Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!
MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.
@bosorkabb po 1. napísala si, že v UK chodia deti s kiahňami do škôlky. No nechodia, môžu ísť, keď už nie sú infekčné. 2. Ty nie si lekár. Lekári to považujú za ok. Už to pochopte, že vaše dojmy nesedia s medicínskymi poznatkami, takže zbytočne sa rozčuľujete, keď sa niekto neriadi podľa vašich dojmov.
@sterbulka tebe to dobre slape na hlavicku ked uz to musim takto napisat. Ty si ta matka co sa doma nuďká, tak riesi vsetkych okolo, len sama seba neriesi ze? Ty mas cas sedkat domka s deckom co ma sopel priesvitny, ale my ostatne co makame od do a NEMAME SANCU byt doma so soolom kazdy druhy tyzden LEBO BY SME PRISLI O PRACU! Halo zenska sa spamataj matka roka si ty jedna basen fakt.
Este raz. Priesvitny sopel nieje choroba! Ty si nechaj dieta doma pre mna za mna aj vykrivenym vlasom, ale my pracujuce odvedieme dieta s priesvitnym soplom do skolky.
Kde ty zijes v akej krajine rozpravok
@joannita krásne napísané
@sterbulka ak máš dieťa čo ti ochorie vážnejšie keď len stretne niekoho kto má soplik tak treba riešiť jeho imunitu lebo my čo mame deti so soplikom a v pohode to zvládnu v škôlke prekonať pravdepodobne nemáme s imunitou až taký problém. Je to na zamyslenie a nie obviňovať druhých.
Každý nech si hľadí seba lebo zvaľovať vinu na druhých je najjednoduchšie
Mne už normálne zdvíha dekel, keď vidím na koni neustále obhajovanie priezračného sopla (mimo alergie) ako toho "v pohode". Kurnajs, ved ten je najinfekčnejší a jedno soplavé decko ho za deň rozdá polovici kolektívu. Bijete sa tu do pŕs, že nemôžete prísť o prácu ale kto môže??? To neospravedlňuje bezohladnosť vo forme toho, že dáte choré dieťa do škôlky. Ale áno, vidím to aj v našej škôlke - dieťa chrchle, sopel tečie jedna radosť ale rodič ho šuchne do triedy a fujazdí preč ako víchor.
Na dverách triedy mame zoznam od pediatričky, kedy dieťa nepatrí do kolektívu a viete, čo je prvý bod? Neuverite ale práve riedky tecuci sopeľ 💪
@mima172 tak tak .
@mima172 tak ide o to, ze nie kazdy rodic ma pomoc, manzela a strazenie dietata. Jasne, ked je zena na MD si moze nechat dieta doma aj so soplom ale co zena samozivitelka bez pomoci a rodicov? Co ma spravit? Chodit 2 tyzdne mesacne na OCR, bat sa ze dostane vypoved a nebude mat ako zaplatit ucty? Netreba hadzat kazdeho do jedneho vreca su aj ine pripady.
A dospeli ludia idu na pn so soplom? Ti co pracuju v kolektive.. hlavne v tomto chladnom pocasi co je toho naozaj vedla.
@aurora33 "prečo by mali kvôli vašim soplavym deťom ochorieť iné."
Pretože ak namiesto chorej imunity svojho dieťaťa budeš riešiť sopeľ zdravých deti, tak tvoje dieťa bude často chýbať v škôlke, potom v škole a môže si to poniesť až do dospelosti. Jediný iný spôsob, okrem riešenia jeho imunity, je ten, že nebude chodiť do škôlky, budete sa vyhýbať návštevám, žiadne hromadné podujatie, žiadna hromadná doprava, domáce vzdelávanie celú ZŠ.
@mima172 a okrem tohoto sopľa na začiatku vážnejšieho ochorenia existuje aj neškodný sopeľ spôsobený ľahko zvládnuteľnými všadeprítomnými patogénmi, suchým vzduchom, anatomickou stavbou nosa, vonkajšou teplotou... dôvodov je milión a chcieť, aby bol každý soplík izolovaný, je ako posielať každého človeka, ktorého zabolí hlava na vyšetrenia, či nemá nádor na mozgu, lebo veď nádor sa prejaví bolesťou.
Keby malo tvoje dieťa dobrú imunitu, nenakazí sa. Ak nemá iný zdravotný problém, nevidím dôvod, neposilovať mu/jej imunitu takýmito bežnými soplami.
@janamoto78 to je blbosť ako vráta, ja mám tiež výbornú imunitu ale v práci- v škôlke- ochoriem vždy. Aj dvakrát za mesiac. Jedine kedy som zdravá sú prázdniny .
Imunita sa neposilňuje bacilmi, to by som ju ja mala ako hroch.
@mooonika1975 je to preto, lebo dospely clovek nema imunitu proti detskym chorobam. Pytala som sa pediatricky, preco vzdy ochoriem od syna a kedy konecne ziskam imunitu. Ta na mna vyvalila, ze nikdy pretoze to nie je mozne. Skoro mi vypadli oci, ci to mysli vazne. Nakoniec som musela brat veci na imunitu, pretoze som sa z tych detskych chorob uplne zlozila.
