icon

Problémy so škôlkou

petranika
26. jún 2015

Mám predškoláka ktorý je trochu živši než ostatí ale nie je hyperaktívny. Len pani učiteľky s ním mali stále problém nakoniec to došlo az do konfliktu .Ked sombola naposledy upsychologa maly sa mi schoval pod stôl on už vie že znovu ide k nejakej tete u ktorej zase bude skúmany. Nakoľko sme boli už u 3 psychologov ktory mi pottvrdily ze je bystri chlapec a 4 mi s neho spravil dieta ktorý nevie naratat do 5. Myslím že dieta ma uz dosť toho všetkého. chcem položit otazku je to to všetko vhodne aby dieta muselo prekonat len preto že naše školstvo si berie taketo deti ako zataž?
😒

Strana
z2
lucinkaboz
27. jún 2015

@lillika ved o tom by to malo byt, nie že neprijemem ho do školky,ale dietaby malo mat asistentku, vtedy sa dokaze adaptovat

jeennyv
27. jún 2015

@petranika ja sa tvojmu malemu necuduje, podla mna hyperaktivita nie anamneza pre psychologa a vlacenie dietata este aj po dalsich.... z tohto hladiska su pre mna jeho reakcie jasne a prirodzene, ako inak by sa proti tomu burilo zdrave dieta a zober si sama seba ako by si sa citila keby ta takto vlacili....
po dalsie ja by som to v prvom rade riesila s ucitelkami v skolke, ony su tam na to aby deti usmernovali a za ten cas vychovavali, podla mna maju casto dost laxny pristup a ocakavaju, ze deti a rodicia si vsetko vyriesia sami....ak ony odborne na dieta nestacia riesila by som umiestnenie dietata inde...

nemyslim to v zlom, ale vo vseobecnosti mam dojem, ze teraz je nejakou novou maniou, ak sa dieta nejak vymyka z priemeru ci nesedi tabulkovo alebo sa mu len nechce robit nejaka aktivita napr. sedenie na nocniku, uz sa to pretriasa u odbornikov, pricom riesenie moze byt jednoduche a postacili by na to rodicia, len sa tym treba zaoberat...ved kto pozna svoje dieta lepsie ako rodic....

lucinkaboz
27. jún 2015

@zuzka105 lebo na slovensku je to tak , ktokolvek s chovaním , ktore nezapadá do priemeru, ktokolvek s nazorom iným ako priemer, ktokolvek s odlišujucou vlastnosotu, ktokolvek len s velmi odlišným oblečením,ak nezapada do priemeru spolocnosti, vycnieva....... a obecentvo nevie ako sa k takemu človeku správat, totoobecentvo zdiela jednoduchy priemerny názor priemernych ludi, ...oznaci ho za abnormálne, blaznive, nezapadujuce, nenormálne, smiešne....na zamyslenie sa.....
ani schizofrenia nie je rozvojenie osobnosti, ako si stare ročniky myslia...ani epileptici nie su posadnutí diablom, ani cukrovkari nie su ťažki a lahki,ako si to neinformovaná spoločnosť vydedukovala

zuzka105
27. jún 2015

@lucinkaboz Nechapem tvoju reakciu.Ak sa bavime o detoch a nie dospelych, su isté veci ktore maju deti v istom veku zvladat. Napr slusne pozdravit, obliect sa, vediet sa sustredit na cinnost istu dobu, odpovedat, poznat farby atd. Ucitelky v skolke by mali vediet, co od kolko rocneho dietata približne ocakavat a viest deti, aby sa ucili, hrali a primerane rozvijali. Neviem ci niekde hlboko v horach, ci na dedine alebo niekde je to inak. Predsa len iste vzdelanie a skúsenosti by pedagogicky mali mat vsade, samozrejme aj chyba ludskeho faktora môže nastat.
O tom ako su vnímaní dospeli a ze na SR predsa len nie je taka tolerancia ako v zahranici, nepochybujem....Ale to je uz mimo temu na dlhu debatu.

petranika
autor
27. jún 2015

@jeennyv Ano to máš pravdu rodič si pozná najlepšie svoje dieta , Ja som im radila ale aj som motivovovala maleho, ale od nich som sa dočkala, len sťažnosti na malého miesto toho aby sme spolu sa dohodli že ho budeme spoločne usmernovať ,aj môj syn by bol cítil lepšie..

jeennyv
27. jún 2015

@petranika pre mna potom ide o jasne zlyhanie pedagoga, vidno ze je to stale tak, ze s dietatom, ktore si vyzaduje nieco malinko nad ramec su stale problemy, zo strany neochoty pedagoga...mas aj potvrdenie psychologa ze tvoje dieta je v poriadku, preto to ries s ucitelkami, ja by som ich slusne upozornila na to, ze dohlad nad detmi v case ked su v skolke je predsa ich praca....

