Nesúhlasím, aby moje trojročné dieťa malo v škôlke rúško
Prosím, poraďte niekto. Nosenie rúška v MŠ je síce len "dôrazne odporúčané", ale naša riaditeľka to vydala ako nariadenie. Ako postupovať, keď nesúhlasim s tým, aby moje 3 ročné dieťa malo celý deň na tvári v škôlke rúško?? Máte niekto skúsenosť s vybavením potvrdenia od lekára, má ekzematickú pokožku, môže takto dostať výnimku? Prosím o komentáre k veci. Ja rúško nosím a aj synovi ho dávam v obchode atď tam kde treba, rešpektovala som aj to že ho musia mať už cca mesiac na prechádzke v škôlke. Ale toto už mi už príde príliš, aby ho mal v škôlke celý čas.
@nickpick si asi dosť mimo, tu mamičky riešili celodenné nosenie detí v MS, toto, čo tu ty prezentuješ je úplne mimo toho, čo som ja napísala. Ked idem do obchodu, dám si to aj ja, tiež sa tam nebudem s nikým hádať, či to má ochranu, alebo nema, to je druha vec, ale celodenné dusenie detí v MS, tak proti tomu som. A zas je druha vec, to, že ludia niektorí, možno zrovnaj aj takí ruškari čo su teraz, po minulé roky chodili bežne s vírusom, či chrípkou po vonku, do prace, len, aby nemarodili. Možno aspon toto ich naučí dávať si viac pozor,
Necitam uz vyssie, ale diata do 6r nema co nosit rusko, je to chore a kazdy kto dava detom ruska podla nie je v poriadku .... moj nazor
ja mam dceru prvacku, maju rusko cely den v skole,, ,, na rodicovskom ucitelka povedala, ze taku super dochadzku nemala niekolko rokov dozadu,,absolutne ziadna chorobnost,, 1-2 deti, co je pri triede nad 20 deti super,, do akej miery ma na to vplyv nosenie ruska,, presne neviem povedat....iste je vsak,, ze klima,, ani,, imunita deti sa vyrazne nezmenila,, v porovnani s predch. rokmi,, ale pribudli ruska,,,ja osobne s tym extra problem nemam,, a co som sa pytala malej ani deti s tym nemaju problem,
@lubka72 ak si si ešte nevšimla, je to asi ten najťažší rok, aký prežívame od vojny.. (možno okrem toho, keď nás obsadili naši červení bratia), ja som si to už všimla a snažím sa reagovať na situáciu, volím pragmatický a najmä morálny prístup...chránim zdravie seba aj druhých maximálne ako sa dá..to je moja najväčšia priorita..nie som sebec a nehľadím iba na seba..mám súcit s inými, ktorí sú na tom momentálne horšie ako ja a moja rodina, mám súcit so zdravotníkmi, ktorí idú na maximum..a ľudia, ktorí hovoria o slobode a právach majú možnosť sa ešte vysťahovať na inú planétu, kde sa im ani Matovič ani nikto iný nebude starať do toho, ako budú tráviť čas.. alebo ešte do Ruska, kde je to ideálne a koronavírus tam nemajú, a mohli by si zobrat so sebou aj našu "družinu" ak nebude ešte v Ilave.. a očkovať sa nechcem dať, ak ťa to zaujíma, radšej každý týždeň sa dať testovať (robím v školstve a neprajem nikomu ten pocit, keď som v triede s 20 deťmi, ktoré kýchajú na všetky strany a rúško pod nosom ako ich FICOM, PELEGRINIM, ,KOTLEBOM A HARABINOM A INÝMI INTELEKTUÁLMI OVPLYVNENÍ RODIČIA.. samozrejme nie všetci sú takí, ale je ich dosť na to, aby to mňa a moju rodinu ohrozovalo. Ty máš čierno- biele videnie sveta okolo seba, ale máš na to nárok, si slobodný človek, ale prosím ťa, rešpektuj, že všetci sme slobodní ľudia)🙂
@lacibo to aj ty preboha patríš medzi ludi, rodičov, čo trápia ruskom deti po celý deň v triede? Preboha, ved keď sa bojíš, tak tam nemôžeš pracovať, chod na OCR, ved mas dieťa do 10 rokov, tak bud doma a nebude na teba nikto kašľať a kychat. A mimochodom, kto v demokracii spi, sa v diktatúra zobudí. Dobre ránko, dnes menili ústavu.
