Nesúhlasím, aby moje trojročné dieťa malo v škôlke rúško
Prosím, poraďte niekto. Nosenie rúška v MŠ je síce len "dôrazne odporúčané", ale naša riaditeľka to vydala ako nariadenie. Ako postupovať, keď nesúhlasim s tým, aby moje 3 ročné dieťa malo celý deň na tvári v škôlke rúško?? Máte niekto skúsenosť s vybavením potvrdenia od lekára, má ekzematickú pokožku, môže takto dostať výnimku? Prosím o komentáre k veci. Ja rúško nosím a aj synovi ho dávam v obchode atď tam kde treba, rešpektovala som aj to že ho musia mať už cca mesiac na prechádzke v škôlke. Ale toto už mi už príde príliš, aby ho mal v škôlke celý čas.
@meluela hlavne ze v prvej vlne lekári nemali čo robiť lebo sa kvôli nezmyselným nariadeniam odkladali aj iné úkony. Ale to sa nič netušiaci ľudia nemajú odkiaľ dozvedieť, lebo zdravot.maju niečo ako inform.embargo. A mienkotvorne média sú na to, aby vytvárali "niekomu vyhovujúcu" mienku. Takže z toho co vidíš v správach neviem ci je vôbec zrnko pravdy. A tato druhá vlna nie je iná. Systém kolabuje, ale kvôli ľudskej blbosti.
mesiac stara debata, ale takto nejako si predstavujem debatu, nikto si nenadava, vypocuju sa, a nemaju rovnaky nazor, akceptuju sa a kazdy clovek si moze urobit vlastny nazor
Urcite si v nej najdete, co chcete pocut, ci to ci ono a ani nikto nespochybnuje nariadenia, ale vyjari svoj nazor, moderatorka to moderuje a je nad vecou, nikomu nenadrziava a neskace do reci
@danusiatko veľmi zaujímavé. U nás inej hviezdy okrem Mikasa niet. Fatalna chyba. A pokus o iný názor je hneď upratany.
Skús na pár dní s rúškom. Mozno budeš sama prekvapená, že dieťa ho nevníma. Keď však budeš niečo badať, ze mu to neprospieva, nechaj ho doma.Nikto Ťa nemôže nútiť dávať ho do škôlky.
Ja som dcerke usila také uplne tenucke rusko z jemnej látky, je čierne takže nevidno tu jemnosť ale kebyže je biele tak je priesvitné a gumičky ma urobene tenucke z jemných pančúch a v pohode ho nosí, vraví mi ze ona aj zabudla ze ma rusko cely den
@lanvinka sú schopné povedať, že ešte aj to je konšpirácia.....Chodím jedným spojom, kde vodič nikdy nemá rúško - ani pod nosom, ani pod ústami, proste ho nemá vôbec. Ani nevieš ako ma to hreje pri duši. Dnes prešli okolo mňa dve policajné autá a nič. Verím naozaj, že rozum ľudí neopustil a neopustí. Dúfam, že pravda raz vyjde najavo.
@lubka72 bohužiaľ, sme na nich prikrátki. Vyjadrili sme sa pod riaditelkyn status na fb ale tym to skoncilo. Niektorí rodičia s tym suhlasia, ini zrejme nechali deti doma, lebo v skolke bolo málo detí.
Nevieme čo robiť. Ja nie som typ, ktorý by sa šiel hádať. Dieťa bez rúška tam jednoducho nemôžem doniesť.
Ešte k tomu potrebuje 3 rúška na deň, takze som ich musela nakúpiť, aby som ich stíhala prať.
@lanvinka Ako by sa im dalo postaviť? Do čoho nás ešte prinútia? Teraz tu niečo ukazovali v tv, že sankcie za odmietnutie testovania. Nestačí, že čoraz častejšie z každej strany počúvam o vzrastajúcich finančných problémoch a strate zamestnania bežných ľudí kvôli tomuto nezmyslu a oni sa ešte budú vyhrážať finančnými pokutami?! Začínam byť ale vážne nasratá. Riaditeľka tej škôlky samozrejme nemala ani najmenšie právo nariaďovať ako platný zákon niečo čo je len odporúčané. Začína to tu vyzerať čoraz diktátorskejšie.
Dôležitý výňatok z vyššie uvedeného článku:
Vzhľadom na to musí materská škola a jej vedenie rešpektovať, ak dieťa, ktoré navštevuje materskú školu (bez príznakov ochorenia), rúško v interiéri alebo exteriéri školy odmieta. Samotné odmietnutie rúška nemôže byť dôvodom na neprevzatie dieťaťa do MŠ.
@filili aj u nás majú rúška , dcére absolútne nevadí, na dvore, pri jedení a spaní nenosia, a nevnímam to ako zlé, plus nestriedajú triedy, tak sa škôlka drží stále v zelenej zóne, a to je to, čo potrebujem ja ako rodič! čo mám viac k tomu dodať.. kto škôlku nepotrebuje (ako jedna mamička u nás čo je doma na rodičovskej s menším mudrovala v škôlke že jej dcéra má problém s rúškom, ale veď nech si ju nechá doma, a nedáva ju do škôlky, ale keď sa škôlka zavrie kvôli takýmto mudrlantom, tak ostatní rodičia čo chodia do práce, potom čo??)
@lacibo tvoja obpoved je taká, že akoby sme sa už s ruškami narodili a bolo to niečo uplne pre nas prirodzene. Čo, ale určite pravda nie je. A máš postoj presne ako Matovič, ked sa ti nepači, ked sa neprisposibíš, nech sa pači sed doma. Hrozné, ako vas zmanipulovali. Takto kludne dáš dieťa aj zaočkovať? Lebo cestu, aku si si zvolila, je cesta smer vakcína.

Sa vsetci poserte z tych rusok. Nechapem stale co vsetci riesia, co take hrozne sa stane ked dieta bude mat na tvari rusko. Ked vam budu v nasledujucich mesiacoch kolabovat rodicia (ci uz na koronu alebo nieco ine) a sanitka nepride, lebo uz nebude dost praceschopnych lekarov a sanitky budu posielat len mladsim rocnikom ako sa to robi pri vojnach a inych katastrofach a ludia budu zomierat sami na chodbach ci v bytoch, tak uz bude neskoro trieskat si hlavu aki ste boli sprosti a uverili idiotinam .. toto su realne veci ktore sa diali v taliansku a spanielsku ked tam vrcholila prva vlna. Mali sme sancu to zvratit a este stale trosku mame, ale ked to tu citam kolko tupoty je medzi ludmi, tak som velmi skepticka ...