leteku
27. jún 2015

Som ucitelka v specialnej triede ale dostanem sa aj do obycajnych tried. A verte, ze ucitelka vidi ak ma dieta problem. Rodica upozornuje hlavne pre dobro dietata, lebo ked pojde do skoly tak tam nastava uz vacsi problem. Mali sme dievcatko (v beznej triede) a vzdy boli problemy, zachvaty hnevu, utekala, hadzala stolicky no bolo to velmi zle a ajnebezpecne. Mamicka si nepripustila nic a ked sa dievcatko dostalo do skoly bol problem. Ucitelka jej pravidelne volala aby si prisla pre dceru, aby mohla aspon nieco oducit. Moja dcera bola v tej triede a verte polku vyucovania riesila ucitelka jedno dieta ostatne mali smolu. Do druheho rocnika uz nenastupila, preradili ju do spevky.

zuzka105
27. jún 2015

@leteku Presne to som sa snazila napisat, ze pedagogicka so vzdelanim a skúsenosťami vidi, ci je dieta v nejakom rozmedzi ,,normy,, alebo potrebuje specialny pristup. Či uz formou asistenta alebo specialnej triedy atd....A ak ma zakladatelka 4 rozne posudky psychologa s roznymi zavermi, tak neviem co si mam myslieť...

malalili
28. jún 2015

jednoznacne treba najst skolku so skusenou pedagogickou.. moje deti su tiez hyperaktivne ale ucitelky aj riaditelka k nim pristupuju s porozumenim a beru ich ako ostatne decka, potrebuju individualny pristup
a pozornost, nie psychlogov!Navstevujeme skolku Vendelin v Ruzinove zatial som nadmieru spokojna.

nikawero12
28. jún 2015

@malalili to si sa sem len preto prihlásila, aby si tu robila neplatenú reklamu na škôlku? - 2 píspevky, 2 témy ...a hlavne nenápadne 😀 😀 😀

lucinkaboz
28. jún 2015

@zuzka105 no bohuzial to je ale realita.....

betunka39
28. jún 2015

@petranika dobra otazka.ale hned ti dam odpoved.Pred rokmi sa taketo deti posirlali este v predskolskom veku ku psychologovi a nasledne ak boli nezvladnutrlne tak sli do specialnej.t.j osobitnej skoly.kde ich povazovali za hlupakova a aj tsky rezim msli.Prisny ako v polepsovni.Dnes tieto deti bezne chodia do tried.ale skor do malotriedok.U nas maju v skole dost vela deti v poslednej dobe.ktore su tzv.nezvladnutrlne.ale v triede je najviac 10 deti.Myslim.ze by si mala zvazit.ci je ozaj problem len v ucitelkach.alebo aj v dietati.Lebo ucit dieta na odmenu .ze pkcuva je uplne zla vychovna metoda.

dudkav
29. jún 2015

Nedá mi nezareagovať na príspevok, ale hlavne na vety typu "čo si myslíš, že sa môžu učiteľky venovať len tvojmu synovi, keď sa nevie správať adekvátne na svoj vek ........" tieto "múdre slova" nemám rada ani ja. Predstavte si, že ste v koži mamičky, ktorá sem píše, chce poradiť a nie súdiť. Chce váš názor dámy, ako by ste sa správali, respektíve čo by ste robili, keby ste boli v jej koži.
Ku gramatike mamičky, ktorá príspevok pridala sa nevyjadrujem, je tam naozaj more ba priam oceán gramatických chýb, ale to nie je predmetom, ktorý tu mame riešiť.
Tiež vety typu, pani učiteľky vedia najlepšie..........ved to je úplne pritiahnuté za vlasy. Keď nejakej učiteľke nie je dieťa sympatické, už ho nemá rada, už sa na neho zameria a všíma si hlavne to zlé. Jasné, učiteľka má byť objektívna, ale dá sa to?
Ja mám dieťa, ktoré sa vymyká z priemeru a čo teraz, mám ho izolovať od kolektívu, za to že je múdrejšie, že sa pýta, ze zostane zo strany pani učiteľky nevyslyšané, lebo učiteľke to lezie na nervy odpovedať na jeho otázky? Je zle vychovaný, lebo je šikovnejší, múdrejší, za to že má svoj názor a povie si ho? Za to že potrebuje viac pozornosti a nechce spať v škôlke a učiteľky sa na neho sťažujú? Za to, že učiteľky si vymýšľajú všelijaké diagnózy, ktoré zostávajú u odborníkov nepotvrdené a len sucho konštatujú "zase sa nejaká pani učiteľka robí múdra". Stačilo, zmenili sme škôlku a jejda, ono sa to odrazu dá, počujem na dieťa samé chvály, áno, učiteľky aj tu potvrdili, ze je neprehliadnuteľné, ale že je šikovné a v správaní je odrazu super, žiadne ponosy. Môže tu písať kto chce čo chce, ale všetko závisí od pedagóga a keď sa vám sťažujú na dieťa vy ste v tej situácii neboli, tak to neviete posúdiť a čo ak je to úplne inak, ako to vidí pani učiteľka, čo ak to dieťa vidí úplne inak. A nakoniec ho budete trestať za niečo, čoho ste neboli svedkom a dieťa tým trpí.
Všetko závisí od dobrej vôle pedagóga, od jeho schopností učiť sa ďalej, vzdelávať sa a zapracovať na sebe v práci s problémovými deťmi, lebo tých bude čím ďalej tým viac a čo potom, budú sa stále sťažovať, budú kolabovať, že to nezvládajú, že je dieťa zle vychované..... a pritom veď väčšinu dňa je dieťa v škôlke, takže je aj vecou učiteľky deti vychovávavať a nie sa stále sťažovať a kritizovať.
Teraz určite mnohé z vás začnú polemizovať "ale čo ostatné deti, ktoré problémové nie sú, ktoré sú normálne, veď pozornosť nemôže byť zameraná len na to problémové dieťa". Samozrejme, že nemôže, ale šikovnými ťahmi a záujmom učiteľky sa dá skĺbiť všetko, len musí byť záujem a ten v dnešnej dobe u učiteliek nie je. Ako hovorí jedna moja známa, ktorá je učiteľka "ak sa budem sťažovať na deti, ktoré učím, ich rodičom, budem to pokladať za svoje osobné zlyhanie". Súhlasím s tým. Ak sa chce, dá sa všetko, aj zo strany učiteliek.

