Môžu vyradiť dieťa s chronickým kašľom vyradiť z MŠ?
Dievcatko,ktore mame v pestunskej starostlivosti ma problem s prieduskami....ma chronicky kasel.Ucitelky mi odmietaju zobrat dievcatko do skolky,lebo ked kasle budi deticky pocas siesty.Mozu mi ju kvoli kaslu vyradit zo skolky?Poradte...prosim...
Moja dcéra tiež mala v škôlke rovnaký problém - silný alergický kašeľ pri poobedňajšom kľude, ak začala kašľať pani učiteľka ju zobrala do vedľajšej miestnosti, ak chcela ležať ležala tam ak nie, mohla si kresliť alebo prezerať knižky v tichosti, aby nerušila deti
Ani ich nenapadlo, že by ju do škôlky kvôli tomu nevzali
@ada7777777777 a určite máte v školskom poriadku zakotvené, že dieťa s kašľom do MS nepatrí. Opakovane porušovanie školského poriadku môže viesť k vyradeniu dieťaťa z MŠ. Ak má chronicky kašeľ alebo alergiu treba doniesť potvrdenie od odborného lekára, nie staršie ako 3 mesiace. Pozor však na ten kašeľ, lebo takéto detičky dostanú veľmi rýchlo zápal pľúc, viem, o čom hovorím. Ja by som neriskovala potom všetkom, čím sme si prešli.
@patka06 nie každá MŠ ma možnosti, priestory na to, aby dieťa dala niekde vedľa. My na to priestory nemáme, a aj keby sme mali, čo s ostatnými 22 deťmi, ktoré mam v triede? Samé ich tam nesmiem nechať, tak isto ako nesmiem nechať samé ani to ukaslane. Je to začarovaný kruh, kde nezostáva nič iné iba rešpektovať, zákon, školský poriadok, a potvrdenie od lekára.
@eriksonka1234 naši mali triedu a spálňu - dve miestnosti vedľa seba spojené dvojkrídlovými dverami ...počas spánku detí ich mala pani učiteľka otvorené a aj tak bola v triede ..pripravovala pomôcky, robila si čo potrebovala a našli sa aj deti čo nezaspali ..tak sa im venovala
@eriksonka1234 to chapem...nepodcenujem to...len som v uzkych...kedze nemam nikoho na strazenie
@ada7777777777
mali sme šťastie na úžasné pani učiteľky, deťom mohli byť vekom staré mamy...boli k nim milé, láskavé, pritúlili ale aj pokarhali
Dcéra už má 13r. stále na ne s láskou spomína
Aj s rodičmi mali veľmi dobrý vzťah ..ak aj sa vyskytol problém vždy sme si to vydiskutovali
@ada7777777777 veľmi ťažko, OCR, PN, dovolenky, manžel pracuje na smeny, takže aj on zostával po nočných hore, potom keď už dostala liečbu, spreje, podporu imunity to bolo lepšie, ale od 2,5 do 4,5 to bolo veľmi zlé... trápenie, viac doma ako v MS... Veľakrát som si vyčítala, že som nastúpila do prace, mohla som s nou do 6 rokov zostať doma. Možno by sa nič nebolo stalo a mala by som zdravé dieťa, aj napriek tomu, že milovala deti a kolektív.
@ada7777777777 treba priniesť do škôlky papier od lekárky že dieťa nie je infekčné a môže navštevovať škôlku že kašel je chronický....a dohodnúť sa s učiteľkou či by nemohlo byť vo vedlajšej miestnosti kde by si kreslilo v čase spánku...určite sa nejako bude dať dohodnúť, len škôlka potrebuje papier od lekára že dieťa ide o chronický kašel a dieťa môže navštevovať škôlku...alebo potom nechávať dieťa v škôlke len do času spánku a poobede si nájsť nejakú študentku čo h vyzdvihne zo škôlky a bude s ním pokiaľ neprídete domov...
vyradit? nie, preco by aj mali. vsak treba ju nechat doma, poriadne tu chorobu preliecit a moze a ked toprejde tak normalne nastupi... je tu moznost, ze by ti doktorka dala papier na tu bezinfekcnost ale ako chapem ak kasle a budi ich tak neviem, ci by tam mala byt
@patka06
To je dnes nevidane....v nasej skolke sa dobrym vztahom s rodicmi vyhybaju
@mogaa snazim sa niekoho najst na strazenie...ale je to velmi tazke a komplikovane
@eriksonka1234 podla mna by to prislo v skole....proste imunitny system na taky napor virusov a bakterii
Ahojte, chcem sa spytat, moj syn je alergik -ambrozia, palina, plesne- prejavuje sa to kaslanim, niekedy aj hlienami. Ma niekto taketo dietatko v skolke ? Co na to ucitelky ?

@ada7777777777 kvôli kašlu ju nemôžu vyradiť úplne z MŠ, iba dočasne. Keď vás učiteľka upozorní opakovane, že dieťa kašle, treba to riešiť. Tiež som učiteľka MŠ, ale takisto matka dievčatka, ktoré vinou lekara/rou je ťažkou astmatickou. Ma chronickú bronchitídu, ale napriek tomu nikdy s kašľom v MŠ nebola. Treba byť tolerantní aj voči ostatným deťom, ktoré sú tam zdravé a naozaj si potrebujú oddýchnuť.