Prvýkrát do škôlky
Ahojte, moja malá ide prvýkrát do škôlky neviem či som ju mala dať na celý deň alebo len na pol dňa, mám z toho že ide do škôlky veľký stres, strach a bude mi cez deň veľmi chýbať ja ostávam doma a ju dávam do škôlky, mužovi som už povedala že ostane pri mne ale nechce ani počuť že tam jej bude lepšie.pri deťoch.mali ste aj vy také šťavy keď išlo vaše dieťa prvýkrát do skolky
@azurova99 môj ide tiež prvýkrát, doma som s 5 mesačným bábätkom. Ide hneď na celý deň.tiez mám z toho strach, hlavne či sa mu bude páčiť, ale za vyskúšanie to stojí. Aj mladší už nieje novorodenec, takže starostlivosť o neho už zaberie viac času, treba navariť, upratať, všetko okolo domu urobiť, musela by som čarovať aby som mu mohla každý deň vymyslieť nejaké zmysluplné aktivity. Teraz je ešte fajn počasie, veľa času trávi doma, ale ako by som mu v zime vyplnila čas? Ja beriem škôlku pozitívne, bude tam robiť aktivity ktoré ho samého doma nebavia, bude mať kamarátov, veľa nových zážitkov... Len aby sa mu páčilo...
Ono je to vyslovene ani nie tak od škôlky ako od toho, na aké učiteľky natrafíte.....Naša prešla zo súkromných jasličiek v októbri do štátnej škôlky a teda celé zle.....v jasliach šťastné vysmiate dieťa, tu sa len tešila domov ale zo šťastného dieťaťa sme chodili pre kôpku nešťastia...ale mala smolu na učiteľky, hlavne na jednu z nich....jednu preradili od predškolákov k najmenším lebo sa mamičky sťažovali že po nich kričí, tak vychytala tú...keď ju už videla že je tam, chcela ísť k deťom do staršej skupiny.....tá druhá učiteľka, no to bolo tiež zaujímavé....keď sme prišli pre malú, vždy bola ako to najhoršie dieťa na svete, či už niekoho pokúsala(a bolo jedno že to dieťa jej robilo predtým zle) alebo sa pocikala(nemala ešte 3roky) alebo vyplazila na niekoho jazyk(u nich to deti nerobia🙂)....pritom v jasliach s nou nebol najmenší problém, naopak učiteľky ju chválili že je strašne dobrá.....keď u najmenších zavreli triedu, bla v strednej skupine, tam tiež žiadny problém s ňou nemali učiteľky aj malej sa tam páčilo....tam vždy ich dali von, učteľky sa rozprávali a deti pomiešané malé s velkými si robili čo chceli, malá chodila odtiaľ ako prasa od hliny, od blata.....počas prázdnin bola v inej škôlke, tam super, učiteľka sedela na zemi detičky okolo nej a ona sa s nimi rozprávala....teraz sme ju preradili, tak uvidíme....
To len ja budem buchat sampanske, ked dieta nastupi do skolky? 🍾😅
No, neviem, nechápem.. Tak 3 roky sme s deťmi doma ako blázni, nepustíme ich skoro nikam a potom hneď na celé dni do škôlky? Moja ma 2,5r. Ide do škôlky koncom októbra, vtedy budú mať naše dvojičky 5 mesiacov, pôjde na pol dna. Nech si predsa aj súrodenci užijú jeden druhého! 🙂

@maximilie nevieš v akom meste žijú, možno v ich lokalite nieje problém, nie všade je nedostatok miesta