Môže byť dcérka vylúčená zo škôlky?
Ahojte. Dcerka navstevuje MŠ 2 tyzdne. Chcem sa opytat moze ju riaditeľka vylúčiť z dôvodu, že mala 2dni po sebe nehodu(pokakala sa.)?
Nie, pokial ma vytvoreny navyk na toaletu a toto bola len nehoda v adaptacnom procese, tak by 2x nehoda nemala byt dovod na vylucenie. Ak tam nie su aj ine okolnosti.
nie adaptačná doba je 3 mesiace, možno by stačilo dieta častejšie s ním ist aby si deti zvykli že aj potom neskôr samé a podobne
Nie nemoze po tak kratkej dobe. Adaptacny trva tri mesiace, potom mozu dieta vylucit - a ano kvoli nezvladaniu hygienickych navykov, nejedeniu, agresivite, silnej separacnej uzkosti... Co sa tyka pokakania je to fakt problem, nemaju v skolke poriadne sprchy, ucitelky su 1-2, ocistit pokakane dieta je na dlho a proste to uz nie su jaslicky. Nehody sa stanu, ale ak sa to bude opakovat, bude to smerovat k vyluceniu, ale rozhodne nie - po 2x...
Učím v MŠ a je to úplne presne tak isto ako píše
@anjelicek26
Ak je to vramci adaptácie, tak keď si zvykne, prejde to. Ak sa jej to ale stáva pravidelne aj doma a chodí do štátnej škôlky kde nato niesu prispôsobeni (čo často niesu ani v súkromnej), tak to je dôvod na vylúčenie. Ale určite nie po dvoch týždňoch kedy sa jej to stalo dva krát
U nas bolo tak ze matka doniesla dieta do skolky s tym ze dieta doma malo problem aby pouzival wc.Rodic supol dieta do skolky lebo musel pracovat a mu bolo jedno ze nevie pouxivat wc ved co ucitelka ho nauci 🙈 a kazdy den dieta pocurane.V tom ucitelka upozornila riaditelku a riaditelka rodica Do odvolania muselo byt dieta doma a ci ho rodic nauci na wc alebo opatrovatelka je uz jedno len do skoly ist nenohol.
Tak ak sa to bude stavat casto a dieta nebude pouzivat wc tak riaditelka moze upozornit rodica.
@janulik270 ona ide na wc s tym neni problem ani doma len sa proste stalo
Skúste malej vysvetlit a dohovoriť jej, že ak jej treba kakať, nech sa nebojí opýtať učiteľky kedykoľvek zacítim pottebu. Mnoho detí to má len z toho, lebo na začiatku sa hanbia sami vypýtať a snažia sa to zadržať, no potom dôjde k nehode. 🙂
Ja som.napisala len skusenost ako bolo u nas.
Su deti ktore pouxivaju wc ale najdu sa aj take co sa pokakaju ale ak sa stane zo zaciatku nic sa nedeje,ale ak sa to bude casto opakovat tak riaditelka ma pravo poslat dieta na neurcito domov .
@janulik270 ja rozumiem🙂
A treba inak skúsit zistiť dôvod ak sa to bude opakovať. Niektoré deti sa hanbia, niektoré boja, niektoré si myslia že môžu len doma, niektoré sa boja že ich pani učiteľka neutrie, niektoré to majú zo stresu z novej situácie... Pokiaľ sa to ale doma nedeje, tak podľa mojich skúseností v 99% prípadov to po adaptácii prejde. (tá u niektorého dieťatka trvá dva týždne u iného aj 4 mesiace)
Moj bol prvacik v skolke min sk rok a s tymto problem nemal, no mal naozaj velmi velky problem s rannym lucenim a placom pocas dna. Sk rok mu zacal v novembri, po 3t karantena, potom 3t a uz bol lockdown do konca marca. Potom chodil suvisle do juna a aj posledny junovy tyzden stale tragedia. Napriek tomu ho nevylúčili. Asi je to aj o ludoch, nie iba co je čierne na bielom. A trvalo to papierovo cely dkolsky rok. Teraz ako zacal september, je ako vymeneny. Ziadny problem. Drzim palce
Nemoze.Naznacila ti nieco take?
@klip0 ale veď vždy je niekto po ruke buď druhá učiteľka stráži 2 triedy, či sa zavolá upratovačka, niekto z kuchyne aspoň u nás to tak bolo.Sprchy ani neviem či niekde majú.
Autorka nič sa nedeje pokakaju sa niekedy aj 4 r deti.Len treba dcérke dohovoriť, že sa musí pýtať...my sme mali jedno dievčatko, ktoré chcelo byť samé na wc ináč sa nevykakala ani nevycikala
@luccija my sprchu v skolke našťastie mame
@maminkadeticiek ano ale nie priamo
@evkamotka dakujem velmi pekne
U nas jeden chlapcek rok do skolky nechodil. Ale on s tym mal problem aj doma.

Nie