Musí škôlka prijať nespadového predškoláka?
Ak je preferovana skolka ina ako spadova,ma povinnost vziat predskolaka alebo uprednostni mladsie deti s trvalym pobytom? Napriklad ked si overi v spadovej ze bude dieta prijate. Ale co ak rodic posle iba do nespadovej, je to vobec mozne?
Niekedy je logisticky lepsia ina volba ako spadova, preto ma to zaujima 😊
Nespádová škôlka nemá povinnosť prijať predškoláka bez trvalého pobytu. Povinnosť zabezpečiť miesto má obec podľa trvalého pobytu dieťaťa.
Nie je povinna zobrat dieta, ktore im nepatri spadovo. Tuto povinnost ma len skolka, kde byvate.
@anonym_autor nema povinnost a ak je velky zaujem spadovych predakolakov tvojho urcite nevezme. Plus vetsina deti pokracuje dalej z nizsieho rocnika ku predakolakom
Predškoláci, bez ohľadu na pobyt, by mali mať prednosť pred mladšími. Prihlášku však má rodič podať primárne do spádovej MŠ, ak ju nedáva do súkromnej alebo cirkevnej. Samospráva však často stanovuje rôzne podmienky pre prijatie, ktoré nie vždy sú v súlade so zákonom.
@anonym_autor mne nezobrala ani spadoveho predskolaka takze nie vobec nemusi ak nepatrite do obvodu

Nie nema povinnost prijat nespadove dieta, uprednostni spadove