icon

Natrihovali vašim deťom uzdu pod jazykom?

dadulka271
1. okt 2010

Ahojte najde sa tu mamina ktorej tiez dietatu nastrihovaly uzdicku moja mala bude mat 4 roky a budu jej to nastrihovat napiste mi prosim vas ako to robia bojim sa ze ju to bude boliet a neotvori usta ked jej to pojdu robit nehovorim o tom ako bude plakat a ako sa napapa moze potom papat? ☹

martinka13
31. okt 2016

Mojim deťom nastrihovali obom ešte v pôrodnici. Synovi nastrihli malo a museli zopakovať keď mal cca 4 roky. Ambulantne, potreli mu jazyk niečím na znecitlivenie a o pár sekúnd bolo pi všetkom. skoro ani neplakal. Potom pri dcére som ešte v pôrodnici lekárku poprosila, nech to smykne riadne, aby s tým neboli zas problémy....

babyborn
31. okt 2016

Mojmu syncekovi to robili teraz v auguste, ked mal 3,5 roka. Dost som sa toho bala, ale u nas to bolo uplne bez problemov. Doma som syncekovi dala Florsalmin, nech si skusi srieknut do pusiny, to je sprej ked boli hrdlo, to len tak aby sa nebal ked mu tam doktor postrieka od bolesti a vysvetlila, ze aj p doktor mu tak spravi, a musi mu ukazat jazyk a on ze tam pozrie a zhodnoti, ci sa moze takym jazykom ak 3jita zmrzks lizat. Syn sa tam dokonca tesil, lebo bol zvedavy, ci mu dr tu zmrzku schvali a ja mu ju potom kupim 🙂 U lekara som si ho dala na kolena, Dr mu to nastriekal od bolesti, a potom to ako siel este kuknut kvoli zmrzline, dyn mal zatvorene oci a nevidel a necitil ze mu to striha. Ked mu to 3ti krat cvakal to uz zistil ze sa nieco deje, ale este som ho nejak uchlacholila. Potom ani doma to vobec necitil, ani sa na to nepytal a ja som mu to nepripominala. Nic som mu na to nedavala. No a este sme slubili, ze kupime oblubenu hracku, co sme sj kupili. To pomohlo pri tom 3tom strihnuti ked uz vedel co sa deje.

mamca31
31. okt 2016

@denisa1702 neviem, ja som videla, ze ma nieco s jazykom a predtym, ako sme isli domov, prisla detska lekarka, ze ona by to spravila hned, aby potom nebol problem. Trvalo to par sekund, trosku plac, nic hrozne. Ale u vacsich je to inak

tatulienka
31. okt 2016

@denisa1702 aha..no nasa ma uz 6 rokov a ona ked vyplazi jazyk sa jej robi srdiecko na spicke jazyka..to znamena ze ta uzdicka jej taha twn jazyk..

silviaeli
31. okt 2016

Aj môjmu synovu to nastrihli este v pôrodnici..

denisa1702
1. nov 2016

@tatulienka maly tiež nemá ten jazyk to špicu, u nas na ORL mi povedali že čim skor tým lepšie a vidis v BA sa mi vyjadrili takto.Ze jemu sa to môže ešte natiahnut a možno bude vediet pekne rozpravat.

kolarska
10. jan 2017

@javy100 môžem sa opýtať aj v ten deň ste išli domov,my máme ísť so synom má 10rokov a dcéra 5 rokov,ja som si to všimla a mám obrovský strach

tatulienka
10. jan 2017

@kolarska akurat dnes sme nastupili na prijem..zajtra jej to idu robit a vo stvrtok by sme mali ist domov..

mamca31
10. jan 2017

G

mamca31
10. jan 2017

Citam to tu a mobil mi blbne. Robi a pise si co chce 😣

kolarska
10. jan 2017

@tatulienka to sa nerobi na pockanie a ake stare je vase dieta

tatulienka
10. jan 2017

@kolarska 6 rokov..nerobi,pretoze ona bude v celkovej anesteze..bude tam mat 6 stichov..

kolarska
10. jan 2017

Bol niekto v Poprade na zákrok s detmi

daduskamuska
24. okt 2017

@gabuchah Ahoj.chcem sa spýtať, prečo malo ísť O plastiku. Už mu to raz V pôrodnici robili A preto? Alebo kvôli veku? My chodíme na logopédiu s derkou(6r.) A cvicime ten jazyk. Verím, že to rozcvicime. Ak nie, potom by sme mali ísť na operáciu. Jej to už v pôrodnici podstrihovali A chcela by som sa vyhnúť celkovej anestézie. A tiež nám vraveli O plastike V celkovej. Radšej by som bola keby sa dalo podstrihnut ambulantne . ďakujem za odpoveď

matkovazuzka
Autor odpoveď zmazal
matkovazuzka
6. jún 2018

Aj ja pridam svoju skusenost s tymto zakrokom. Pre mna velmi zly zazitok aj pocity pri samotnom zakroku a to mam 32 rokov, obdivujem ako to deticky zvladaju. Mala som si to dat urobit uz davno, ale nepovazovala som to za potrebne, ale uzdicka mi odtahovala postupne dasno od spodnych zubov a predna jednotka sa mi zacala krivit a casto sa mi robil zubny kamen. Takze zakrok som absolvovala v pondelok: lokalna anesteza, nastrihnutie, resp. asi kusok aj vystrihli a potom sitie, 4 stehy. Kym posobilo znecitlivenie vsetko super, ale potom cele zle, bolest mi tahala celym spodom brady az do usi mi vystrelovala, jedenie som v ten den nezvladla, len brufen, a vyplachovala som si repikom a harmancekom. Na druhy den utorok lepsie, aj sa mi ako tak dalo rozpravat aj som sa najedla horkotazko, ale tiez som bola na brufene, treti den streda horsie ako v utorok, znovu na brufene, cakam co bude dalsie dni, ale ja mam aj nizky prah bolesti, aj ked zvladla som 2 porody, toto by som si uz nedala robit, keby to nebolo nutne. Ale samozrejme to je moja skusenost, kazdy znasa bolest inak ..

