Mám ho ignorovať alebo mu vysvetlovať? Ako ísť na malého?
nelynka18
15. okt 2010
neviem sa rozhodnut.... 😖 moj synator ma 3 roky.zacal chodit do skolky a stal sa z neho tyran 😢 neviem ci je lepsie jeho plac, krik, trucovitost a protivnost ignorovat.ked ignorujem zda sa mi,ze je to horsie.stale je pri mne a dava mi riadnym ramusom najavo,ze je nahnevany a ze si ho proste raz vsimnut musim.no a ked mu vysvetlujem a idem na neho s laskou,tak ma ignoruje on alebo potom moju laskavost vyuziva a ocakava,ze vzdy ked nieco vyvedie,ja ho jednoducho budem len laskavo usmernovat a dohovarat.jednoducho mam pocit,ze to potom zneuziva. neviem nic na neho akoby neplati.... mate aj vy podobnu situaciu?prosim napiste,nech viem ako to funguje aj v inych rodinach....dakujem 🙂

Nastala tato zmena po nastupe do skolky?Ak ano,tak može ist o sposob, akym sa na nu adaptuje.Moj maly ked mal 3 roky bol ako žive striebro a po nastupe do školky som myslela ,že skončim na psychiatrii.Tam šlapal ako hodinky a doma si to kompenzoval totalnou neposlušnostou.Nedalo sa s nim ani nikam ist,vytrhaval sa mi pri ceste z ruk,hadzal si veci do blata,robil všetko naopak,mal hysaky.Už som zvažovala navštevu psychologa.cele to trvalo cca 6-7 mesiacov.Potom sa postupne ukludnil a vratil sa mi moj zlaty chlapček 🙂 .Tiež som riešila ako k nemu pristupovat,snažila som sa po dobrom,ale občas mi teda riadne praskli nervy 😖 .V školke bol ako anjelik,učitelky nechapali o čom hovorim,ked som im to popisovala.Podstatne je že to ustupilo same,tak ako to zrazu prišlo,tak to aj odišlo 🙂 Teraz je to super chalanisko,ktore mi ešte stale denne hovori ako ma lubi,dobre sa uči,proste po tom diablikovi nie je ani stopy.Treba len vela trpezlivosti a lasky. 🙂