Odmietnutie krúžku v škôlke
Da sa v skolke odmietnut dat dieta na kruzok, ktory skolka ponuka? Budem potom za divnu?
U nas v skolke vymysleli pre predskolakov korculovanie na lade. Moja je o rok mladsia, ale rozmyslam, ze co spravim ak to o rok budu ponukat aj nam. Raz som sa stretla so znamou a hovorila mi ako nakupili bundu na korculko, nohavice, prilbu neviem, korcule sa hadam daju pozicat, atd. a syn tam cely cas plakal, bal sa a ani neviem ci tam vobec chodil. Ja by som rada dala dceru na nejaky kruzok pocas skolky, ale skor by sa mi pacilo plavanie, anglictina, tance a nie korculovanie, este k tomu na lade. a platit kopec penazi za oblecenie, ktore potom uz asi nikde nevyuzije.
Tak ak budú mať korčulko, nech ide, tak ako ostatné deti, načo to riešiť.
@maminkadeticiek 😀 je to prispevok kde opisujem ako som neznasala zimne sporty uz v detstve. nemozem za to, ze to tak bolo a je dodnes. to nie je negativizmus ohladne mojej dcery. pardon, ze neznasam zimu 😀
Na Tvojom mieste by som sa zariadila podla dietata, ak si bude priat chpdit korculovat podporila by som ju a nekazila jej to Tvojou nechuťou k zimnym sportom.... Mne ako dietatu bolo luto, ze ma rodicia k urcitym veciam nevideli
Ja tiež neznášam zimné športy, na lyziach som sa vždy dolamala, korčule ani náhodu.... Dcéra pri každej novej výzve reve ako divá.
Na korčule so školkou vsak chcela ísť, čakala som, že skonci niekde za mantinelom s revom. Čuduj sa svete,neplakala ani raz a dokonca sa naučila aj korčuľovať. Nie ako Nepela, ale vie to. A to jej pomohlo zlepšiť sa aj na kolieskových korčuliach.
Dala by som ju znovu. Deti sú bez rodičov úplne iné a aspoň tie moje sa s cudzími ľuďmi naučia nové veci oveľa skôr ako keď ich to učím ja.
Ešte dodám, že som jej teraz kúpila nové korčule na ľad. Ona na ľad pôjde a ja ju z lavičky povzbudím 😄😄
@prasiatko30 chcem ju dat na tanecnu a chcem ju presvedcit na to karate. neviem kde tu vznikol dojem, ze sa branim vsetkemu. takze dufam, ze v 12-13 bude uz na sport a kruzky zvyknuta.
@iduska13 vdaka za skusenost. ja ju urcite podporim ak bude chciet. len mi tu vacsinou pisu uplne ine veci ako bola otakza.
Ved ty si mama, daj ju na co chces, len si uvedom, ze pretlacanie aktivit, ktore sa pacia TEBE a TY chces aby na ne chodila, mozu dopadnut aj frustraciou dietata... lebo ju to nemusi bavit 🤷♀️
Osobne by som ju zobrala na lad niekam kde sa daju pozicat korcule, bundu a teple gate v zime doma mas predpokladam a skusila ci ju to bavi. Normalne den mama a dcera - podme robit nejaku aktivitu spolu. Ak ju to tam nebude bavit mas jasno, ale nieze budes frflat prednou este kym tam dojdete, lebo ty to nemas rada...
Ale prave korculovanie je taky sport, ze sa dohodnu kmaratky a idu sa korculovat. To je ako naucit sa bicyklovat. A ak bude s instruktormi a s dalsimi detmi tak by som fakt nevahala.
@banalu jasne, ze ju nebudem do nicoho nutit. na karate by som ju chcela prehovorit ale ked sa nepodari, nedam ju tam nasilu. korculovat kedze neviem, tak si neviem predstavit ako by to skusanie prebiehalo. ja v topankach, ona v korculiach a netusim, ako by sme sa pohybovali po lade. to uz by som ozaj radsej nechala na profesionalov, nech jej to ja neznechutim.
Aj moje deti chodili na korculiarsky kurz v ramci skolky. Trval iba 1 tyzden a nebolo to povinne. Velmi sa tesili. Nic specialne nepotrebovali, zimna bunda, oteplovacky, hrube rukavice nepremokave - to iste co nosili na sankovanie. Plus zimna prilba a korcule - kupovali sme nastavitelne v decathlone, vyuzili viac rokov.
Môžeš odmietnuť prečo by si nemohla?ale som za to, že dieťa, keď chce ma vyskúšať všetko.Nic špeciálne na to netreba.Neriad sa tým, že niekoho dieťa tam plakalo a ostatných 15 sa tesilo
Nemusis robit v tomto smere nic, co nechces. Je to len kruzok - dobrovolna aktivita. Moze ti byt fakt uplne jedno, co si o tom budu mysliet ostatni a ver mi, ze normalni ludia takuto kravinu riesit urcite nebudu. Tymi ostatnymi sa nemusis zaoberat. Ja som vsak za to, aby sa detom ponukali rozne sporty. Nemozes vediet, ci dcerku prave korculovanie nechyti za srdce. Neprenasaj na nu svoje negativne pocity zo zimnych sportov. Kedze vy dvaja s muzom nekorculujete, ja by som na vasom mieste prave uvitala, ze to dceru nauci niekto iny. Potom s nou mozete chodit korculovat len ako dozor. Neskor bude chodit s kamoskami. Co sa tyka vybavy, nic specialne nie je treba, iba korcule a prilba, hadam nema dcera iba jednu bundu a jedny oteplovaky. Ja by som sa opytala dcerky, ci tam chce chodit, ci sa chce naucit korculovat a tomu by som sa prisposobila. Ak by zacala chodit a nebavilo by ju to, kedykolvek mozete s tym skoncit. U deti to tak chodi, nie vzdy vydrzia pri vsetkom, co vyskusaju, s tym treba ratat. Ale nedat ich na pohybovy kruzok len preto, lebo sa obavam, ze co ak tam bude plakat, lebo aj susedov chlapec plakal - to mi pride trochu ako v Kocurkove…Nevyskusas, nevies 🤷♀️
@seahorse27 fakt ma len jednu zimnu bundu a oteplovaky nema. ma overal z minuleho roku, ktory tento rok na sebe este nemala. ma zateplene nepremokave gate, ak by u nas nahodou nasnezilo. ale ako tu uz vyssie pisali, nebol by to problem kupit aj z bazaru. ak by ju to ozaj bavilo, tak kludne casom aj nove. keby je to ale korculovanie s kolieskovymi korculami niekde v hale a nie na lade, ani by som prispevok nezakladala.