dolynkag
2. júl 2019

naša malinká 9 dní má tiež skrátenú, môj pediater povedal, že dnes to už nemá vplyv na dojčenie a reč, tak som ostala prekvapená, riešiť to, či nie....zatiaľ dojčenie je dosť bolestivé, ale pápá pekne

kikuska9935
31. aug 2019

@dolynkag to iste povedali aj mne. Ze maximalne budu mat vacsiu medzierku medzi zubami....

marus1306
2. okt 2019

@dadulka271 ahoj teraz som si prečítala že v 4 rokoch ste si išli dať strihať uzdicku pod jazykom. Prosim vás ako to dopadlo? My to práve ideme v tomto veku riešiť a veru mám zmiešané pocity a strach. Ďakujem Maruš

laskonkka
14. dec 2019

@dolynkag dávala si nakoniec prestrihovat uzdicku, alebo ste nemali žiaden problém s dojčením aj napriek trochu bolestivému prisatiu? Pýtam sa, lebo moja mala ma 10 dni teraz a tiež ma trochu boli keď ju kojím, ale zdá sa mi, že papa pekne, vždy spokojne zaspí. Laktačná poradkyňa mi odporučila aby sme jej to strihli, ale neviem či to nie je zbytočne, nechcem ju zbytočne trápiť.

dolynkag
14. dec 2019

@laskonkka nie nedali.... ozvali sme sa u lekára ked mala 3,5 mesiaca a povedali, že na ORL to už nerobia, že u stomatologa, tak sme sa na to vykaslali, papá normálne, nejdem to riešiť. Kojenie prvý mesiac dosť bolelo, oproti deťom, čo som kojila predtým, dosť rozdiel, ale potom to nejako prešlo, ale prvé dva týždne hruza

veronikadomanova
14. dec 2019

@laskonkka mojej malej strihali na 3. Deň v pôrodnici...čím je dieťa menšie,tým lepšie, s tou uzdickpu to môže prerásť do dojcenskeho strajku a to je teda o dosť nepríjemnejšie ako strihnutie uzdicku...a daj to malej strihnut kde ti odporučí laktačná,majú na to vyškolených lekárov, mnohí OLR to nestrihnu uplne a potom problém pretrváva...a ešte odporucim nadojcit hneď po strihnuti,žiaden dudel...držím palce ;)

dolynkag
14. dec 2019

@veronikadomanova ten dojčensky štrajk v akom období zvykne byť

veronikadomanova
15. dec 2019

@dolynkag môže nastať hoc kedy...nie je viazaný na obdobie...je to vlastne to že sa zníži tvorba mlieka(napr. Tou uzdickpu,nesprávnym prisatim,niektorými liekmi ako sú antihistaminiká) a potom dieťa odmieta prsník,alebo po krátkej dobe pitia sa začne odťahovať,je viac plačlivé a nespave,lebo už mlieko netečie ako predtým....

dolynkag
15. dec 2019

@veronikadomanova takú menšiu verziu sme asi prežili ale úspešne dojcim stále bude mať šesť mesiacov

veronikadomanova
15. dec 2019

@dolynkag Tak to je super 🙂 a bolesť pri dojčení už odznela?

dolynkag
15. dec 2019

@veronikadomanova áno, to len prvý mesiac bola, už je to uplne v pohode

lyziarka
24. sep 2020

Niekde som citala, co pisalo jedno 19 rocne dievca. Hovorila, ze ma kratsiu uzdicku a ze ju dost boli jazyk pri - a zrejme aj po - bozkavani. Pytala sa niekde, ci je to nejak limitovane vekom.

lyziarka
24. sep 2020

@matkovazuzka dakujem pekne, ze si sa podelila s tvojim zakrokom a pocitoch. mozem sa opytat, ako ti je teraz, mas nejake komplikacie alebo problemy, zahojilo sa ti vsetko v poriadku? mas teraz dobre pohyblivy jazyk? ja som to nechala teraz urobit u mojho 13-rocneho syna, ktory nemal vobec ziadne potiaze, vselico sa o tom cita, clovek dlho o tom rozmysla, kazdy chce pre dieta len to najlepsie. Zaujala ma tvoja poznamka, ze sa ti robil zubny kamen. Presne aj mojmu synovi sa - sice nie vela - ale predsa uz aj teraz trosku usadza zubny kamen na spodnych dvoch hryzakoch. nikdy by ma nenapadlo, ze to moze suvisiet s kratsou uzdickou. ..

spratek
14. máj 2022

@javy100 ahoj, prosím ťa, keď mu to robili pod celkovou anestézou, boli predtým potrebné nejaké vyšetrenia? Niečo ako predoperačné?