Predškoláci a večerné aktivity v škôlke bez rodičov
Ahojte,
Žijeme mimo SK a predškoláci majú v škôlke budúci týždeň "hrací podvečer". Deti treba vyzdvihnúť skôr zo škôlky a potom ich tam znova doviesť od 17 - 20:00.
Stretli ste sa už s niečím podobným?? Nemám vôbec chuť tam dieťa pustiť, žiaľ teší sa tam. Nám úplne rozhodí večerné plány uspávania. Je to bez rodičov, mne sa to veľmi nepáči. Máte tiež takúto skúsenosť? Prípadne aj ako učiteľky? Načo je to dobré prosím vás? Ďakujem za vaše skúsenosti.
Nie je to povinne, nemusí tam ist tvoje dieťa. Tento týždeň je “detská radosť” (spojené s dnom deti). Takže sa robia rôzne akcie pre deti. Každá ucitelka to robí pre deti. Každá ucitelka ma doma svoje povinnosti, ale kvôli deťom robí niečo nad rámec. Ty to berieš ako trest 😂🙈 hladaj za tým niečo pozitívne, dobré…. Napr deti budú v kolektíve, hrať sa, nie sedieť doma s telefónom v ruke. 👍 keby bola podobná akcia u nás, veľmi rada by som sa jej zúčastnila aj ako rodič. 😉
1 vecer snad tak velmi predskolakovi nerozhodi uspavanie
Podľa mňa to zbytočne riešis.Co je na tom také hrozne?
Podla mňa je to pekná akcia pre deti.
Keby tam syn ísť nechcel,tak by to bolo iné..ale ak sa tam teší,tak hádam jeden večer "prežijete"aj s rozhodenym večerným uspávanim, veď predškolak už nie je bábätko.
1x snáď prežijete rozhodené večerné plány. My sme mali v škôlke prespavacku, čo ti poviem, večerné uspavanie plány v čudujem. Decko zážitok ako hrom
Ano mavame noc v skolke uz roky. Predskolaci tam aj v noci spia ked chcu. Mensich ideme zobrat okolo 20:00. Moje deti chodia spat o desiatej cize nam to nic nerozhodi 😀 Ved teraz uz byvame dlho vonku
Nerobila by som z toho tragédia, jeden deň vám nenaruší nič a dieťa bude mať radosť z toho, že zažije niečo úplne iné
Dokonca nemali hrací večer ale prespávačku v škôlke 😊. Do dnes na to syn spomína, aké super to bolo.
Ano, mali aj otvorenu skolku do vecera, mali sme aj prespavacky v skolke.....je to nadramec povinnosti a mimo pracovny cas tych uciteliek a nemuseli by to robit. Ale robia to pre deti, detom sa to paci, takze dieta som kludne poslala (i ked problem s uspavanim som nikdy nemala, kedze moje deti nikdy nechodili skoro spat- zili a zijeme v mestach, kde to mozne nie je...). A ano, deti na to spominaju aj po rokoch, lebo to bolo nieco vynimocne a nepovinne....🙃🙃
Nerobia program deťom zle je ,robia deťom program zle je . Nechápem . Dieťa sa isto bude tešiť a jediné ty to prežívas . Jasne jeden deň mu tak rozhádze režim že už nikdy spať normálne nebude .🤦
Môj mal tiež nedávno noc v škôlke. Deti sme doniesli v piatok o 17:30 a domov išli v sobotu ráno,ten kto nechcel spať, tak večer. Mali rôzne aktivity+ večer v tme hľadali s baterkami na dvore poklad.
Joj, mne vy sa velmi páčili takéto akcie v škôlke, škoda, že u nás nič také neexistuje. Viem si predstaviť, ale by to bolo pre moje dieťa niečo iné, výnimočne. Moja predškolácka ma 6 a o 20.00 ešte len chodíme dakedy domov z ihriska, takže sa toho neboj a smelo do toho.
Nasi mali Noc v skolke a teda uzili si to, nic to nerozhodilo. Dlho na to spominal
@anonym_autor pane bože čochvíľa pôjde do škloly, ne je to babo. U nás je na Halloween každý rok prespavačka, to by si nezozdychala?
@anonym_autor v nasej 2x do roka zvykne byt noc v skolke kedy deti ani nejdu domov, zvycajne z piatka na sobotu (sobotu medzi 9-10 sa konci program) alebo potom maju skolku v prirode na 4noci. Ale ani toto od 17-20 by mi nevadilo, raz za cas ked ideme na navstevu tak sa vracamiame domov neskor a deti to zvladaju uplne v pohode.
mali sme v skolke prespavacku, vzdy pre predskolakov, este o 22:00 vidim deti behat s celovkami po skolkarskom ihrisku a hladaju poklad.....
myslim, ze to moc prezivas.
tak pojde spat neskor.....
mozes si byt ista , ze urcite o 21:00 nebude v tej skolke spat, lebo tam budu mat program, zabavu. nespomenie si nato, ze chce ist spat....
