icon

Mohli by deti s alergiami v škôlke mať vlastné veci?

30. aug 2026

Dobrý deň, prosím tie čo máte deti s naozaj škaredým ekzémom a potravinovými alergiami, máte možnosť v škôlke nosiť im vlastné posteľné prádlo, mydlo, toaletný papier... My sme pred zápisom s MŠ všetko konzultovali, s ničím nebol problém. Vieme ako to v škôlke chodí, keďže tam chodil aj starší syn a tak sme hneď vedeli na čom je potrebné sa dohodnúť. A dnes na rodičovskom mala pani učiteľka problém snáď so všetkým.. ako sa vraj budú ostatné deti staviať k tomu, že dcéra bude mať všetko vlastné. Už vadili aj vlastné perinky aj vlastné mydlo aj vlastný toaletný papier.. ako to máte vy čo máte takéto deti v škôlke? Môžte im nosiť vyhovujúce veci bežnej potreby?

anonym_157efc
30. aug 2026

Malé deti sú veľmi chápave.Po vysvetlení neriešia inakosť, iné potreby druhého dieťaťa.Pani učiteľka má možnosť ostatným vysvetliť, že niekto nosí okuliare, iný má prelepené očko a niekto aby nemal bibinko,tak musí mať všetko svoje.

autor
30. aug 2026
@anonym_157efc

Malé deti sú veľmi chápave.Po vysvetlení neriešia inakosť, iné potreby druhého dieťaťa.Pani učiteľka má možnosť ostatným vysvetliť, že niekto nosí okuliare, iný má prelepené očko a niekto aby nemal bibinko,tak musí mať všetko svoje.

@anonym_157efc ja som tiež myslela, že toto je taká pomerne jednoducho vysvetliteľná vec deťom.. ale evidentne je s tým problém..

anonym_fc95cc
30. aug 2026

Skúste sa dohodnúť že vám daju skolkarske veci periny, uterák a vy si ich budete prat doma ..

januska12323
30. aug 2026

Riešila by som to s riaditeľkou nie učiteľkou.

autor
30. aug 2026
@anonym_fc95cc

Skúste sa dohodnúť že vám daju skolkarske veci periny, uterák a vy si ich budete prat doma ..

@anonym_fc95cc to som pôvodne chcela , ale to mi riaditeľka zamietla už na začiatku, že si máme nosiť svoje 🙆 a teraz už aj to vadí

anonym_157efc
30. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_157efc ja som tiež myslela, že toto je taká pomerne jednoducho vysvetliteľná vec deťom.. ale evidentne je s tým problém..

@anonym_autor Problémy vyrábajú ľudia.Podla mňa to konzultujte s p.riaditelkou.Predsa ona s tými opatreniami, ktoré sú pre dcérku potrebné, súhlasila.Ak už zabudla, pripomeňte jej to.

anonym_76313a
30. aug 2026

@anonym_autor učiteľku do toho nič, keď to má dieťa indikované zo zdravotných dôvodov, MŠ bola oboznamena a konzultovala si to aj so zástupkyňou pre MŠ. Tá jej mala dat inštrukcie a mala by jej to aj zopakovať, keď ma pani učiteľka s tým problém.
Deťom bude jedno a ani si nevšimnú, že spolužiak ma iné mydlo, wc papier alebo uterák 🙄 aby bola teda spokojná, tak mu možno daj niečo jednoduche, nie moc kriklave, obrázkové aby mu deti nemali čo závidieť. Aj keď teda neviem co, asi tej ekzém.
Všetci sa dnes ohanaju s inkluziou a určitelka v MŠ nie je schopná prijať ani obyčajného ekzematika...
A keď budeš mat problém, rieš so zriaďovateľom.

nikolka232
30. aug 2026

Jedlo sme nosili. Uterák aj ich jej nevadil. Vlastne mydlo sme nemali, ale nemala ekzém na rukách, čiže to som nehrotila. Ale dcérka tam nespala.