Môže ísť dieťa do škôlky pred dovŕšením 3 rokov?
Dobry den ,moze ist moj maly do skolky skor ako 3 roky? Budem nadalej poberat rodicovsky? Hoci som nezamestnana? Stat mi bude platit nadalej zdravotne ppoistenie? Dakujem 😊
@4444mono4444 záleží od konkretnej škôlky, niektoré vezmú aj deti mladšie ako 3 roky, ak im to umožňuje kapacita.
Obe moje deti išli do škôlok keď mali 2 roky, ja som sa vrátila do prace a rodičovský príspevok mi chodil normálne až do tretieho roku dieťaťa. RD chodí normálne až do troch rokov a je jedno či sú deti doma či v škôlke
A prihlásila si to dieťa do škôlky? Môžu zobrať aj mladšie dieťa, ale len v prípade že maj volné miesto....mala si podať v máji prihlášku....ak sa v septembri uvolní kapacita, vezmú z poradovníka dieťa čo bolo prihlásené a nezobrali ho lebo nebola volná kapacita....
Skus prihlasit, obcas maju 2 volne miesta (dieta do 3 rokov zabera 2 miesta) a dieta vezmu. Teda tak to bolo pred 15 rokmi. U nas normalne zriadili triedu 10 deti 2-3rocnych. Postupne ich doplnili do 20, ako postupne dovrsovali 3roky.
V nasej tiez otvaraju triedu pre 2 rocnych. Vnuk je zapisany bude mat 2 koniec augusta

@4444mono4444 na rodičovsky príspevok máš nárok do 3 rokov veku dieťaťa, bez ohľadu na to ci chodí do zariadenia alebo nie alebo ty do práce alebo si doma.