@anonym_autor @anonym_autor U nas v škôlke, žijeme v SR to je bežne. Predskolaci sa takto lúčia so škôlkou. Večer idú spolu na pizzu a potom spia jednu noc v škôlke… Ked s tým miesi stotožnena, skús to dieťaťu vysvetliť, aby tam nešlo …
Čo ti vlastne vadí? Narušený program to nebude. Predškoláci už nemusia chodiť spať o siedmej.
@anonym_autor áno žijem v zahraničí a malinsme to aj my, dcéra to zbožňovala, rutinu to nenarušilo. A to chodila spávať o 19.00.
Baby ďakujem vám všetkým za vecne objektívne názory a milý komunikáciu bez úročenia. Nejaká som podráždená celkovo. Máme ešte dve deti a uspavam všetky v spolu.
Jasne bude to v pohode 🙂. Ja prespavanie rada nemam u takýchto malých detí, škôlka v prírode je moja nočná mora 🫣. Bola som tiež a učiteľka tam mala aj muža. Boli sme v nejakej jaskyni a on nás chytal za nohy pod zámienkou, že nám pomáha v tej jaskyni na lôzko. Učiteľky to neriešili. ...
Stať sa môže všeličo, behom 2 rokov tu zneužili viaceré deti, zopár v škôlke učiteľom, ďalšie priamo tréner na lyžiarskom výcviku, 4 ročne... Preto mám z takýchto akcií pre mnohých prehnaný strach. Ďakujem ešte raz všetkým za milé slová a pochopenie ♥️🌸🙂
Nasi (v at zijeme ) Mali Pyjama Party 😁 spali v skolke .
Rano sme prisli po nich .
Zamna je taketo super , nieco ine ,nove pre dieta …
Baby ďakujem vám všetkým za vecne objektívne názory a milý komunikáciu bez úročenia. Nejaká som podráždená celkovo. Máme ešte dve deti a uspavam všetky v spolu.
Jasne bude to v pohode 🙂. Ja prespavanie rada nemam u takýchto malých detí, škôlka v prírode je moja nočná mora 🫣. Bola som tiež a učiteľka tam mala aj muža. Boli sme v nejakej jaskyni a on nás chytal za nohy pod zámienkou, že nám pomáha v tej jaskyni na lôzko. Učiteľky to neriešili. ...
Stať sa môže všeličo, behom 2 rokov tu zneužili viaceré deti, zopár v škôlke učiteľom, ďalšie priamo tréner na lyžiarskom výcviku, 4 ročne... Preto mám z takýchto akcií pre mnohých prehnaný strach. Ďakujem ešte raz všetkým za milé slová a pochopenie ♥️🌸🙂
@anonym_autor nemôže tam byť rodič ako ďalší dozor? Bola by si kľudnejšia.
Mali sme noc v škôlke, ja som s tým bola úplne ok. Pre malého to bol mega zážitok.
Moje dieta chodi na vsetky akcue, kludne aj prespavacie. Ak ma predskolak rezim, urcite jedna zabava v skolke vecer to nepokazi. Ale samozrejme povinne to nie je.
Napr. Predskolacka uz bola aj tyzden v tabore.
U nás v škôlke máme Noc s Andersonom, teda predškoláci piatok poobede nejdú domov ale ostanú v škôlke na prespavacku. Poobede idú do knižnice čítajú im knižky, potom sa vrátia do škôlky, majú tam rôzne úlohy, hľadajú poklad v tme, potom večera a idú spať. Ráno o ôsmej ide sa pre deti.
Môj to absolvoval minulý rok a strašne sa mu to páčilo.
@anonym_autor nemôže tam byť rodič ako ďalší dozor? Bola by si kľudnejšia.
@januska12323
Mám ďalšie dve malé deti, ktoré už vtedy musia prave spať. Jedno ešte kojím. A nie, majú to žiaľ bez rodičov. Inak by šiel muž. Ten to vidí v pohode, no ako som písala, stáva sa všeličo. Teraz som sa behom týždňa dozvedela ako 3 učiteľky a riaditeľka oklamali jednu matku. A dnes mi druhá hovorila podobný príbeh, iná škola, rovnaké mesto. Myslíš si, že sú úplne blbé. Matky si overili info na úradoch a zistili, že riaditeľka, učiteľka aj školská psychologička im hnusne klamali do očí. A potom dôveruj im.... Ja som bola do týchto info úplne spokojná a nadšená z ich prístupu v tej škôlke. Toto ma veľmi prekvapilo, sklamalo a urobilo omnoho ostrazitejsou.
@anonym_autor ked sa mi to nepaci tak v ten den dieta necham doma a spravim mu iny program, alebo ho zoberem skor a idem s nim niekde..

@anonym_autor takéto akcie niesu povinné. Napriek tomu su niečo ako team building pre deti. Ak nechceš aby sa dieťa cítilo vynechané, jeden večer by som tomu obetovala. Jednorazovka vam rutinu nerozhodi