icon

Máte skúsenosti s lesnou škôlkou: príprava detí na školu?

14. aug 2026

Ahojte. Blizka rodina dava dieta do lesnej skolky. Snazili sme sa im to vyhovorit, ale matne. Mate niektora skusenosti s takouto skolkou? Boli deti dostatocne pripravene na skolu? Vedeli sa “spravat” v “normalnom” svete?

lindusss2016
14. aug 2026

Preco sa ty snazis niekomu vyhovorit rozhodnutie o svojom dietati? Ze si blizka rodina, ta na to neopravnuje. Mozes vyslovit svoj nazor, ale pocitaj s tym, ze to moze medzi vami sposobit problem. A na tvoju dalsiu otazku, nie, nevyjde odtial ziaden Maugli 🙈

autor
14. aug 2026
@lindusss2016

Preco sa ty snazis niekomu vyhovorit rozhodnutie o svojom dietati? Ze si blizka rodina, ta na to neopravnuje. Mozes vyslovit svoj nazor, ale pocitaj s tym, ze to moze medzi vami sposobit problem. A na tvoju dalsiu otazku, nie, nevyjde odtial ziaden Maugli 🙈

@lindusss2016 lebo mam pedagogicke vzdelanie, na rozdiel od ludi ktori tam pracuju, a na dietati mi zalezi. Jasne, nie som ja za neho zodpovedna, dali ho tam, a tak sa prirodzene o to zaujimam

anonym_a88574
14. aug 2026
@anonym_autor

@lindusss2016 lebo mam pedagogicke vzdelanie, na rozdiel od ludi ktori tam pracuju, a na dietati mi zalezi. Jasne, nie som ja za neho zodpovedna, dali ho tam, a tak sa prirodzene o to zaujimam

@anonym_autor dve moje deti chodili do lesnej skolky, v skole bez najmensich problemov. Z mojho pohladu im to dalo do zivota skusenosti a naucili sa zrucnosti, ktore by v beznej skolke neziskali. Mam tiez pedagogicke vzdelanie.
Ale ano, mas pravdu, niektore veci im unikli- pracovne listy nevyplnovali, nepozerali TV ani nechodili na prechadzky po chodnikoch popri ceste. Neviem co myslis pod pojmom normalny svet.

lindusss2016
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak moji chodili do klasickej statnej skolky, cize vsetky u itelky tam mali adrkvatne vzdelanie a nejdem tu radsej ani rozpisovat, ako sa spravala jedna mlada k.ava, co hucala na deti aj za to, ze dychali. Ja poznam vela deti z lesnej skolky, niektore su v pohode a niektore nie, tak ako aj v beznej skolke

danica2711
14. aug 2026

@anonym_autor nič o lesnej škôlke nevieš, ale zasahuješ kolegyni a jej dieťaťu do života. Deti mojej kolegyne chodili do lesnej škôlky, boli tam šťastné, doteraz sa (už gymnazisti) kamarátia s vtedajšími spolužiakmi, do školy sa zaradili bez najmenších problémov

anonym_6b2f21
14. aug 2026

Mam pedagogické vzdelanie a mala som deti v lesnej škôlke kým šli do šťastnej
Lesná škôlka je skvela a každému ju odporúčam. Dieťa si buduje imunitu, naučí sa všeličo o prírode, zvládať aj pobyt v horšom počasí, nájde si medzi rovesníkmi kamosov, naučí sa nove slovíčka, dieťa je na čerstvom vzduchu, seri si zlepšia svoju fyzičku a vynikajúco vylepšila hrubú motoriku

anonym_5b54d0
14. aug 2026
@anonym_6b2f21

Mam pedagogické vzdelanie a mala som deti v lesnej škôlke kým šli do šťastnej
Lesná škôlka je skvela a každému ju odporúčam. Dieťa si buduje imunitu, naučí sa všeličo o prírode, zvládať aj pobyt v horšom počasí, nájde si medzi rovesníkmi kamosov, naučí sa nove slovíčka, dieťa je na čerstvom vzduchu, seri si zlepšia svoju fyzičku a vynikajúco vylepšila hrubú motoriku

@anonym_6b2f21 ešte si dovolím doplniť, deti sa tam otužujú a posilňuje sa im prirodzene imunita na rozdiel od detí zavretých vnútri, hlavne v zime len s hodinovou prechádzkou.

anonym_dcd5ba
15. aug 2026

@anonym_autor pozor
Lesne skolky povacsine niesu v sieti ministerstva skolstva cize nieje to skolka! Nemusia mat pedagogov, osnovy, hygienicke standardy
A posledny povinny rok sa dietatu v takej skolke nezapocitava