Nemáme škôlku
Týchto tém je tu milión, ale ako zvládate, že iné deti idú do škôlky a vaše nemôže, pritom tam chodiť zbožňovalo????
Chodili sme vlani2, 5 mesiaca, ale museli sme ju zobrať, vraj bola nezvladnutelná. Odvtedy máme kopu vyšetrení, psycholog nič nezistil, psychiater napisal poruchu reči, ale keďže máme v papieroch pisane školský kolektív s asistentom, nikde nás nechcú. MD nepredĺžili, odvolať sa nestihnem, keďže do 7musim nastúpiť do roboty, inak výpoveď. Babky strážiť nemôžu, nikoho nemáme na stráženie. A pri mojej robote to ani nejde...
A keď vidím, že tomu dieťaťu nič nieje.... Ja to už psychicky nezvládam...
Mame trochu podobnú situáciu. Moja 2,5 ročná nastúpila do škôlky v apríli. Veľmi sa jej páčilo a chodila tam rada, ALE za celú dobu od apríla do konca júla bola 70% času chorá, doma v teplotách a s permanentným kašľom ktorého sa zbavila až teraz v auguste. Takže som sa rozhodla nechať to nateraz tak a v závislosti od zdravotného stavu možno skúsime znova o pol roka, pripadne neskôr. No a ja si budem musieť vymyslieť ako idem pracovať z domu 🤔
ked by ste nasli sukromnu skolku, tusim socialna poistovna alebo urad prace preplacaju na tu skolku prispevok, ak vas prijem nepresiahne neviem co. tak zistite ake su prispevky. inac moja znama sama nasla asistenta, sama nanho vybavila prispevok, a chodi s jej synom do skoly mu pomahat, skola jej s tym nepomohla, ale neviem ci pri skolke sa s tym oplati zaoberat, lebo zabralo to dost casu, inac aj ked strazia stari rodicia zo zdravotnych dovodov tiez je nejaky prispevok pre opatrovanie, co zvysi ochotu starych rodicov alebo niekoho cudzieho na par hodin denne. poriadne zistujte na socilanej poistovni.
@netswan Nemáte v okolí škôlku pre deti s poruchami reči? Dieťa evidentne problém má, hoci ty píšeš, že mu nič nie je a takéto prostredie by mu pomohlo najviac. A tam by ho aj museli vziať.
@heleninamama nemáme, a dochádzať by som mohla, ale aspoň rodičák keby mi dali
@netswan V tom Ti neporadím, len viem, že exkolegyňa kedysi vozila dcéru do takejto škôlky. Skúšala obyčajnú aj súkromnú, ale až toto jej pomohlo. Malú tam vzali na základe lekárskych správ, podmienka bol normálny intelekt a porucha reči, a bolo to cenovo rovnaké ako tá štátna škôlka.

@netswan súkromná? Možno tým že tam bude menej deti budú učiteľky mat na dcérku viac času.