@midka imunita sa posilnuje aj tým, že máme soplíky, kuckáme, čiže, že nás napadne nejaký ten vírusík, a ako som sa rozpravala s našou detskou lekarkou, to až čas ukáže, čo táto domáca izolácia, a izolácia formou rúšok a odstupov urobí s našimi deťmi, ale ona to ružovo nevidí, takže nemusí byť nikto odborník na Covid, aby používal zdravý rozum, prípadne sa poradil so svojim lekarom, ttorému doveruje, lebo možete počúvať politikov, ale ked budete mať zdravotný problém, ten Vám s tým asi nepomože, budete hladať pomoc u lekara.
@lubka72 presne ako pises 🙏 imunita sa ma posilnovat cely rok. Brat vitaminy a otuzovat sa cely rok a nie len v zime alebo ze je teraz korona tak pomaly ani nekupis vitamin C lebo si ho dobre ze nepichaju do zil a sedia zatvoreni doma, ziadne prechadzky a ked tak si da tu ohavnost na ksicht este aj ked ide sam do lesa 🤦 najvacsi problem tohto roka je strach. Ja chapem ze je to neznamy virus, je tu kratko ale ako si napisala treba pouzivat aj zdravy rozum. Najhorsie dopadnu ti co su taki s prepacenim "dosrati". A najviac som znechutena z ludi co sa hadaju a urazaju na internete vseliakymi sposobmi a obhajuju krvopotne kazdy svoju politicku stranu ako by to urobili lepsie, alebo ako je Matovic spasitel, alebo ze Pelle by to dal isto inak a lepsie. Akozeeeee hadat sa za ludi, ktori ta maju maximalne ako cislo na volebnych vysledkoch je hnus. V zivote by sa ziadny z nich za nikoho znas nepostavil. Sme v tom sami a sami musime s tym bojovat ako najlepsie vieme. A nie nechat si masirovat mozgy mediami. A napise tu niekto vyssie ze ved v Korei tak nosia vsetci. Jasne, tak chod zit do komunistickej Korei aby si mohla ty aj cela tvoja rodina kludne zit v zdravi, lebo tam sa korona nesiri, tam nosia ruska len na paradu vlastne a naramne to pomaha 😁🤦 jasne 😁 ja nevravim nenosit, ale netrapit tym take male deti. Ja mam takeho maleho chlapca a rusko mu na tvar nedam a moze sa kazdy aj viete co. Ja nosim, aj manzel.
koho zaujíma vypočujte si psychologička o rúškach, aj čo sa týka detičiek
@zuzicka256 ja len, ze severna Korea je komunisticka a juzna Korea nie, ruska sa nosia aj aj....a juzna je na tom co sa tyka urovne zivota vyssie ako Slovensko, kedze su Korejci mentalne nastaveni na fungovanie v style ohladuplnost voci spolocnosti ma prednost pred blahom jednotlivca tak taketo zabomysie vojny ohladok rusok absolutne neriesia....
Vypocujte si to od 54 minuty, od 54 minuty rozhovor s psychologickou, vysokoskolskou pedagogickou, sustredte sa na nu, nie na moderatorov
https://www.youtube.com/watch?v=lFZ5o9_nQFwKto nechce, nech nepocuva
U nas v skolke sa ruska nosia. A verim, ze aj vdaka tomu sa od nakazanej pani ucitelky nenakazilo ani jedno dieta a ani jedna pani ucitelka. Odkedy su tieto protikoronove opatrenia, mam obe deti zdravsie, teda hlavne skolkarku 🙂 S ruskami nemaju ziaden problem, pretoze s nimi nemame problem, ani mi rodicia.
Každý má na to svoj názor, aj bude mať. Veľa ľuďom sa názor zmení, až ked Covid dostanú. Vďaka niekomu, kto nenosí (nemusí nosiť) rúško... U nas sa nakazil syn, resp.on bol prvý na testoch, keďže mali pozitívnu triednu učiteľku... Už v deň testu mala naša skolkarka zvýšenú teplotu. 2 dni predtým bola v škôlke ako navonok zdravá, úplne fit. Bez rúška deti aj učiteľky. Čiže keď my sme prišli na to, ze máme koronu, ona ho už mohla rozniest na ďalších 100 deti (v triede 20)... Bez ohľadu na to, či 20, či viac, ďalších 20 rodín v karantene, vystavení riziku, možno už prekonávajú chorobu ako aj my... Sme veľká rodina, stačí 1,čo donesie nákazu a ďalších 8 ľudí je chorých... Ale ze fakt chorých... Ja si myslím, že tie rúška majú zmysel. Určite nezabráni nákaze, ale aspoň ju minimalizuje. Moja skolkarka s rúškom absolútne nemá problém. Mala by ho aj v škôlke, ale nevyžaduje sa to...
