icon

Odklad školskej dochádzky kvôli sústredeniu a emóciám?

24. mar 2026

Ahojte maminy 🌸
chcela by som sa poradiť ohľadom odkladu školskej dochádzky.

Máme predškoláka a riešime hlavne sústredenie. Vydrží pri jednej aktivite len krátko, často odbieha a úlohy zo škôlky mu trvajú dlho.. Inak je šikovný, ale mám obavy, či by zvládol školu bez stresu.

V škôlke bol psychológ, ktorý ho pozoroval a zhodnotil ho ako nepozorného a emocionálne založeného, odporučil zvážiť odklad. Učiteľka sa k tomu ešte nejako nevyjadrila.

Máte niektorá podobnú skúsenosť?
Dali ste odklad kvôli sústredeniu alebo emočnej nezrelosti? Pomohlo to vašim deťom? Neviem si predstaviť, že bude mať 7,5 roka kým nastúpy.

Budem vďačná za každú skúsenosť ❤️

Strana
z2
mischelin
25. mar 2026

Som učiteľka v mš. Emočne nezrelé dieťa,so slabým sústredením určite nepatrí do školy. Také dieťa si to ponesie zo sebou do vyšších ročníkov v podobe zhoršeného prospechu,pretože sa nebude vedieť sústrediť . Rok odklad veľmi pomôže,dieťa dozreje a škola bude ľahšia aj pre vás aj pre neho.

pe_mi
25. mar 2026
@anonym_autor

@pe_mi musím to cele prehodnotiť v sebe hlavne bije sa vo mne toho veľa, manžel nie je nadšený odkladom, boji sa že stratí kamarátstva. Ja zas cítim v sebe hanbu, že si môžem zato sama…

@anonym_autor ja ti odpoviem, že sto krát viac si budeš vyčítať , že si odklad nedala. Tak ako ja

katuska93
Autor odpoveď zmazal
princezna_bosorka
29. mar 2026
@anonym_autor

@pe_mi idem to riešiť ešte uvidím, keď mi pošle to ´odôvodnenie´ čo tam bude popísané. je mi to trošku ľúto lebo predsa prvé dieťa a tak. no cítim sa, že som zlyhala.

@anonym_autor a bude tvoje zlyhanie mensie, ak ho do skoly das a bude sa tam trapit, lebo nevydrzi 45 min sediet na zadku? Sa zobud, toto vobec nie je o tebe a tvojich ocakavaniach, ale o tom dietati.

autor
29. mar 2026
@princezna_bosorka

@anonym_autor a bude tvoje zlyhanie mensie, ak ho do skoly das a bude sa tam trapit, lebo nevydrzi 45 min sediet na zadku? Sa zobud, toto vobec nie je o tebe a tvojich ocakavaniach, ale o tom dietati.

@princezna_bosorka ja som zobudená dosť. Hádam mám právo ako matka mať nejaký cit nie ?

Strana
z2