icon

Nesúhlasím, aby moje trojročné dieťa malo v škôlke rúško

filili
13. okt 2020

Prosím, poraďte niekto. Nosenie rúška v MŠ je síce len "dôrazne odporúčané", ale naša riaditeľka to vydala ako nariadenie. Ako postupovať, keď nesúhlasim s tým, aby moje 3 ročné dieťa malo celý deň na tvári v škôlke rúško?? Máte niekto skúsenosť s vybavením potvrdenia od lekára, má ekzematickú pokožku, môže takto dostať výnimku? Prosím o komentáre k veci. Ja rúško nosím a aj synovi ho dávam v obchode atď tam kde treba, rešpektovala som aj to že ho musia mať už cca mesiac na prechádzke v škôlke. Ale toto už mi už príde príliš, aby ho mal v škôlke celý čas.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
filili
autor
14. okt 2020

Stále mi tie rúška nedajú.. Je toto normálne? Proste kde to žijeme, v akej krajine, keď je toto možné. Že Úrad verejného zdravotníctva vydá opatrenie, podľa ktorého deti do 6 rokov rúško mať nemusia, udelí im výnimku. Ale kdesi tamsi, v dedinke či obci, v škôlke na sídlisku, si pani riaditeľka povie, že bum, ona rúška chce a basta, nariadi to a 3 ročné deti ho musia mať potom na tvári celý deň, či vonku na prechádzke , či vnútri ... A rodič to musí akceptovať. je to priam desivé...

fiafia
14. okt 2020

Ja opatrenia rešpektujem, takisto mám rešpekt ku korone. Je to lotéria a nikto nemá istotu ,či práve u neho nebude zlý priebeh. Ale v tomto prípade som proti ruskam u detí. Zmysel majú keď sa používajú spravne. A u mojej dcérky vidím,že to správne nieje.za minútu ho pochyta snáď 100x 😂 hore,dolu, ruky do očí a to ju strazim. V škôlke nemajú šancu dohliadnuť na toľko detičiek a viac bordelu by bolo na ruskach ako byť bez nich. Pevne verím,že sa niečo o deň nezmení a tie ruska nenakazu povinne.

danusiatko
14. okt 2020

Tiez nad tym rozmyslam, precitala som si opatrenia, a zase je to tak ako zatial vsetko co vymysleli.
1. Daju detom do 6r vynimku
2. Dorazne doporucuju detom ruska
Schizofrenia cista

Tak bud som pes alebo macka. Ale deti do 6r maju vynimku, tak snad to pochopuia aj riaditelia MS.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lenqua_12325
14. okt 2020

Nechat doma.

danusiatko
14. okt 2020

@lenqua_12325 to nie je riesenie. Ak rusko pouzivam nespravne, jeho ucinnost je aka. Ja ma 3r dieta a ked nesiem malu do skolky, polka spoluziakov aj moja rano placu, placu ked nechcu papat, ked im niekto zoberie hracku, ... Niektore deti este mamkam vytrhavaju z ruky, ved su v adaptacnom procese. To maju plakat do tych rusok. Ved tu neide o spochybnenie rusok, ale u 3r deti je to rusko, budme slusne - na nic. Deti v skolke jedia (maju ich nechat jest na terase balene jedlo), spia v jednej miestnosti(oddelia lehatka plexisklom). Ved rozmyslajte zeny. To proste v skolke nefunguje.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
tslobik
14. okt 2020

@lanvinka Včera som s ňou mala výmenu názorov, ale to som ešte toto nevedela. Malý mi moc nehovorí. Ale ešte budem veru diskutovať. Ja si totiž neželám aby sa s mojim synom preberalo niečo, čo sa priamo netýka výučby predmetov odteraz.

lenqua_12325
14. okt 2020

@danusiatko dieťa, ktoré musia trhať matke z rúk, nieje pripravené na skolku a teda má byť doma. Kým príde jeho čas

tslobik
14. okt 2020

@nickpick 😅 Hlavne že vláda a RÚVZ nás tu dlhú dobu krmil, vyhrážal sa, pokutoval nedodržiavanie ich protizákonných nariadení. Sami si to priznali. Preto teraz zlepujú nový zákon, lebo vedia ako nás nezákonne obabrali. Klame vláda, klame ňou riadený bulvár. Si ty dobre naivná.

