icon

Pocikávanie sa počas spánku

dvnz
13. okt 2014

Ahojte mamicky, chcem sa vas spytat, kedy sa vam dietatko zacalo samo pytat na WC? maly od 2 rokov nema plienku a od leta uz ani vecer, ale k nemu musim castejsie vstavat.Ideme spat o 22:00 dam ho vypiskat na nocnik, potom o 00:30 a 3:30 a vstavam o 6:30..takze vela nenaspim, nedajboze ked ma nocnu moru tak na mna vola ze mam ist za nim do izbicky...Niekedy som uz tak vycerpana ze nepocujem budik a ani neviem ako som ho zhasla ale sa neskor zobudiim utekam k malemu a uz je popiskaný..Neviem ho ako naucit vstat sameho alebo aspon nech na mna zakrici ked mu treba..ale on kludne dalej spinka v mokrom...achhh :-/
Poradte..Dakujem

stefka33
13. okt 2014

@dvnz Však mu dávaj na noc plienku ešte. Prestaneš keď bude viac nocí po sebe suchý. Môj sa v noci pocikával kým mal fľašku. Keď sme mu ju zobrali, tak sa prestal pocikávať.

adeala
13. okt 2014

@dvnz normálne mu daj plienku, zbytočne sa trápiš. Máš čas do 5 rokov - v závislosti na dieťati sa to skor, či neskor naučí, ale nie je to nijak v tvojej réžií.

dvnz
autor
13. okt 2014

Ahh, plienku nechcem davat, konecne sa odnaucil a ked vidi plienku tak ju odhadzuje ze on je uz velky a ze plienku nosia babatka...ja mam s nim problem len pocas spanku, ze nie je pri vedomi cez den je to maly frajer vsetko sam robi, na zachod sam ide na malu na velku potrebu , umyje si sam ruky , zubky..je samostatny

maribell
13. okt 2014

@dvnz my mame tiez syna 2roky ..cez den bez plienocky krasne sa pyta ale pocas spanku si to neuvedomuje a jednoducho sa pocika .. podla mna je este moc maly a nebudem to silit .. jednoducho ma na spanok plienocku a hotovo

dvnz
autor
13. okt 2014

@maribell Ano, ale moj mal 3 roky v july a od septembra 2014 uz chodi aj do skolky,obcas sa aj tam popisal, ale to bol prechladnuty vtedy...

maslenka47
13. okt 2014

@dvnz nuz, co si si nachystala, to mas. Bud sa ti "par" krat vycura do postele a potom mozno niekedy pochopi, ze treba vstat, alebo ho budes budit ty alebo mu das plienku.... Nechapem tu potrebu robit s deti "sikovnejsie", ako naozaj su.

maribell
13. okt 2014

@dvnz pocikavanie pocas spanku je normalne az do nastupu do skoly ..

adeala
13. okt 2014

@dvnz veď mu ju daj iba na noc. Alebo sa priprav, že sa ešte niekoľko týždňov, mesiacov nevyspíš a zničíš si kríže. Ja viem, že u nás, na Slovensku, dieťa po 3 rokoch nesmie mať plienku, nech sa deje čokoľvek a celá rodina potom na človeka tlačí, ale ty jednoducho nie si schopná urýchliť vývoj nervového systému tvojho syna.

libka1
13. okt 2014

zbytocne to cele znasilnujes... trapis seba aj jeho... co su to nejake preteky? ved to ze ma na noc plienku ho nerobi menej mudrym ci sikovnym 😒 cez den mu ju samozrejme nedavaj, to je zbytocne, ale v noci ju ocividne este potrebuje, takto sa nevyspis ani ty ani on, tolkokrat sa v noci budit a v podstate aj jeho rusit a nosit ho na nocnik ci zachod mi pride uplny nezmysel...

liebling98
13. okt 2014

@dvnz súhlasím s komentármi, na noc mu daj plienku, vyspíte sa kľudne obaja.
Ešte skús na večer obmedziť príjem tekutín, v noci nadávať piť. Samozrejme pitný režim dodržiavať, ale aby väčšinu tekutín vypil doobeda a skôr popoludní.

almea
13. okt 2014

Zbytocne sa stresujes. Nas maly tiez nemal na den plienku od 2 rokov. A az po 8 mesiacoch sa prestal pocikavat v noci. Plienku som mu davala tajne, ked som sla spat, inak by protestoval, ze ju nechce. Pocikal sa len par krat do tyzdna, ale dala som ju aj tak. Rozmyslala som ako to pochopi, ze sa ma zobudit v noci. Este stale sa nebudi, ale sa ani nepocika. Asi sa mu rastom zvacsil mechur, tak skratka viac vydrzi.

katarina644
13. okt 2014

@dvnz prepac, malu som odstavovala mesiac predtym ako sla do skolky. a naucila sa krasne cikat. v noci som ku nej vstavala ako ty. ale nerobilo mi to ziadny problem. zvykli sme si a potom, ked zacala do skolky uz nebol ziadny problem. treba ho naucit na nejaky system.

almea
13. okt 2014

Aj tak nerozumiem, co ma nocne pocikavanie spolocne so skolkou. V skolke spi max 2 hod. A to idu pred tym cikat. Podla intervalov budenia, co su tu - ich budite aj tak kazde 3 hod. Tak k comu je to dobre? Chyba vam nocne kojenie?? 😃😃😃

babulina
14. okt 2014

zbytocne to znasilnujes, aj my sme sice davali syna cikat v noci ale iba jedenkrát, tesne predtým nez sme isli spat, to u nas bohate stacilo, ak by som mala vstavat k nemu kvôli cikaniu tak by som sa fakt na to vykaslala, uplne zbytocne sa nicis, dieta takto nenaucis nepocikat sa, lebo to je proste nenaucitelne, ono to proste musi prijst samo
nas len nedavno sa zacal budit na cikanie a to ma cez 4roky, cez den bez problemov vedel fungovat cez ale v noci nie, dost dlho mal na noc plienku, ak protestoval, tak som mu ju dala az po zaspati