Prešvihli sme termín zápisu
Dobrý deň, zajtra ma ist syn na zapis do skoly. Nerátala som vsak s tým že ho nezoberú a tak som poslala prihlasku len do tej jednej skoly. Dnes som si pozerala ostatne skoly, keby nahodou a zistila som, že dnes bol posledný termín zápisov. Bude sa to dať ešte dodatočne? Alebo čo v prípade ak ho nezoberú do tej skoly kde je zapísaný?
minimalne do spadovej skoly podla vasho bydliska ho musia zobrat. ak by si uvazovala o inej mimo spadovej oblasti tak skoc za riaditelkou osobne a porad sa s nou.
Vždy je potrebné zapísať dieťa aj do spádovej školy. Kontaktuj čo najskôr spádovú školu s vysvetlením, určite ti poradia. Ak by vznikol problém, treba riešiť s podporou odboru školstva na mestskom úrade - oni majú prehľad o voľných kapacitách.
ako sa píše vyššie, kontaktuj spádovú školu a normálne povedz, ze ho nevzali tam, kde ste sa hlasili, zobrat ho zoberu, len musia o vas vediet
zapisuje sa len 1x, do cca mesiaca dvoch dostanete rozhodnutie o ne/prijati a potom sa hlada ina skola
Moze sa dat viacej prihlasok. Len treba dat co najskor potom ostatnym skolam dat vediet, ze dieta tam nepojde, aby nedrzali miesto.
u nas v skole na zapise ucitelky hned hovorili rodicom aby sa isli zapisat aj do spadovej skoly, lebo sa hlasi vela deti...takze zisti na zapise aka je tam situacia a potom pripadne kontaktuj spadovu skolu
práve dnes sa to spomína tu https://www.facebook.com/pravneprerodica. Kopírujem:
Rodič nie je povinný dieťa prihlásiť do prvého ročníka ZŠ iba podľa školského obvodu, t.j. do spádovej školy podľa TP dieťaťa. Môže mu vybrať aj inú školu, nespádovú.
💁♀️💁♀️Problém môže však nastať, ak Vám z nespádovej školy príde rozhodnutie, že Vám dieťa NEPRIJMU.
K tomuto sa vyjadruje metodika Ministerstva školstva nasledovne:
👉Ak zákonný zástupca požiada školu o zapísanie dieťaťa do základnej školy
po termíne konania zápisu, riaditeľ školy prihlášku zaeviduje, posúdi a rozhodne
o prijatí/neprijatí dieťaťa do školy obdobným spôsobom ako pri ostatných deťoch.

Keď ho nezoberú do tej školy kde ste boli na zápise, tak ho zoberú do spádovej školy.