@annm81 sopel zdravych deti 😀 to si robis srandu. Fakt nemozes byt tak blba, ze si myslis, ze sopel je znakom zdravia 😂 Taku matku ako ty mat v skolke, tak to je radost. Lutujem vsetky matky ktorych deti maju slabsiu imunitu. Vdaka matkam ako si ty maju nonstop doma chore deti. Ale hlavne, ze ty siris bludy a si spokojna.
@mima172 to tu darmo budeš vypisovat, ze práve ten sopel je najhorší. Podľa nich je to "iba soplik" a keď tvoje dieta ochorie, tak si predsa ries svoje dieťa. Chore chore chore 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ale budi sa tu but do pŕs, aké sú ony matky tisícročia, ako treba byť doma pomaly do 15rokov s nimi, lebo dieta ich potrebuje 👌 ale svacnut ho chore do skolky, to im problém nerobí. 👎👎👎
Nikto ho 2-3 dní doma nemoze postrazit, lebo všetci sú mŕtvi alebo tak dôležití, ze bez nich to v praci proste nejde. Mimo toho, že sa dá nájsť aj tie 2-3 v pohode opatera. To ale majú problém. Ale keď potom dieta ochorie, to tu budú vypisovat, ze su 2-3 týždne doma a v praci majú problémy. No bodaj by nemali.
@aurora33 Vyprosila by som si slovník, aký tu používaš. Najmä preto, že sama ignoruješ odborné poznatky - to ti nepríde hlúpe? Citovala som ti tu názor, ktorí zastávajú ODBORNÍCI z celého sveta. Na moje deti tie tvoje nedoplácali a nedoplácajú ani iné. Ako som spominala, kde chodia moje deti do školy, nebýva prázdna ani žiadne dieťa nebýva týždne doma. Zázrak čo? A nie je to rozhodne tým, že majú sterilné prostredie.
@kittykat22 odporúčam scrollovať vyššie a nájdeš tam názory odborných asociácií pediatrov. Aj tí sú tak blbi ako ja? A aj pre teba platí, že moje dieťa s tvojimi nie je v škôlke, takže ľutovať seba nemusíš a ľutovať spolužiakov mojej dcéry tiež nie, keďže sú v škôlke, kde žiadne dieťa kvôli soplíku neostáva doma, žiadny rodič sa na mňa škaredo nepozerá (odhliadnuc od toho, že moje deti vždy patrili k tým najzdravším), kde sú jasne stanovené, ktoré príznaky dieťa nesmie mať 24 hodín, aby mohlo ísť do škôlky a kde je rodič povinný dieťa bezodkladne vyzdvihnúť, ak mu zo zo škôlky zavolajú. Napodiv, nijaká veľká chorobnosť v našej škôlke nie je (od pandémie škôlka vždy zverejňuje, čo za chorobu sa vyskytuje).
@aurora33 potom by si zjavne škaredo zazerala na 80 detí a ich rodičov, že? A pomohlo by ti to úplne rovnako, ako keby si dieťa zatvorila do sterilnej bubliny a nepustila von. Fakt škoda diskutovať, keď len prskáš osobné útoky namiesto toho, aby si použila argumenty a trebárs vyvrátila tie odborné názory.
@kittykat22
@lienka.7
@aurora33 a prave pre take matky maju nemci priamo zakon, kde su choroby, kvoli ktorym dieta nemoze ist do skolky, priamo menovite vymenovane. Sopel a kasel bez sprievodnych priznakov tam nie su -zamerne. Kedze podla Kocha ma dieta 12 infektov do roka do cca. 6-10 roku zivota. To by potom rodicia vobec nechodili do prace....aj 20 rokov🫣🫣🫣🤐🤐🤐
@vevesh Keby šlo len o pracujúce matky - na Slovensku oproti Nemecku pracuje len zlomok žien na čiastočný úväzok a ešte menej je tých, čo im pre vypadnutý príjem hrozí, že nebudú mať na prežitie. Môže si na Slovensku rodič, pri dlhej dobe liečby dieťaťa, zažiadať poisťovňu o rozšírenú OČR? Môj kolega bol takto doma niekoľko mesiacov po úraze dieťaťa a poisťovňa mu hradila ošetrovné (neviem, aký presný termín sa používa) vo výške skoro celeho jeho platu. Ale realita je taká, že pri tej katastrofe v Nemecku, by sa čakalo, že deti budú končiť v nemocniciach, neustále na antibiotikách a podobne - no a akosi nekončia, namiesto toho je spotreba antibiotík omnoho nižšia.
@aurora33 "odborné názory nemám problém uznať." A túto vetu myslíš vážne? Kto je pre teba odborná autorita, ak nie AAP alebo RKI? Pokojne ju cituj.
@aurora33 manzela nemam, na slecnu na opatrovanie nemam peniaze, babky a dedkov me daleko.
Co by si robila ty?
Pockala by si kym ta vyhodia z prace a potom by ste zili z lasky? Pekne doma, chorí a z lasky....
Este raz. Ja nedavam chore dieta do skolky. Ja davam do skolky dieta s priesvitnym soplom.
Ty ked mas prisevitny sopel volas do roboty ze neprides lebo si chora?

@bosorkabb lenže kiahnami dieťa nemá vôbec čo chodiť vonku