paris3
29. jún 2015

@dudkav úplný súhlas 🙂 aj moje dieťa vystrkali z jednej škôlky ako neprisposobive. V druhej škôlke počúvam len samu chválu. Zvláštne 😉

lilitela
14. júl 2015

@petranika neviem, ake mas dieta, a co za "problemy" v skolke robi, ale chcem ti poskytnut pohlad z druhej strany. Moja dcera je velmi submisivna osoba voci druhym detom. Ked prisla s kusnutim na ruke zo skolky a na druhy den som to konzultovala, dostala som od uciteliek odpoved, ze si nic nevsimli, ani neplakala. Ok, ved deti sa v kolektive ucia socialnym kontaktom. Ked teraz mala cez polku chrbata modrinu, a popisala mi, co sa stalo - sotil ju chlapec, opät som to konzultovala, povedali mi, ze ano, pri nastupe stratila rovnovahu a padla. Ani v jednom pripade mi nereferovali ako prve, ale som sa musela dotazovat ja. V druhom pripade nesedela ich verzia s verziou mojho dietata, ktoremu teda verim viac. Zhodou okolnosti dcera ochorela a isli sme k doktorke. Ked pocuvala dcere dychanie a zbadala tu modrinu tak sa zhrozila, ze co je to za skolku, ze taku modrinu v oblasti ladvin - to neni ziadna sranda! Ze urcite rovnovahu nestratila, ledazeby nasledne padla z vysky na nejaky predmet. Takze tolko k tym niektorym zivym detom. A ja osobne by som si zelala zo strany uciteliek trochu viac pozornosti, aj ked chapem, ze nemozu byt vsade. Takze mozno vo vasej skolke sa ti toto deje iba na ochranu ostatnych deti.
Mimo ineho sladkosti iba podporuju zive spravanie a nesustredenost (z metabolickeho hladiska) - mozu dodavat viac energie nez stihne dieta minut.

petranika
autor
15. júl 2015

Tak toto poznám aj ja, ked mi malý nastúpil 1 krát do škôlky ,po čase mal rozbitú hlavičku nie veľa povedali my že si buchol hlavičku o strom. , Potom ale za 4 mesiace ked som si išla pre neho do škôlky, som zbadala že ma boľavé očko myslela som si že je to prievan,ked prišiel bližšie zistila som že ma pichnuté v očku na druhý deň ked som to povedala pani učiteľke ospravedlňovala sa mi že on jej nič nepovedal že mu nejaký velkač skoro vypichol oko.,Potom ale za 2 dni sa stažovala babka že vnuk je po odierané l lakte lebo znovu nejaký velkáč zhodil na kamene. A tento rok mi zase volali že si mám dojsť pe malého lebo spadol a rozbil si perničku. A mala som možnosť raz vidieť cez leto že učiteľky stály po kope a rozprávali sa .Takto oni dávajú na deti pozor!

lilitela
15. júl 2015

@petranika Ano, aj u nas klebetia. Ked som si isla pre malu na dvore, tak prave zistili, ze im "zmizli" 3 deti. Podotykam, ze hned vedla je cesta.

Strana
z2