lenqua_12325
14. okt 2020

@lanvinka dcéra chodí do súkromnej. ak riaditeľka nariadi ruska, rodicia nedajú deti do škôlky. Nezaplatia školne. Riaditeľka nemá peniaze. V štátnej škôlke neviem, ako sa to dá riesit. Aj dcérka má rada škôlku, ak by ale riaditeľka zaviedla ruska, do škôlky nepôjde..ved je to úplne choré všetko. To už aj novorodencov zaruskuju za chvíľu.

danusiatko
14. okt 2020

@lenqua_12325 takze ak matke konci rodicovska a ma sa vratit do prace, kde jej drzia miesto, tak necha pracu a bude zit z lasky a porozumenia.
Niektore deticky si zvykaju horsie niektore lepsie. Moja sestra, ked bola mala robila divadlo rano celu skolku, pri tom skolku mala rada, ale rana boli tazke.

lenqua_12325
14. okt 2020

@danusiatko aj ak sa rusko používa správne, je to rovnako na prd, ako keď ho človek nemá. Mali by sa zrušiť úplne a hotovo.

lenqua_12325
14. okt 2020

@danusiatko ak nemám na to, venovať dieťaťu tolko času koľko potrebuje, nerobím si deti. Traumu zo škôlky si deti ponesu po celý život.

danusiatko
14. okt 2020

@lenqua_12325 v podstate s tebou suhlasim, ale kedze to nejde, tak adpon tym detom dajme pokoj

lenqua_12325
14. okt 2020

@danusiatko vsak samozrejme. Prečo by mali deti trpiet? Aj keby tancovalo vedenie na hlave v škôlke, moje dieťa rusko nosiť nebude. Žiadny normálny rodič, by to nedovolil.

danusiatko
14. okt 2020

@lenqua_12325 s tym nesuhlasim, kazdy ma inak narocne dieta, a pracovat sa musi.

lenqua_12325
14. okt 2020

@danusiatko muz je doktor, kolegyne na inom oddelení sa nakazili aj cez ruska a ochrany. Prečo asi, keď ruska zachránia svet? Pretože slúžia len na ochranu pred pokutou.

eni01
14. okt 2020

Ja niektoré z vás nepochopím, keď tu čítam ako média klamú atď. Neviem ako by sa vám páčilo čakať na správu ci vaše dieťa je negativne alebo pozitívne na covid, dcéra (6) mala priami kontakt s nakazeným človekom (v škole) , 3 dni sme čakali kým nás zavolajú na testy a ďalšie 2 kým testy prídu, pozorovať každé zakaslanie, merať teplotu a obávať sa, našťastie je negatívna 🙏

lenqua_12325
14. okt 2020

@danusiatko deti niesu náročné. Každé je inak citlivé. Každé potrebuje iný čas. Dcérka bola citlivé dieťa. Si skolky išla v 5 rokoch len preto, lebo chcela. Skôr nebola pripravená. Je ale vyspelejsia ako deti v jej veku. Iné deti sú schopné ísť do škôlky aj v 3 rokoch a nemajú najmenší problém.

lenqua_12325
14. okt 2020

@eni01 stres znižuje imunitu 🤨

tslobik
14. okt 2020

@eni01 Naozaj ja nevidím v pozitivite môjho dieťaťa žiadnu tragédiu. Totižto sme si zažili omnoho horšie veci, ktoré nikoho ani RÚVZ netrápilo. Veď hádam každá iná choroba je horšia.

eni01
14. okt 2020

@lenqua_12325 to si na akej konšpiračné stránke čítala?

eni01
14. okt 2020

@tslobik v poriadku keď tak vidíš vlastne dieťa a rodinu okolo, ľudia okolo teba sa potešia

lenqua_12325
14. okt 2020

@eni01 jasne.. A čakám na mimozemskú loď. Pridáš sa? Ake sú konšpiračné stránky inak? Az si viem pozrieť.

tslobik
14. okt 2020

@eni01 Akože stres znižuje imunitu je konšpirácia? Či som dúfam zle pochopila

sticker
eni01
14. okt 2020

@lenqua_12325 všade tam kde cerpas múdrosti 🤣

danusiatko
14. okt 2020

@eni01 som rada, ze je dcerka negativna, ale ak citas media, tak vies, ze deti su bud bezpriznakove, alebo maju uplne mierne priznaky ako sopel alebo nadcha, takze ak tym mediam veris, tak ten obrovsky strach o dcerku je neopodstatneny. Ale chapem ta, kazda sa bojime o to svoje