Zateplene nepremokave gate a zimna bunda stacia na korculovanie.
Tam problem nebude. A nechapem preco by to nemohla skusit.
Inak kurzy korculovania a lyzovania sa v skolkach a skolach organizuju prave preto, aby sa k tymto sportom dostali aj deti, ktore k tomu rodicia nevedu (ci uz z financnych alebo inych dovodov). Su vedene hravou formou pod dozorom skusenych inštruktorov. Bola vy velka skoda dceru neprihlasit.
Dnes aim bola korculovat, mam asi 30r korcule,leginy a obyc bunda, sorry ale nenaucit decko korculivat je ako keby nevedelo plavat. Zakladna znalost.
vacsina z vas je tu od zaciatku neprijemna a mne niekto napise, ze negativizmus. jedine co ma zaujimalo bolo, ci sa da odmietnut kruzok, ktory dietatu vyberie niekto cudzi. a ze ja by som si pre nu ako pre dievca predstavovala ine. to je cele. nikde nepisem ze ju tam nedam, ze jej budem branit, ze jej nahovorim ze by jej to aj tak neslo, nebavilo. ako osy. v dnesnej dobe ked si clovek dva krat rozmysli kam da peniaze.
A korčulko je naozaj celoročný krúžok alebo také, že napríklad jedem mesiac každý pondelok budú chodiť? Podľa mňa to druhé.
@ibrunova neviem, nepytala som sa kedze nas sa to teraz netyka. ale je skoda ze aj tym mensim nieco nevymysleli.
Na 90% to nebude celorocny kruzok, ale tyzdnovy/ kratky. Kde sa deti naucia zaklady korculovania. Tak isto ako v skolke byva niekedy plavecky a lyziarsky. Preto tie reakcie su tu take ake su. Nechapeme, ze by niekto dobrovolne odmietol aspon skusit.
Hmm…
Neznasam vysky , v 4r zacala lezecky kurz
Nelyzujem a tiez neznasam zimu -ona ide na lyziarsky (potom zacnem koli nej lyzovat🙈)a koli nej chodime na sanky
Kolieskove korcule som v zivote na nohe nemala dostane ich dufam ju to chyti a snad v zime ide na lad kedze ja to neviem a ani chlap
Vie plavat - koli nej som zacala aj ja chodit
Keby moje decko zlate robilo co ja tak robi akurat tak nic🙈🤣🤣🤣🤣
Este ani nevies ci sa ta to tyka a uz si vyrabas problem 🙈 najlepsie by bolo opytat sa priamo vo vasej skolke ak uz teda teraz riesis, ze ju niekam o rok nezapises. Kludne sa moze stat, ze budu mat iny kruzok alebo ziadny.
@hennyinnsbruck ja nikde nepisem, ze ked ja nieco nerobim, nebude to ani ona robit. tiez prekrucas to, co som napisala. lenze ked my nerobime zimne sporty, bude ich robit sama ak ju to chyti. ja jej v nicom branit nebudem. ale ako mam dieta naucit korculovat, lyzovat atd. ked to sama neviem alebo to neznasam.
@elizabet173 uprimne korculovanie bola vzdy zimna zabava chudobnych, take lyzovanie je ina financna palka.to pochopim ak niekto nelyzuje, je to financne narocne prr celu rodinu, ale korcule? Za babku v bazari a ziadne specialne vybavy.
Ja dávam plávanie, lyžovanie, bicyklovanie a korčuľovanie do jednej skupiny športov, ktoré som chcela,aby deti vedeli (preto keď bola príležitosť dala som ich na kurzy, aby mali minimálne take poriadne základy, okrem bicykla, to som ich ja učila). Prečo? Lebo sú to presne tie športy, ktoré môžu využiť neskôr.
s kamarátmi(ak budú chciet)a je lepšie keď sa to naučia ako mladší. A samozrejme nemusia sa k nim už vrátiť nikdy, bude to na nich. Tanec, karate, pingpong... atď. Je pre mňa druhá skupina športov,kt. Sú samozrejme super a to už si viac menej vyberajú sami... ale to je môj prístup... odpoveď si už dostala, kurz v škôlke nie je povinný, poznáš si dieťa, rozhodneš sa sama, na výbavu nie sú veľké náklady.

Takze si sa jej zatial ani nespytala na nazor,vyborne!A prispevok o 14,00 nie je nic ine iba kopa negativizmu.Nerobila som balet,atletiku,ani som nechodila na plavanie,ani ako skolkarka na anglictinu,ale urcite to pre mna nebolo rozhodujuce ked som rozmyslala ci dceru prihlasit na kruzok.