icon

Problémy s vnúčikom

18. máj 2021

Poprosím dcéra nastúpila do práce pokiaľ je v praci vnucik je u nás a tu je problém pokiaľ. Je s nami všetko v pohode hra sa napapa ideme von dobrý poslušný..... Nie je žiadny problém ale keď príde mama zrazu je upistany neposlúcha vrieska mamu nepustí ani najesť ani do kúpeľne ani nič..... Nespoznavame ho ako na neho ? My sa ho potom nemôžeme ani dotknúť len mama a mama ma 3roky

lija22
18. máj 2021

mam doma nieco podobne, ked pride muz z prace, najmladsia len otcovi na ruky, ten chudak sa ani vystat nemoze a mna hned odhana atd atd. cakam kedy tato faza prejde. neberte to nejak vazne

autor
18. máj 2021

Len dcéra už nevládze a to ešte sa musí učiť so staršou dcérou a tento malý jej nedovolí len píšti a vrieska nechce nám veriť že keď tam nie je on to nerobi

martina1201
18. máj 2021

Synovi matka chýba. A keď ju vidí nemá záujem o nikoho iného. Je normalne, že ju znovu nechce stratiť a pustiť keď ju už zas konečne vidí. Mám to doma dvojmo 🤣

sashka22
18. máj 2021

Malý sa pri Vás drží ale akonáhle uvidí svoju mamku, vypustí emócie, svoju paru a prejavuje sa tým pišťaním. Ta mama je jeho istota a pri nej môže byť 'sám sebou' len to ešte nevie ovládať...

elizabeth22
18. máj 2021

Ja by som povedala,že to je ešte primeraná reakcia k tej zmene v jeho aj mamkinom živote 🙂 je to obdobie, treba vydržať, trpezlivo a s láskou. Keď som pred 5. rokmi nastúpila do práce, mladšia dcéra sa veľmi dlho adaptovala na moju neprítomnosť, keď si spomeiem čo ráno vystrájala, aj manžel to mal s ňou ťažké, kopala, plakala, len mama a mama. Presne si viem predstaviť, čo prežívate, ale chce to čas . Musí sa prispôsobiť novej situácii, ono to pôjde, len kľud, pokoj a s láskou prístup .

andreatytler
19. máj 2021

Predstav si to tak ze vnuk je na baterky (mama baterky) a tie sa dobijaju ked je s mamou. Cely cas bez mamy funguje OK, ale ku koncu su jeho baterky totalne v minuse a jednoducho si ich potrebuje dobit aby mohol zit.
Nas syn ma 18 mesiacov a vzdy ked sa vratime z prechadzky v kociku tak sa ma drzi ako kliest... a to som na tej prechadzke s nim... akurat nie v priamom kontakte. Zistila som ze staci, ak si sadnem na pohovku. On sa mi usalasi v lone a stiska ma a hrame sa a rozpravame a po case ho zaujme nieco obdalec a tak odide. Ja pockam este chvilku, ci sa nevrati a ak nie, tak viem ze mozem ist.
Nech sa tvoja dcera venuje synovi hned po navrate velmi intenzivne, vela telesneho kontaktu, alebo nech ho niecim krmi a ked si on dobije svoje mama baterky bude sa zase hrat aj sam.

ruzasipova
19. máj 2021

Mne to robili deti vzdy. Dcera ma 6, syn 2 a stale je to v mensej a vacsej miere. Cely cas so starymi rodicmi zlaticka, pridem ja, pistia, mrncia, placu, ze stari rodicia nechapu. A maly je tak aj pri muzovi. Ako on pride z prace, ma potrebu sa na neho zavesit uz od dveri a mna uz nechce.
Takze toto ja vidim ako normalne detske spravanie.

mariejenka
19. máj 2021

Toto robil aj môj starší,ked som nastúpila do práce, mal 2 roky, ľutujem do dnes,ze som šla skôr...vas vnucik ma uz tri,janbyt matka ide dieťa do škôlky, tam uvidí iné deti,ze je normálne ze mama je v práci on v škôlke takto sa bude tešiť aj na mamu,aj na doma ,vas starkych, kolektív mu len a len prospeje, ....
Moja rada. Ked som prisla s práce,a trebalo mi cikať prve som si vybavila potrebu, umyť ruky, prezliecť...a potom som bola s malym,kym on chcel... obyčajne mi poukazovali co robil s babkou,kde boli ,ze jedol,spal,kakal😃pocmaral stenu, ktoru babka profi umyla ze ešte väčší fľak 🤣🤣🤣😎... všetko obrátiť na zábavu,a po asi pol hodinke si išlo robiť svoje....ja chápem aj vašu dcéru,ze je po práci unavená,plus učenie so staršou ratolestou, no maly len trucuje z tej frustrácie,je to aj obdobie takéto sebavedomia si, svojho názoru...prejde to, vam ako starkym radim nezasahovať,moja svokra si sedela na gavci,a cakala,nieco sme spoločne debatovali,pila caj....ona je učiteľka uz na dôchodku, tak to mal recht v tom,ze vie ako na deti,s mojou mamkou to bolo trochu ine,ona velmi na maleho ,len aby neplakal a vyhovieť mu,no tiez nieje to dobré,deculo potom vyuziva revy,vresky na svoje ciele...

autor
19. máj 2021

@mariejenka on chodí do škôlky ale len doobeda teraz je doma lebo je veľa detí chorých aj tak to robí ....a v škôlke nechce jesť

mariejenka
19. máj 2021

Hm, každopádne to ozaj robia deti casti, skrátka mamu beru uplne inak, emocionálne,....prejde to.

hipuska
19. máj 2021

Bývajú u vás? Keď príde, nech sa s dieťaťom nestretne. Nech sa umyje, naje. Potom dieťa. Hodinku nech si sadne a sedí pri ňom, číta, alebo hrá. postupne od dieťaťa odchádzať-povedat prídem. Odísť z miestnosti na 2 minúty. Postupne čas predlžovať. Potom učenie so starším dieťaťom. A treba sa tak nastaviť, že upratovanie v dome pôjde bokom, variť jednoducho, proste všetky tie činnosti vypustiť. Dieťa si vyžaduje pozornosť matky a dava to najavo týmto spôsobom.

elizabet173
19. máj 2021

Ked dieta uz chodi do skolky, tak by som mu to pistanie zatrhla, nejde o rocne dieta. Ked mama pride, nech ho zoberie na ruky, postiska ho, vybozkava, povie mu, ze ho lubi, spyta sa ho, co robil, kym bola v praci, nech sa taku polhodinku venuje jemu, len jemu. Ostatni nech do toho nezasahuju. Ale potom zase vnucik da priestor mame, aby sa najedla, porozpravala s ostatnymi a pod. On sice takto svojim sposobom ventiluje to, ze je bez maminy dve tretiny dna, ale nedala by som sa vydierat jeho pistanim, aby som nemohla ist ani do kupelne. Potom mozu zase spolu nieco robit, alebo ist na prechadzku, na ihrisko. Dieta treba ubezpecovat, ze ho mamicka ma rada, ale aj ho naucit, ze aj seba ma rada.

autor
19. máj 2021

@hipuska áno byvaju