávatel vie, že dotyčný zamestnanec bude PN dlhodobo. Napr. moja kolegyňa išla na operáciu, nevedela presne koľko bude PN ale vedela, že minimálne 3 mesiace. Na toto obdobie škola nasla za ňu náhradu.

anonym_07d3df
25. feb 2026
@anonym_880acc

@mogaa
@anonym_07d3df ale samozrejme ze sa to tak robí, keď zamestnávatel vie, že dotyčný zamestnanec bude PN dlhodobo. Napr. moja kolegyňa išla na operáciu, nevedela presne koľko bude PN ale vedela, že minimálne 3 mesiace. Na toto obdobie škola nasla za ňu náhradu.

@anonym_880acc kolegyna ale nebola asistent vsak?

anonym_3aefc6
25. feb 2026
@anonym_35dba5

@anonym_3aefc6 ma zostať s dieťaťom doma

@anonym_35dba5 mna to len zaujima nemam dieta s asistentom.

anonym_629cb2
25. feb 2026

@anonym_autor a čo je synovi?nezvláda to bez asistenta?Ak to je krátka PN nie, ak dlhodobá áno, ale to je na dlhé lakte vôbec zohnať asistenta.Spytaj sa na FB v skupine asistenti ucitela

anonym_e9c230
25. feb 2026

@anonym_autor ma tvoj syn prideleného pedagogického asistenta,alebo osobného?Alebo je asistent na školke a je pri tvojom synovi.?

kacena4
25. feb 2026

ak sa jedna o pedagogicku asistentku tak na nu dieta nema narok, ale ucitel a ak ucitelovi nechyba netreba ju nahradit ziadny zakon neprikazuje nahradit zamestnanca ak vypadne na pn. ak mas osobneho tak to si musis riesit sama

anonym_880acc
25. feb 2026
@anonym_07d3df

@anonym_880acc kolegyna ale nebola asistent vsak?

@anonym_07d3df bola asistentka, ved o tom sa tu píše.