Nezodpovední rodičia škôlkarov
Dnes mali ísť deti v MŠ na predstavenie do divadla. Za lístky sme zaplatili 10€ , dieťa sa tešilo a teraz príde SMS, že žiaľ nikam nejdú lebo 17 detí z 21 nemá dáždnik ani pršiplášť a vonku prší 🤦 . Týždeň bol vyvesený oznam , že rodičia majú dieťaťu doniesť dáždnik pre prípad nepriaznivého počasia. To sú naozaj tí rodičia tak hlúpi ? Jedno , dve deti pochopím , stane sa ale 17?Peniaze za vstupné sa vracať nebudú samozrejme.. akože žasnem
@tykat neexistuje , aby dieťa keď sa hýbe a neleží v mláke hodinu, aby ochorelo z počasia. Je to blbosť. Ale ak je choré v škôlke, tak áno, to ho možno dorazí. Ale take tam nemá byt.
@mooonika1975 ja to inak tiež tak mám. Mňa ofúkne, alebo na mňa naprší, alebo mi je chvíľu zima a hneď mám na druhý deň sople. A to som stará koza. A pritom imunitu mám dobrú, chodím pešo denne 4 km do práce, kolegyňa mi tu nosí stále nejaké vírusy a málokedy to od nej chytím. Ale chvíľu sa podchladím, oprším a sople mám na druhý deň isté. Každý má niekde inde to slabé miesto.
Toto je nešťastná situácia, aj keď niektoré veci ma ako učiteľku zarážajú - doniesť dieťaťu v škôlke dáždnik? To je z bezpečnostného hľadiska neprípustné, veď 20 malých detí s dáždnikom, to je tak na vypichnutie očí.
Škôlka určite nemá povinnosť zakupovať deťom pršiplášte ;)
A čudovali by ste sa, čo všetko rodičia deťom nedonesú. Ockovia sú v tomto experti, často sa mi stáva, že keď príde poobede mamina pre dieťa, len sa chytá za hlavu, ako ten otecko dieťa vystrojil :D
Zima je na takéto veci výdatné obdobie - vonku mrzne a dieťa príde v pančuchách, bez čiapky a rukavíc.. lebo sadnú v garáži do auta, zaparkujú rovno pred vchodom a na ten kúsok ti dieťa nepotrebuje.. len keď potom chceme ísť s deťmi von, tak je problém.
Ponosili sme s kolegyňami veci po deťoch - čiapky, rukavice, nohavičky, slipky, tričká, a tak, aby sme mali deti do čoho v škôlke obliekať...
Na mieste učiteliek - toto by bola asi posledná akcia, čo som sa pokúsila zorganizovať s danou skupinou rodičov. Jasne dali najavo, že záujem nemajú.
@0silvia0 ja aj v dazdi behám, aj hmle, v mínus , toto potom nie je dobrá imunita, keď tá ofuknr, a si chora. Iné je, keď už cítim , že na mna niečo lezie a oduknr má , tak mám tiež problémy, čiapku nosím aj v lete niekedy.
Tie vírusy skôr chytíš a až zmenou prostredia ti “vykvitnu” teda tým ofuknutim.
kazdy clovek ci uz dieta alebo doslepy ma imunitu inu, nikto zmokne, omrzne a nic sa mu nestane a druhy hned chyti nejaku chorobu. tu ide skor o postoj rodicov, ze fakt je niektorym vsetko jedno a vobec nemaju zaujem o niektore veci
@mooonika1975 mne to dr. vysvetlovala tak ze ak organizmus ochladne tak lahsie chyti nakazu, su ludia co maju dobru termoregulaciu a su taki co im je hned zima.
Cize choroba nie je z pocasia.
Ja kym som bola mladsia tak som vzdy mala ruky nohy studene, vzdy mi bola zima a lahko som chytila hocijaky virus, vecne anginy, chripky, virozy. Teraz ako som starsia tak mi je naopak vzdy teplo a pozorujem ze nechytim nic, ani od deti ani od muza, ani v robote ak sa nieco siri tak mna to vzdy obide.
@mooonika1975 tak nemám dobrú imunitu, no čo už s tým, ja sa nepotrebujem biť do pŕs akú mám imunitu, proste som náchylná na horné dýchacie cesty odjakživa, nemám mandle, tak mi ešte aj všetko sadne na priedušky. Ale nikdy som nemala problémy s močovým, gynekologickým ústrojenstvom, čo zas niektoré ženy keď ich ofúkne hneď majú zapálené močové cesty, gynekologické záležitosti. Ako píšem, každý organizmus je iný.
@tykat ja si tiež myslím, že takto to nejako je. Okolo nás sú samé vírusy, fungujeme v kolektívoch, mhd, obchody, práca, škola. A imunita dáva pozor, aby sme všetko nepochytali a ničí bacily. Keď sa telo podchladí, oprší, imunita nestíha pracovať a nejaký ten bacil sa nalepí. Ja som tiež typ s tou horšou termoreguláciou, mne je hneď horúco alebo zima. Môj muž môže sedieť v kine v zimnej bunde a nespotí sa a ja sa hneď musím vyzliekať, lebo by som zdochla od tepla.
@0silvia0 vies co uplne staci ze ma decko blby reflux a uz si mozu "budovatelia imunity" piskat. Jednoducho to schytava lebo ma rozdrazdeny hrtan, v utlom detstve sa mu to dostava aj do usi a je v jednom kole, staci aj takyto "imunitubudujuci" pobyt vonku za kazdeho pocasia a uz lahne s chorobou. A trebars syn mal dlhe roky sople vsetkych farie, kasel a nikdy mu dr. nic nenasla, ani vo vyteroch ani v krvi, ani alergia, ani porucha imunity... a sople pomaly tahal za sebou po zemi, potom mozno ze histamin, ze reflux, mozno ze mlieko...a ked v septembri zakaslal tak prestal v juni. Len kasel a sopel. Tiez na mna mamicky vselijako pozerali ale dr. mi nemala preco dat OCRku, trochu zaberali antialergika tak tie bral, ale ziadny zazrak sa nestal.

@mooonika1975 tak bud rada, nie kazde dieta je ako tvoj syn.