Nesúhlasím, aby moje trojročné dieťa malo v škôlke rúško
Prosím, poraďte niekto. Nosenie rúška v MŠ je síce len "dôrazne odporúčané", ale naša riaditeľka to vydala ako nariadenie. Ako postupovať, keď nesúhlasim s tým, aby moje 3 ročné dieťa malo celý deň na tvári v škôlke rúško?? Máte niekto skúsenosť s vybavením potvrdenia od lekára, má ekzematickú pokožku, môže takto dostať výnimku? Prosím o komentáre k veci. Ja rúško nosím a aj synovi ho dávam v obchode atď tam kde treba, rešpektovala som aj to že ho musia mať už cca mesiac na prechádzke v škôlke. Ale toto už mi už príde príliš, aby ho mal v škôlke celý čas.
Deti s tym problem nemaju to len rodicia su precitliveli. Neboj aj tak im ucitelky dovolia ich mat pod nosom,tak co stresujes to chuda dieta.
@nickpick ja som za nosenie rusok,ale s tou hlavou je to pravda,boli. Nie kazdeho,ale kto je nachylny a nevie spravne dychat v rusku,ten si zavari na d obry hlavybol. Ja sa ucim dychat v rusku,ak nespravne dycham,hned ma rozboli hlava. Trpim migrenami,staci,ze plytko dycham a ostane mi teplo a migrena ako vysita. Ale rusko nosim poctivo.
@marca12 som proti noseniu rusok deti v MS, 3r deti su v adaptacnom procese, casto placu, spolocne jedia a spia, nedava to logiku, deti do 10r podla studii nie su vyrazni prenasaci covid, ani ich covid neohrozuje.
Ak je to nutne som za nosenie rusok interiet(obchody..), exterier ak je to nutne (frekventovane miesta), nie ked idem sama po ulici, no koho tym ohrozujem.
Hranie na city s onkologickymi pacientmi a starymi ludmi - ( bola som onko pacient a nikto z vas ma pred par rokmi ruskom nechranil), starsi ludia su v ohrozrni, preto si mame umyvat ruky, v obchode dodrziavat rozostupy a nosit ruska.
Nech sa vlada SR zacne viac starat o rizikove skupiny, nech im zabezpeci ruska, dezinfekciu a pomoc, ktoru potrebuju.
Komu pomoze mat tisicky nezamestnanych, ludi, ktori nezvladaju platit hypoteky a zvysilo sa aj domace nasilie a vyrazne stupol pocet predpisovanych antidepresiv.
Keby aspon zodpovedni vedeli na tlacovkach okrem strasenia vysvetlit dolezitost opatreni bez vyhrazok a zastrasovania, mozno by to ludia brali s vacsim respektom a doverou.
Keby aspon tlacovky viedol clovek, statnik, ktory dodrziava pravidla, ide nam prikladom a je uveritelny. Ale vsetko, co zatial nariadil stihol aj porusit. Bliaka v tv a zastrasuje, miesto toho aby dal moznost vyjadrit sa odbornikom a neskakal im do reci.
Ma byt vzorom a previest nas ludi v tychto tazkych casoch s chladnou hlavou a rozvahou, ma upokojovat aj tych starych dochodcov, ktori skor umru od stachu ako na covid
@danusiatko Nech seniorom radšej zabezpečí dostatočné dôchodky, starostlivosť a pocit kľudu. To by bolo oveľa viac hodno.
@nickpick točím to tu dokola, ale prečo v AT rusko až od 6 rokov!?? Pretože vedia, že menšie deti to nedokážu dlhšie správne nosiť? Ze si mozgu aj ublížiť???
@lanvinka ďakujem veľmi pekne, pozriem sa na to. Synovi som ešte včera večer ušila rúška z jednovrstvového tenulilinkého, skoro priesvitného úpletu. Také "nič", ale aby bolo. Zatiaľ som ho nechala zo škôlky doma, do konca týždňa, veľmi dúfam, že dovtedy zvíťazí zdravý rozum, uvidíme...Cez víkend sa podľa situácie rozhodnem, čo ďalej. Na dnes som myslím spravila, čo som vedela, písala som na úrady, ministerstvá, volala s riaditeľkou MŠ, kontaktovala mamičky atď.este pozriem ten link teda
Pozrite si dnešné správy RTVS. Ani samotná hlavná odborníčka MZ SR pre predprimárne vzdelávanie neodporúča, aby deti v škôlke mali nasadené rúško v triede, pri hre, ale len tam kde dáva zmysel (napr.pri spájaní tried atď)!!!