Môže nečakaná situácia spôsobiť dieťaťu traumu?
Ahojte, potrebujem poradiť. Včera sme s manželom mali intímny moment v spálni. Mysleli sme si, že deti spia, no synček (má 5 rokov) vošiel bez klopania. Manžel bol v dosť nepríjemnej polohe (bola som na styroch a on bol za mnou) a syn ho zozadu tlapol po guliach a utiekol. Manžel to síce rozchodil, ale teraz riešim, či to môže mať nejaký vplyv na dieťa – či ho to nemohlo psychicky zasiahnuť. Nestihli sme mu zatial nič vysvetliť. Máte niektorá skúsenosť, či sa s deťmi dá o takýchto situáciách rozprávať, aby nemali traumu?
Dakujem
Tak mu to jednoducho vysvetli a bude. Nemyslim si, ze z takehoto niecoho moze mat realne dieta traumu, ale ak mu to normalne objasnis, tak s tym bude istotne ok...
Veď ak sa nič nebude pýtať, tak to nerieš, on si to vo svojej hlavičke vysvetlí po svojom, a možno sa nad tým až tak veľmi nepozastavil. Ak sa bude pýtať, maj dopredu premyslené, čo mu povieš. A ako baby píšu, v škôlke určite vyrozpráva dáky príbeh 🤣
Ked to nebudete rozpitvavat ak sa vas na to nespyta, tak sa nic nedeje. Ked sa bude pytat, tak zacnete sexualnu vychovu formou primeranou veku a jeho chapaniu. Mozno by ste ju mohli zacat aj bez tejto udalosti
Nás tak načapala moja mama😅 neviem, či má z toho traumu, ale ja som sa asi nikdy necítila trápnejšie...sedela v obývačke pri synovi, ktorý spal, bol vtedy maličký...my ste s mužom chceli túto chvíľku pokoja využiť po svojom, tak sme sa zavreli v spálni (ktorá je od obývačky cez celú chodbu). Neboli sme v takej polohe, ako vy, ale v polohe "na lyžičku", mňa moc vidieť od dverí nebolo, zato manželov komplet holý zadok áno😂 a mama sa neotočila a neodišla, ale začala vysvetlovať, prečo vošla do našej spálne, že si chcela nachystať plienku, keď sa syn zobudí, aby ho mohla hneď prebaliť (plienky boli práve v spálni v komode)😅😅😅
Keď už chceš vymýšľať tak pred tým rozmýšľaj. Dieťa by maximálne kleplo po riti.
Vymyslená téma. Žiadna trauma
Ja som tak vo veku 6-7 rokov prekvapila svojich rodicov v intimnej chvilke. Prislo mi to zvlastne, ale nie natolko zaujimave, aby som to dalej riesila. Az o xy rokov neskor som si uvedomila, co som vlastne videla. Traumu nemam ziadnu.
Nás tak načapala moja mama😅 neviem, či má z toho traumu, ale ja som sa asi nikdy necítila trápnejšie...sedela v obývačke pri synovi, ktorý spal, bol vtedy maličký...my ste s mužom chceli túto chvíľku pokoja využiť po svojom, tak sme sa zavreli v spálni (ktorá je od obývačky cez celú chodbu). Neboli sme v takej polohe, ako vy, ale v polohe "na lyžičku", mňa moc vidieť od dverí nebolo, zato manželov komplet holý zadok áno😂 a mama sa neotočila a neodišla, ale začala vysvetlovať, prečo vošla do našej spálne, že si chcela nachystať plienku, keď sa syn zobudí, aby ho mohla hneď prebaliť (plienky boli práve v spálni v komode)😅😅😅
@marienka1989 bože nás takto načapala svokra a hneď dvakrát to bolo hrozné. Prvýkrát keď som akurát mala p...s v ústach a muž k nej bol otočený holou ritou úplne ma strhlo a ona namiesto toho aby hneď odišla tiež vysvetľovala prečo k nám prišla bez zaklopania. Strašná hanba vážne nešla som to rozchodiť dlho ešte🤣 a druhýkrát zas vošla bez klopania a ohlásenia ale to už sme boli pod perinou len bolo jasné čo robíme lebo muž bol na mne a povedala len že: bože zas? Pardon. A zavrela dvere. Po tomto mal s ňou muž rozhovor nech nevchadza bez klopania do spálne že tam okrem spánku máme občas aj sex a asi pomohlo už nevchadzala potom🤣🤣🤣
Neverím. Tlapol po guliach a utiekol? Véd to znamená ze ešte ani nespal,hral sa. tiež by ste mohli počkať kým deti nezaspia...... A zamknúť dvere
"syn ho zozadu tlapol po guliach a utiekol" - prepáč, ale toto ma rozosmialo 😂😂😂
Jednu polohu uz pozna... este ich ma desiatky🤣
Aj ja som nacapala nasich presne takto isto bez toho tlapnutia po ocovych guliach 🤣🤣 obcas si na to spomeniem a traumu nemam 🤣
My sme sa raz takto sukali po svadbe v izbe a jeden z hosti nieco hladal a prisiel rovno do nasej izby 🤣 muz sa stihol skryt za dvere no ja som tolko stastia nemala akoze komedia 🤣🤣🤣
Panebože, akú traumu, nerob z toho taký cirkus, no tak vás videl pri sexe, každý normálny rodič to dieťaťu vie vysvetliť (ak sa vôbec bude pýtať). A že mu tľapol po guliach, určite chcel po zadku a netrafil, má zlú koordináciu pohybov, toto je problém, toto treba riešiť!!!!!!!! 😂

@kazko11 nebude mat traumu... kde kto to zazil... inac presne scenka z Modern Family... "Mom and Dad were fighting... I think Dad was winning" 🙂 🙂