Mozno by som odporucala precitat si nieco o vyvine deti o dozrievani organizmu a budovani imunity. To ze dieta nosi rusko a je s nim stotoznene neznamena, ze mu to neskodi.
Chorobnost v skolke je normalna, dieta si buduje imunitu, nie tak, ze zije v bubline, ale pri kontakte s virusmi. Ak v skolke neprekona bezne sople, nadchy,anginy, kiahne a ine, pocka si ho to na ZS. Ono prirodu neprekabatis(volila,som jemne slovo). Deti do 10r podla who nie su prenasacmi korony, alebo len vynimocne, preto su skolky a 1 stupen zs skoro vsade otvorene.
Rusko nie je ani who odporucene detom do 6r. Je to moj nazor, ale samozrejme, ze kazdy ma pravo na svoj.
@lubka72 teraz som si vsimla, ze si to tu dala 👍, velmi dobry rozhovor, len ci mamky maju odvahu vypocut si aj nieco ine, ale treba posuvat informacie
@danusiatko ked to bude vysielať TV markiza, alebo Jojka, tak nad tým začne uvažovať viac ľudí, ale toto mnohým nestačí, ale keby im povedali na markize, aby nosili na hlave alobal, tak by si aj to davali na hlavy. No čo už.
@danusiatko tak moje dieta si toho od narodenia prekonalo dost - vsetky skolarske virusy a bakterie. Takze si jej imunita teraz nachvilku s ruskom oddychla 😀 ...ale zas nebudme extremisti. Papaju a spinkaju bez ruska. Predpokladam, ze sterilne prostredie v skolke nie je a imunita sa buduje nadalej.
@nickpick ano, Juzna Korea je tak dopredu a taka ohladuplna, ze ich metropoly patria medzi najviac smogom zamorene krajiny sveta a nosia ruska skor z vlastnej pohodlnosti nez z ohladuplnosti ☝️ (mimo aktualnej situacie myslim). Cize tolko k tomu ako velmi su k sebe a svetu celkovo ohladuplni 😁
@majka8691 a vies o tom, ze okrem deti su aj deti, ktore maju zdravotne problemy ? a ano v tom rusku sa dusia. Dcera ma astmu a po 2 minutach sa stazuje, ze sa jej zle dycha.
Ja mam znizenu kapacitu pluc a plus dalsie veci- mam problem chodit aj bez ruska a musim sa casto zastavit a vydychat a to rusko je pre mna momentalne neskutocne problemove....nechcem vediet, co to bude ak ich nechaju aj na leto.
@nickpick velmi nechapem vyznam otazky... Akoze ci som bola v Korei? Nebola. A vy?
Sestra robi zdravotnu sestru v Taliansku a rozsirila sa im tam vo velkej miere plucna plesen candida, tak len na okraj, ze,asi preco
Deti musia dychat cerstvy vzduch, vsetko sa tym detom vrati ako bumerang

@lubka72 tvoje argumenty su uplne mimo misu, nikto tu nie je zmanipulovany, ale racionalne uvazujuci clovek chape dolezitost rusok, u seba aj svojich deti, ak ma aspon iste svedomie a vie co je to ohladuplnost voci dochodcom a inym ohrozenym skupinam nebude tarat o neprirodzenosti rusok, manipulacii Matovicom a podobne nezmysly....ano s ruskami sme sa nenarodili, ale zijeme v dobe pandemie a musime seba aj ostatnych chranit, nebudem chodit s ruskom na prechadzke po lese alebo prazdnej ulici, ale ked vojdem do banky, na postu a do obchodu tak si ho nacapim na ksicht a nebudem provokovat a vykrikovat tieto konspirativne hovadiny len aby som ludom ukazala aka som ja hrdinka Matovicom nezmanipulovana....